reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciur-ka ja swojegoprzez ostatnie dwa miesiące faszerowalam Salfazinem zallecanym w staraniach o chłopca mój ma bardzo wysoki testosteron ale przez długi czas nie umiałam zajść w ciążę bałam się że wina leży po jego stronie a teraz myślę że wiele czynników się na to składa wiem po sobie że te wszystkie preparaty zakwaszajace też uniemożliwiają zajście w ciąże a i mój chłop nie stosował diety ani nie przyjmował żadnych leków jak zobaczył duże tbl cytrynianu wapnia to podziękował a mnie powiedział że on jest zadowolony z synów

reklama
Witam się wieczorą porą, ja byłam przeziębiona w tym miesiącu i okazja przepadła. Działamy za dwa tygodnie a teraz czekam na @ i obmyślam taktykę :)

Anga gratulacje, napiszesz o staraniach?Wy celowaliście w 0+12?

katja na pewno wynik nifty bedzie bardzo dobry, tez na Twoim miejscu dla spokoju zrobiłąbym to badanie.

airfix obiecałaś że wrzucisz swoje starania, kiedy można się ich spodziewać ?:)

maran śliczne masz córeczki

ajlak dzięki, tak celowalismy0+12 stąd ten 14 odstęp.
Suplementy,dieta a właściwie unikanie zabronionych rzeczy, zakwaszanie sylkiem i to chyba tyle.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Aneta rownież cos tam widze i powinno sie udać tego życzę!
Anga gratulacje! Jak twoj maz to wytrzymał? Heh super! Oby na serio udała sie córa. Ja to nie wiem moze z 7 dni maz wytrzyma. A jak długo miałaś diete i suplementy?
Maranatha super masz te córeczki.
Airfix mi tam gorąca kąpiel strasznie przyspieszyła poród ale wiadomo musi byc wszystko gotowe i wtedy działa.
Katja ja tez miałam omdlenia! Zemdlałam na spacerze na świeżym powietrzu. Nagle spadło mi strasznie żelazo. Mogłam iść odrazu a nie czekałam. Miałam wyniki w normie i nagle taki spadek. Dostałam żelazo w tabletkach i odrazu juz było lepiej a tak to ciagle helikopter!
Aleksandra ja jeszcze biorę vitex raz dziennie i moze spróbuje przed owu sudafed podobno wysusza śluz.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę miałam strategie zeby bez strategi skoro nie miałam miesiączki a jak juz ja dostałam to stykuje i zaś wymyślam! A ot nowa teoria:
4da1742995efb6bb8013cfa143cc0c75.jpg
u mnie akurat to maz bardzo chcial pierwsze dziecko także obalam

Imama, lekko nie było ale nie mogłam się zdecydować czy 2-3 dni przed czy 0+12 wiec tak odkladalam starania bo jakbym powiedziała o takim odstępie na początku to by się nie zgodził. Dobrze ze się udało za pierwszym razem.
Suplementy 2 miesiące ,dieta tez jakoś tak.

Anga No pozazdrościć [emoji4] najgorsze jest wlasnie dokładne obliczenie tej owulacji i pozniej plus 12h, łatwo o pomyłkę i bum w sama owulacje sie trafi. Mi to pewnie sie rozregulowało ale zobaczę za pare dni kiedy ta owulacja czy ból bedzie jak przed ciąża

Imama Mnie trudniej było wyliczyć 2-3 dni przed a po to jakos latwiej bo mam bol owulacyjny bardzo charakterystyczny i sprawdzałam szyjkę.
Millo co ma być to będzie.

reklama
Ja po wizycie, mała zostaje na 100% dziewczynką (pokazywała mi doktor te wargi, siuka nie widziałam), waży juz 1,4 kg :-) za 3 tygodnie mam usg trzeciego trymestru. Jest już połozona głowkowo, tak myslałam, bo kopniaki sprzedaje po prawo z 15 cm nad pepkiem, i czkawke na dole czuje.
Lekarka mówiła, że ma wloski i będziemy pleść warkocze :p pewnie do czasu aż jej się wytrą...hehe. Bo synek urodził się z ciemna czuprynką, a potem mu się wytarły.
Brałyście nospe w ciąży? ja dziś wzięlam pierwszy raz, bo troche mnie ciągnęło w okolicy pachiwny a po badaniu szyjki u lekarki troche czuje kłucie, więc mysle ze doraznie raz na jakis czas nie zaszkodzi. Choć ja to się boję wszystkich leków w ciąży :-)

Tynka piękne imie wybraliście, mi wyjątkowo bliskie, bo mój syncio tak się nazywa :-)
Tyle napisałyście ze nie wiem do kogo jeszcze się odnieść :)
Widziałam zdjęcia Waszych córeczek! śliczne dziewczynki.
Majrocia a córcia ma czarne oczka?? mój synek ma takie i licze że Julianka będzie podobna do brata, na tym zdjęciu z usg troche jest :)

Aneta ja tam widze bladziochy i to nawet na pierwszym zdjęciu :D

Ostatnia edycja:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry