reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maranatha No kurde aż niemożliwe z takim pH! I wogole tak długo suplementacja i dieta. No dlatego nie ma co sie nakręcać bo napewno cos jeszcze jest ważnego co nie wiemy. Dużo dziewczyn wlasnie co było na IG poszło na GD bo tam maja całkiem inne założenia. I te które na IG metodzie nie miały tej płci dziecka co chciały udało sie z GD. Wiec moze na kazdego co innego działa. No i szczęście to tu napewno!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ana No ja dostałam pierwszy okres 8 stycznia mały akurat wtedy miał 7 miesięcy. Od tego czasu wlasnie brak @ czyli 37dc. Miałam dość obfity, skrzepów akurat brak, trwał 6 dni. Myślałam ze teraz @ przyjdzie moze nie regularnie ale bedzie a tu klops!
Wiesz co przy kp poziom estrogenu jest niski wiec co za tym idzie często jest suchość wlasnie wiec płodność obniżona. Moze faktycznie przez to ze karmisz miałaś tak sucho. Ja biorę Vitex na obniżenie prolaktyny.

ja dostałam szybko ppo ciazy 3 miesiac juz pierwszy @ potem po 1.5miesiaca drugi i tak sie regulowal od około 5 miesiecy mam w miare regularnie, przyjdzie lada dzien u ciebie.

Mogłam zacząć z tym planowaniem od pierwszego dziecka a nie przy trzecim sie biorę za robotę [emoji23] bym chociaż mogła cos modyfikować. Tak an GD jak maja po 6 to kombinują hehe

Imama dlatego ja juz w to cale planowanie nie wierze ;) uwazam, ze zrobilam wszystko co moglam a i tak corka. A wydalam na suplementy i te wszystkie rzeczy zwiazane z planowaniem tyle kasy przez te 9 miesiecy, ze moglabym za to zrobic spokojnie in vitro z selekcje plemnikow i miec chlopca hehe tyle tylko, ze ja od poczatku bralam pod uwage, ze planowanie moze sie nie powiesc, w pierwszej kolejnosci zdecydowalam sie na dziecko w drugiej na syna no i jadnak chcialam sprobowac by kiedys nie zalowac, ze moglam zrobic cos wiecej a nie zrobilam ;) probowac mozna, zwlaszcza jak kogos stac bo to tanie tez nie jest, wazne by kochac dziecko niezaleznie od plci i nie czuc mega rozczarowania, ze jednak sie nie udalo... :)

U mnie dziś powinna być owulacjA.A dopiero przed chwilą wyszedł test owulacyjny pozytywne.ciekawe czy to znaczy ze owulacja będzie później czy coś z testami nie tak. wysylam zdj .pierwszy pasek z wczoraj wieczorem A drugi zrobiony tyle co.zdj gorszej jakosci ale mysle ze widac roznice.No i w dodatku standardowo zaczyna mnie brzuch pobolewac na owulacje :-) tylko w takim razie dlaczego dopiero dzis test wyszedl pozytywnie?

Załączniki

• 16706830_1335558623176301_1685578809_n.jpg
    16706830_1335558623176301_1685578809_n.jpg
    52,2 KB · Wyświetleń: 78
Andzelisia testy wychodzą w przedziale 8-48h przed owulacja. Zależy pewnie od czułości poczytaj na opakowaniu w jakim przedziale ten test
Maranatha ja sie tobie wogole nie dziwie! Pewnie będę takie samo myślenie miała. Ale wiesz zawsze piszą ze to ok 70-80% szans a zawsze mozna byc w 20%. Uważam tez ze warto spróbować chociaż jak mówisz to troszke pieniążków kosztuje nie oszukujmy sie. Dlatego wato szybko zacząć itd bo moze to jednak trwać i sie przeciągać

U mnie dziś powinna być owulacjA.A dopiero przed chwilą wyszedł test owulacyjny pozytywne.ciekawe czy to znaczy ze owulacja będzie później czy coś z testami nie tak. wysylam zdj .pierwszy pasek z wczoraj wieczorem A drugi zrobiony tyle co.zdj gorszej jakosci ale mysle ze widac roznice.No i w dodatku standardowo zaczyna mnie brzuch pobolewac na owulacje :-) tylko w takim razie dlaczego dopiero dzis test wyszedl pozytywnie?
pewnie ci sie przesuneła, a test wczoraj jak robiłas to duzo piłaś powinno sie ograniczyć spozywania płynów na 2 godz przed. Mam nadzieje, że nie próznowałaś po pozytywnym teście :)
Ja po tescie ciazowym, niestety brak drugiej kreseczki :( popłakałam sie... przytulił mnie mąz, troche mi lepiej ,ale nadal gryzie mnie to, że byłam taka pewna tak jak w ostatniej ciąży a tu nici ,przykro...
Niech ta @ przyjdzie juz zakupiłam na necie 10 testow ciązowych na nastepny cykl.
Ajlak jak u Ciebie? ty masz miec jutro @
Udanych walentynek dla tych co obchodzą.

Ana nie robiłam testu, @ ma przyjść jutro.
Ja uważam, ze my same tak bardzo chcemy tej ciazy ze wszystkie objawy bierzemy za ciążowe. Ja tak miałam w tym cyklu.
Mam nadzieje ze następny bedzie nasz!

pewnie ci sie przesuneła, a test wczoraj jak robiłas to duzo piłaś powinno sie ograniczyć spozywania płynów na 2 godz przed. Mam nadzieje, że nie próznowałaś po pozytywnym teście :)
Ja po tescie ciazowym, niestety brak drugiej kreseczki :( popłakałam sie... przytulił mnie mąz, troche mi lepiej ,ale nadal gryzie mnie to, że byłam taka pewna tak jak w ostatniej ciąży a tu nici ,przykro...
Niech ta @ przyjdzie juz zakupiłam na necie 10 testow ciązowych na nastepny cykl.
Ajlak jak u Ciebie? ty masz miec jutro @
Udanych walentynek dla tych co obchodzą.
Moich pierwszych chłopców również miałam z pierwszych cykli starań ale to było ponad 10 lat temu. Uwierz mi że teraz zaczynając starania byłam pewna że się udało w pierwszym,potem drugim i trzecim cyklu. Teraz mam poczucie że bardziej niedowierzam niż jestem przekonana że to to. Psychika kobiety bardzo współgra z resztą. Mnie nawet zaczęły piersi boleć gdzie NIGDY PRZENIGDY tego nie miałam [emoji4]
Zaczynam 6cs a dziś dopiero 4dc [emoji4] testy owu jadą z allegro,powinny być jutro....

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry