reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ana kazda ciaza jest inna. Ja czulam ze cos jest nie tak i dodatkowo mialam plamienie implantacyjne. Odrzucilo mnie zaraz po od alkoholu, w sylwestra tez juz nie mialam ochoty i 1.01 zrobilam test. Wyszla kreska chociaz nie nastawialam sie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ana kazda ciaza jest inna. Ja czulam ze cos jest nie tak i dodatkowo mialam plamienie implantacyjne. Odrzucilo mnie zaraz po od alkoholu, w sylwestra tez juz nie mialam ochoty i 1.01 zrobilam test. Wyszla kreska chociaz nie nastawialam sie.

no wlasnie tez czulam, ze cos nie tak i to nie daje mi spokoju, bo jakies 2-3 dni temu czulam sie dziwnie zawroty glowy, a przed wczoraj i wczoraj ucisk w dole jakby w macicy taki inny dziwny, moze rzeczywiscie swiruje, okaze sie za 3 dni. I najgorsze to to przeczucie pewnosci od paru dni ,że sie udało tak jak w poprzedniej ciazy a tu "zonk" test negatywny :(

Ana, mam nadzieję że to jednak ciąża. Masz jeszcze czas do @. Mi test pokazał cień cienia w 26dc na 28. W 25dc pokazał mi owulacyjny cień cienia a ciążowy nic - biel [emoji6] więc jeszcze nic nie stracone. W poprzedniej ciąży miałam cień cienia w dniu @, wcześniej nic i byłam pewna na bank, że się nie udało. Pamiętam jak dziś, płakałam do męża dzień wcześniej że nigdy nie znajdę w ciążę itp a na następny dzień niespodzianka [emoji6]

thgf3e3k5dy58h2b.png

Ana cicha nadzieje ze jednak cos sie tam kluje [emoji8] dopiero po @ mozna byc pewnym.
U mnie 37dc @ nadal brak, wiec kompletnie mi sie poprzestawiało! I tak to jest jak człowiek sobie cos zaplanuje. Nic w połowie marca i tak sie będę brała do roboty heh i zobaczymy czy cos z tego wyjdzie. Byłam pewna ze będę miała juz normalnie okres.
Maziajka moze te piwo nigdy nie wiadomo. Czytałam ze dużo dziewczyn po biochemicznych czy poronieniach tez sa bardzooo często córki.
Maranatha wlasnie co do Towich staranek. Miałaś diete? Robiłaś ta z IG czyli dużo potasu i sodu czy z DG ta HE wysokoproteinowa-tłuszczowa?
Ajlak a robiłaś badania tego magnezu? Bo wcześniej pisałaś o potas. Jakie masz wyniki?
Ja dziewczyny akurat robie inaczej (moze to błąd) ale nie biorę żurawiny czy wit C bo jest bogata w wartości odżywcze.

arya no wlasnie tak sie czułam, wypłakałam sie... i w głowie, że jednak sie nie uda mi zajsc w ciąża pewnie, dobrze że męża nie było, bo by mu sie oberwało, bo gdy test owul. rano pokazał pik LH to on musiał upoic sie piwem wieczorem wrrr
Teraz ciut ochłonełam to nadal to dziwne przeczucie wrociło , że to nie mozliwe ,ze przecież czułam że sie udało. może dlatego tak ciezko mi sie pogodzic z porazką, no nic poczekac mi pozostaje ,ale mam chęc kupic inny test, jestem za granica i do apteki mam troche, a w pobliskich sklepach tu nie kupie jak u nas. Bede z młodym dzis u lekarza to chyba zajde do apteki,
Imama a myslisz, że karmienie może zaburzyć owulacje/ewentualny jej brak? tak sie zastanawiam, bo ja tez karmie, od miesaca tylko raz, ale jednak.

Dziekuje wam wszystkim za słowa otuchy.

Imama a jakie masz miesiaczki, bo ja po porodzie mam brzydkie takie skrzepy brazowe na poczatku, potem z dnia na dzien normalne czerwnone sorki za opis gdzies czytałam, ze to moze byc tez problem, dlatego pytam.

Imama ja wstawialam swoje starania juz, diete mialam 9 miesiecy duzo potasu i sodu, czerwone mieso banany ziemniaki itd. do tego pilam kazdego dnia do owulacji Alka seltzer gold ktory podnosi ph i sod... Wode z duza iloscia doku z cytryny, Suplementy bralam wszystkie polecane w tych dawkach co trzeba przez ponad 9 miesiecy , dbalam o odpowiednie jony w powietrzu, a ph mialam naprawde bardzo wysokie bo ok 9 w kresie okoloowulacyjnym, myslalam ze cos z paskami ph nie tak, ze takie wysokie to ph dlatego kupilam phmetr i mierzylam ph metrem i bylo 9-9.4 moj maz ph nasienia tez mial wysokie ok 8,5-9 Dlatego ja uwazam, ze po za tymi 7 czynnikami jest cos jeszcze... Byc moze to szczescie hehe ;)

reklama
Ana No ja dostałam pierwszy okres 8 stycznia mały akurat wtedy miał 7 miesięcy. Od tego czasu wlasnie brak @ czyli 37dc. Miałam dość obfity, skrzepów akurat brak, trwał 6 dni. Myślałam ze teraz @ przyjdzie moze nie regularnie ale bedzie a tu klops!
Wiesz co przy kp poziom estrogenu jest niski wiec co za tym idzie często jest suchość wlasnie wiec płodność obniżona. Moze faktycznie przez to ze karmisz miałaś tak sucho. Ja biorę Vitex na obniżenie prolaktyny.

Do góry