reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katja no zostalam czlonkiem:D
Ja tam grilla bede jesc a raczej rzeczy z grilla tez zamierzam karmic:p jedynie piwko bezalkoholowe bedzie musialo wystarczyc.Z janem jadlam wszystko dziecko zdrowe zadnych kolek i azs i innych:p

Imama kurde to juz sie boje tych obkurczac brrrr

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja karmilam 1,5 roku ale pierwsze pol roku schudlam do 45kg przy wzroscie 173 ( dla
Mnie dobra waga to okolo 58 kg) bo jadlam chleb z maslem, w porywach parowke, dzem
I gotowane miesko z drobiu. Masakra. Byly kolki i w ogole, chcialabym jesc wszystko ale jakos w bani sobie wgralam ze nie powinnam i zle slonczylam. Mam nadzieje ze bedzie tym razem lepiej i moja glowa pozwoli mi na jedzenie w miare normalne. Ja poprostu po porodzie synka sfixowalam. Szkoda ze dopiero teraz to widze..

Katja no zostalam czlonkiem:D
Ja tam grilla bede jesc a raczej rzeczy z grilla tez zamierzam karmic:p jedynie piwko bezalkoholowe bedzie musialo wystarczyc.Z janem jadlam wszystko dziecko zdrowe zadnych kolek i azs i innych:p

Imama kurde to juz sie boje tych obkurczac brrrr

Spokojnie, po przeżyciu porodu to będzie już Pikuś ;)

xnw40tc7sy506vxn.png

Antonia to nie miała przy drugim synu mocniej tego obkurczania? Bo Millo właśnie dopiero przy drugim to się tak czuje. Ale wiadomo już po porodzie itd to się przeżyje tymbardziej ze jak się kp to poprostu to się szybciej obkurcza i wtedy boli.
Katja to faktycznie musisz więcej jeść. Ja tez sobie wkręciłam ze nie powinnam nic ciężkiego, cytrusów itd jeść. A prawda jest taka ze Polozna i babka od laktacji jasno mi mówiły ze tak naprawdę można jeść prawie wszystko. Bez przesady. Ale mały miał i tak kolki a ja się obwiniałam. Moja bratowa jadła wszystko a dzieci bezproblemowe. Wiec chyba jak już maja być kolki to poprostu będą. A j w szpitalu w pierwszy dzień lasagnie dostałam! W szoku byłam! Tłusta ociekająca naprawdę tłuszczem z mięsa mielonego.
Monia ja już szczerze tez bym chciała się starać. Chyba odpuszczę jakieś zakwaszacze i różne wymyślane rzeczy i dzień przed owu staranka i tyle. Bo chciałabym na serio żeby siadło za pierwszym razem hehe [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja urodzilam w wielki poniedzialek wyszlismy w wielki czwartek wiec maly nie nial tygodnia a tu Wielkanoc no i nie szlo sobie odmowic.Zresta w szpitalu tez mowili jesc wszystko ..malemu w zyciu nic nie bylo zdrowy jak rybka.

Tak swoja droga moje dziecko jutro konczy 7 lat...dziewczyny az sie poryczalam jak dzisiaj dawalam mu calusa na dobranoc...kiedy to przelecialo:-(

Antonina ja miałam przyrost prawie 180% i jest chłopiec. Dziewczynkowy ponad 200% musi być podobno.

Dziękuję wszystkim za kciuki:-) no poród zbliża się wielkimi krokami. Już się nie mogę doczekać małego ale te dwa tygodnie spokojnie wytrzymam, byleby tylko ciąża była donoszona. Na pewno dam znać jak się Igi urodzi:-)

Arya trzymam kciuki za córcie. Nie każde dziecko musi ważyć ponad 3 kg przy porodzie. Najważniejsze żeby mała była zdrowa, a wagę szybko nadrobi:-)

Elena śliczna dziewczynka! Nic dziwnego, że tatuś zakochany w córce na maksa.

Ania gratuluję synka:-) ja bym mogła mieć samych synów:-)

Maziajka niestety upływajacy czas najbardziej widać na dzieciach. Masz już naprawdę dużego synka.

Co do karmienia, to uważam, że można jeść wszystko w granicach rozsądku:-)

Elena gratuluje slodka mała kruszynka.
Aniu najwazniesze ze synuś zdrowy, super wiesci.
Antonia, ale cudnie ze widzialas juz swoja fasoleczke i serduszko biło:)
Millo a jak ty sie czujesz?
A ja dzis zrobilam test ciazowy czy cos tam jeszcze sie utrzymuje nic zero neg, a w czwartek mam wizyte moze podejrzy gin czy owulacja sie szykuje? nie mialam monitoringu nigdy, na wizycie bedzie 12 dc. dziwny ten moj cykl po tym wszystkim, sluz juz wodnisty, a test blady owulacyjny dzis, nawet bardzo, szyjka unosi sie w gore mieknie i chyba nawet otwiera, tez za szybko cos, no nic czas pokaże co z tego wyniknie.

Maziajka mój zaraz będzie miał 6! Zobaczysz jak się mała urodzi to dopiero będzie roznieca. Ja naprawdę nie zdawałam sobie sprawy jaki on już duży. Dopiero jak Milan się urodził to widzę jaki duży chłopak z niego. Zreszta niedawno to ja z brzuchem byłam a tu zaraz mały kończy rok! Czas zapier..... nie ma co. Trzeba korzystać i cieszyć się z życia!
Katja a ty naprawdę się nie glodz kochana tylko jedz bo musisz mieć pokarm.
Tynka No ze ty tak za chłopakami hehe ale ważne ze Ci było dane i będzie śliczny synuś [emoji170]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bede starala sie jesc. Moze nie mc donalda ale jesc w miare normalnie :) zdam relacje kolo sierpnia jak idzie :p
Moj we wrzesniu 4, ma teraz 3,5. Glaszcze brzuch i pyta sie jak tam nasza mala dziewczynka i kiedy sie wykluje :))

Do góry