reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzieki dziewczyny takze moge byc spokojna.
Wiecie, ostatnio dostałam herbatke od kuzynki liście Damiana ,tak ot w prezencie by " podkecic temperture w sypialni :) " bo uzywa, rzekomo ładnie działa na popęd, zwieksza libido :p ale co ciekawe doczytałam, ze działa tez na bezplodność u kobiet reguluje prace hormonów, cykle i łagodzi stany napiecia przed miesiaczkowe ,piłam sporadycznie w tym miesiacu, moze dlatego ta miesiaczka jakos tak dziwnie pedzej przyszła hmmm, bede popijać systematycznie tym razem do czasu owulacji, bo w ciązy nie wolno już( w razie jakby udało nam sie zafasolkować) , jestem ciekawa jak zadziała i w sypialni i wogóle :)

reklama
ana nie starzejesz się, może stresowałaś się i dlatego?
@ przyjdzie na pewno, dziś testowałam i 1 krecha
maziajko o nieee, wódki nie przełknę :)
a nie chce w owu bo ja wierzę w to, że męskie są szybsze i ja jeszcze z moim potasem, który przyspiesza męskie plemniki dałabym większą szansę na chłopca;
wolę zrobić większy odstęp

imama a jakie są te najnowsze teorie co dwa dni jest bardziej chłopczykowo czy codziennie?
ja syna mam z 4,3,2 dni przed owu więc teraz chce inaczej :)

A ja z chęcią wypila bym lampkę wina, pysznego czerwonego. Pilyscie czasami w ciąży? Jak byłam w ciąży z K - 16 lat temu to gin mówił, że czerwone czasami można na krew. [emoji6] Teraz jest tendencja, że nic ani grama. Czasami pije piwo bezalkoholowe ale winko mi się marzy [emoji6].
Ana przykro mi, wierzyłam że Ci się uda, następny cykl będzie lepszy.

thgf3e3k5dy58h2b.png

Ajlak co dwa dni to typowo na chłopca, plemniki sa praktycznie nowe. Codzienny redukuje ilość nasienia i wtedy dziewczynkowo ale ciężej napewno zajść niż wlasnie vo dwa.
Arya ja jaknajbardziej sobie czasem wypiłam lampkę wina wlasnie czerwonego wytrawnego bo uwielbiam. Ale sobie ja tak saczylam chyba z dwie h przy filmie bądź jak były jakieś urodziny.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Arya wiem ze sa bezalkoholowe wina:p ja pije tez bezalkoholowe piwo:) alkoholu nie tkne boje sie:p polecam sok z czarnej porzeczki w kielszku prawie jak czerwone winiko:p

katja a wez leci to jak diabli:p a teraz przyjdzie wiosna to juz w ogole przeleci:)

ajlak codzeinnie chyba dziewczynkowo

No to widzicie u mnie były 4,3,2 dni przed czyli można powiedzieć ze częsty/codzienny seks wraz z odstępem dwudniowym a jest synek.

Dlatego chciałabym teraz inaczej zadziałać

Ostatnia edycja:
Ajlak no ale najnowsze badania juz wskazuja ze odstep jest na chlopca.Ja mialam znow 5 dni seksow w tym w owu rowniez bez zadnych pdstepow i jest dziewczynka.

010igov35ye70zfx.png

Arya pewnie malutka lampeczka ,aby saczyć raz od wielkiego dzwonu mysle to nic złego ja nie piłam, bo wogole nie pijam alkoholu, ale piwo bezalkoholowe to uwielbiam, wiem ze nie wolno, bo niby co za duzo chmielu to tez niedobrze w ciązy.
Ajlak, a nasz syn poczęty z 2 i 1 przed owul.

Ostatnia edycja:
ja rowniez mam synow ktorzy sa sprzed 2-3 dni przed owulacja wiec tym razem wybieram metode Maziajki.Testy owulacyjne pokazywaly mi przed wczoraj i wczoraj mocne 2 kreski i jednak owulacja byla wczoraj wieczorem bardzo ja czulam :-) a dzis juz test negatywny :-)

reklama
Ja też seks w owulację dzień i dwa dni przed ale po dwa razy dziennie i są dwie dziewczyny. Dziś USG połówkowe potwierdziło. A syna mam półtorej doby przed i codziennie seks, więc to różnie bywa. W odstęp nie wierzę. Katja też mam 2.03. echo serca płodów. Będziemy razem. Co do alko i papierosów jestem wielkim przeciwnikiem w ciąży. To jednak parę miesięcy i niewielkie wyrzeczenie. Ale to tylko moje prywatne zdanie.

Do góry