reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja rowniez mam synow ktorzy sa sprzed 2-3 dni przed owulacja wiec tym razem wybieram metode Maziajki.Testy owulacyjne pokazywaly mi przed wczoraj i wczoraj mocne 2 kreski i jednak owulacja byla wczoraj wieczorem bardzo ja czulam :-) a dzis juz test negatywny :-)
Andzelisia to gdzie masz chłopa, nie wiem czy nie doczytałam nie pisałas chyba jak twoje starania? czy były teraz?

reklama
Jeśli chodzi o alkohol to mam zdanie jak polcia, ciąża to tak krótki okres że nie tykam.
Zresztą są wina i piwa bezalkoholowe.

A dziewczyny co mają w brzuszkach córki stosowałyście restrykcyjną diętę?Bo ja nie jem pomidorów,ziemniaków a i tak potas mam bardzo wysoki, staram się jeść nabiał ale bez przesady i wapń mam ładny.

Polcia jak dwa razy dziennie to dwie dziewczynki :) podwójne gratulacje!

Ajlak ja nie stosowalm diety ...a ziemniaki ubostwiam, tak jak i banany solic nie przestalam.Jedynie staralm sie wiecej nabialu przemycac.Ale nie nazwalabym tegp dieta.

Andzelisia to jeszcze dzis popraw ja dzien po owu zakonczylam seksy:p

010igov35ye70zfx.png

Ajlak mi chodzi o codzienny sex po @. Bez ani dnia przerwy. Ale wiadomo na tym to tylko nie polega i jest wiecej czynników ale moze pomoc.
Polcia tobie to sie podwójnie poszczęściło dobrze ze wszystko ok z dziewczynkami.
Antonia No to widze z będziesz testować sporo hehe obyś wyłapała wkońcu ta owulacje!
Ja tam lampe wina z pierwszym jak i drugim synek raz na czas wypiłam ale wiadomo to indywidualna sprawa. Bardziej mnie szokuje jak pala papierosy w ciazy! Moja bratowa to dosłownie paczkę dziennie pali. Tego to ja nigdy nie zrozumie.
Zreszta moja znajoma co urodziła te bardzo chore dziecko nawet po diagnozie w drugim trymestrze nadal paliła także naprawdę sa rożne matki- jeśli mozna je tak wogole nazwać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia ale zapas. [emoji6] bedzie sie dzialo.
Millo jak sie czujesz?
Ja jestem wielkim przeciwnikiem picia alko w ciazy. Nawet pampki wina.

Ja również. Zero % w ciąży, chociaż pamiętam 12 lat temu w 38 tc wypilam pół redsa na słońcu na balkonie leżąc jak wieloryb już 6 miesiąc- lezalam prawie całą ciąże

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia powodzenia :)

Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu?Mąż wraca na 10/11 dc ovu powinnam mieć 14 dc, chyba że się przesunie na 13 dc. Tak jak pisałam syna mam z 4,3,2 dni przed ovu więc wolałabym zadziałać inaczej. Próbować tylko jeden strzał z abstytencją?znowu może nie wyjść :(

Antonia powodzenia :)

Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu?Mąż wraca na 10/11 dc ovu powinnam mieć 14 dc, chyba że się przesunie na 13 dc. Tak jak pisałam syna mam z 4,3,2 dni przed ovu więc wolałabym zadziałać inaczej. Próbować tylko jeden strzał z abstytencją?znowu może nie wyjść :(
No to już Twój wybór :-) żadna nie weźmie odpowiedzialnosci za wynik koncowy ;) ale jeśli chodzi o termin to mąż wraca w super dniach :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ajlak No decyzje musisz wiadomo sama podjąć. Ja osobiście to bym nie robiła dużej abstynencji skoro nie wychodziło. Gdyby maz miał bardzo silne plemniki wyszło by bez problemu wcześniej. Wiec moja rada jednej staranka w najbardziej płodnym dniu (zeby zwiększyć szanse na ciąże) a dodac abstynencje 4-5 dni (nie taka 7 dniowa). Z tego co czytałam to naparawde chodzi o JEDNE staranka (w płodne)i tu niby jest cześć sukcesu dlatego to bym polecała [emoji6]

Do góry