reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czekam na testy owu z allegro i planuje co dwa dni ale zatrzymać się przed owu, może wylapie testami owu to na 0+12 i potem ze 3razy znów co drugi dzień. Zobaczymy czy damy radę

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
nie rozumiem 0+12 wytłumacz prosze.
Ja tez chce co drugi dzien od końca@ do owul.
bo u mnie na 3 dni przed owul. nie wyszło, wiec albo cos z moim słuzem i plemniczki nie dotrwały, albo cykl bezowulacyjny, lub mój luby ma słabe nasionka, mozna gdybać, jak nie wyjdzie w kolejnym cyklu i zrobie to co mam w planie to bede sie martwić co dalej.

reklama
nie rozumiem 0+12 wytłumacz prosze.
Ja tez chce co drugi dzien od końca@ do owul.
bo u mnie na 3 dni przed owul. nie wyszło, wiec albo cos z moim słuzem i plemniczki nie dotrwały, albo cykl bezowulacyjny, lub mój luby ma słabe nasionka, mozna gdybać, jak nie wyjdzie w kolejnym cyklu i zrobie to co mam w planie to bede sie martwić co dalej.
Jeśli masz owu np w 15 dc to trzeba wtedy w ten dzień się starać bo zanim plemniczki doplyna to będzie akurat z 12 h . Im dłużej od wypuszczonego jajeczka tym śluz się robi dziewczynkowy. ALE ma się ograniczony czas do 20 h. Ja chcialabym ,majac owu w15, starać sie 13 dc i 15 dc. Tylko że trudno okreslic to owu, u mnie :-) może testy mi pomogą

Jeśli masz owu np w 15 dc to trzeba wtedy w ten dzień się starać bo zanim plemniczki doplyna to będzie akurat z 12 h . Im dłużej od wypuszczonego jajeczka tym śluz się robi dziewczynkowy. ALE ma się ograniczony czas do 20 h. Ja chcialabym ,majac owu w15, starać sie 13 dc i 15 dc. Tylko że trudno okreslic to owu, u mnie :-) może testy mi pomogą

my wlasnie tez przytulalismy sie 2 cykle temu w dzien owul. ale to było wieczorem i wtedy tez sie nie udało, moze poprostu za pozno było, wiem że zanim plemnik będzie zdolny do zapłodnienia musi przejsc jakis etap adaptacji w pochwie czy jakos tak to sie nazywa, to trwa pare godzin chyba do 6 plus droga do jajeczka, wiec pewnie wtedy sie spóznilismy.

my wlasnie tez przytulalismy sie 2 cykle temu w dzien owul. ale to było wieczorem i wtedy tez sie nie udało, moze poprostu za pozno było, wiem że zanim plemnik będzie zdolny do zapłodnienia musi przejsc jakis etap adaptacji w pochwie czy jakos tak to sie nazywa, to trwa pare godzin chyba do 6 plus droga do jajeczka, wiec pewnie wtedy sie spóznilismy.
Dokładnie :-)

Imama tak Elena potem Arya i ja:p

U mnie ok wczoraj mialam wizyte no i ginka moja tez widziala dzoewczynke wiec juz raczej jej nic w 21 tc nie dorosnie:p

Poza tym wszystko ok mala juz glowka sie przekrecila :-) Tylko ze mna gorzej hemoglobina mi poleciala...

010igov35ye70zfx.png

U moich znajomych sie porody zaczęły tez wlasnie. Sama tez bym wolała mieć juz to za sobą a nie znów te 9 miesięcy buu jakos pierwsza i druga ciąża to ekscytacja bo tez w odstępie a teraz to pewnie ciągnąć sie bedzie. I jeszcze trzeba zajść.
Maziajka super! Dobrz ze mała ok, No a krew to częsty problem niestety. Tymbardziej miedzy trymestrami 2/3 ja tak akurat mialam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka dobrze ze wszystko w porzadku z malutką.

A ja tam tesknie za byciem w ciązy, mimo zgagi, mdlości, bólu w kroczu, kregosłupa, chodu pingwina czy poczuciem wieloryba oraz wielu innych uroków ciązy, chciałabym poczuc jeszcze raz te pierwsze delikatne muśnięcia... I jestem wdzięczna, ze udalo mi się byc w tym stanie dwa razy, patrzac jak cięzko teraz kobietom zajśc to uważam, że jestem szczęsciarą, mam nadzieje, ze uda mi sie przezyc to jeszcze raz.

reklama
Mi też się marzy znowu poczuć ruchy dziecka ehh....Okres ciąż wspominam wspaniale :).
Ana głowa do góry przecież to dopiero drugi cykl starań. Ja już od kilku miesięcy myślę o ciąży, ale co z tego jak nie ma okazji ku temu żeby nawet spróbować :(
Czekam teraz do kwietnia, do następnej szansy. Widzę, że trochę nas będzie staraczek w podobnym czasie :-)

Do góry