reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Millo ale w szpitalach czesto mają słaby sprzęt do usg, i często słyszę o takich akcjach że albo zarodek bez serduszka, albo brak zarodka. Ja trzymam kciuki, może przyspiesz swoja wizyte u ginekologa i sprawdz na lepszym usg, i bete dla pewności mozna zrobić! ja jestem dobrej myśli!!!

reklama
Millo równo dwa lata temu tez straciłam ciążę tyle co ci mogę powiedzieć to u mnie od początku beta słabo przyrastala i progesteron wynosił 8 z czymś był zarodek ale nie było akcji serca

Ostatnia edycja:
Mój wczorajszy negatywny test dzisiaj wyjety ze śmieci okazał się pozytywem [emoji3] ale wiadomo że nie ma co zwracać uwagi po takim czasie. Dostałam @ niedawno także zaczynamy 5 cs[emoji2] ale miło było przez kilka godzin myśleć że jest się w ciąży i widzieć dwie kreski [emoji1] Zobacz załącznik 791526

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi też po czasie wyszedł pozytyw i też grzebalam po śmieciach za testem ale u mnie była ciąża a u Ciebie Antonia nie? Dostałaś @?

Millo, strasznie mi przykro . Mam nadzieję że jednak wszystko będzie ok i wina sprzętu itp. Brak mi słów by Cię pocieszyć

thgf3e3k5dy58h2b.png

Mi też po czasie wyszedł pozytyw i też grzebalam po śmieciach za testem ale u mnie była ciąża a u Ciebie Antonia nie? Dostałaś @?
Dostalam, chyba że to plamienie bo narazie bez skrzepow czysto czerwona. Ale chyba nie ma co się łudzić. Takie właśnie jest odczytywanie po czasie...

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Millo- spokojnie kochana, musisz poczekać może słaby sprzęt miał facet i nic nie widział, to się zmienia z dnia na dzień, trzymaj się i oby lekarz się mylił :* - przytulam! ,

myslac o planowaniu jak ja nieraz patrze na rodziny i maja dzieci dosłownie rok po roku i odmiennej płci to się zastanawiam jak np. Hormony i wszystko inne ma do planowania to jak szybko może się to zmienić ze z miesiąca na miesiąc i juz może. Płeć inna wyjść, w fazy księżyca broń Boże nie wierz, ok niektórym się pokrywa ale to chyba przypadek, ja mam zgodne fazy księżyca, i wszystkie inne metody dziewczynkowo i co nic nie dało, nawet chińskie na córkę wszystkie z reszta wg. Chińskiego powinnam mieć dwie córki wiec na 3 raz będę chyba na chińskim na syna patrzeć [emoji23],

nie mam żadnych złudzeń ze źle widziałam chyba lepiej po prostu mi idzie czytanie usg aniżeli planowanie płci [emoji23], ale najważniejsze że dziecko będzie kochane i będziemy dbać i cieszymy się ze jest zdrowy, wiadomo do potwierdzenia po porodzie ale ja też już myślę że pewnie synek :)

jak widać po niektorych dziewczynach to nie zbytnio działa,całe planowanie może kiedyś coś udowodnia oficjalnie i się wyjaśni czego nie wiemy ;) ,

Maran-atha- dobrze napisane apropo kobiet na in gender tez się naczytałam aż smutno było to czytać, że taka "tragedia" bo znów chłopczyk czy tam dziewczynka , u mnie też będzie do 3 razy sztuka,

Imama- ja znam multum rodzinek co za 3 razem.strzelili w końcu odmienną płeć :) , ale widziałam kiedyś tabelkę nt prawdopodobieństwa wystąpienia danej płci po iluś tam porodach ,

Ps. Ja dalej w dwu paku, masakra !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny,
Rzadko tu zaglądam, ale kiedyś byłam czynnym uczestnikiem. Odnośnie planowania to jest chyba tak że jak komuś się uda to wierzy że to planowanie jednak się udaje. Ja myślę że wszystko w granicach rozsądku a co ma być to i tak będzie, nie warto się napinać, ale podejśc do tego wszystkiego ze zdrowym dystansem. Mi się akurat udało i mam córeczkę za drugim razem chociaz wedle czynników nie zrobiłam aż tak dużo jak dziewczyny które w tym samym czasie się starały.
Ja mam wiele koleżanek które bez zadnego starania sie o płec mają parki i tak obserwuje mała róznica wieku często tez są parki
Maran, śliczne masz córeczki, moja skończyła 16 miesięcy i tez prawie wszystkie zęby ma prócz piątek poza zębami jest grzeczna i kochana. Wstawiam fotki z linka bo nie opanowałam tej sztuki tutaj ;)

Link do: 06_by_Aneta_Ciepielowska
Link do: DSC01482
img

Ostatnia edycja:
reklama
Maziajko sny mialam porabane..wszystkie chyba zwiazane z ciaza.Sfiksowalam..dobrze ze mam swojego Leosia juz♡
Powiedz mi usg plodu to liczy ten termin od owulacji?bo jak mialam 12 grudnia to by sie zgadzalo 4t5d. A nie 6t5d jak wedlug Om. Nie moglam miec pozniej owulacji jak on mowil skoro 10dpo mialam pozytywny test co nie? Staram sie nadziei jakiejs trzymac

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry