reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witam,

Czy można do Was dołączyć? Od jakiś 2 tygodni czytam ten wątek ale jeszcze go nie skończyłam (jestem na styczniu 2015 r.). Mimo swoich notatek powoli mam już mętlik w głowie. Czy mogłabym prosić o informację o konkretnych suplementach jakie są brane przy planowaniu dziewczynki?

Wiem, że wapń w postaci cytrynianu wapnia, magnez, kwas foliowy, witaminę C - ale jakie konkretnie suplementy są najbardziej polecane? Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź :)

Zalecane suplementy przy planowaniu dziewczynki, które powinna łykać kobieta:
- wapń w postaci cytrynianu wapnia (nie węglanu wapnia gdyż ten podnosi pH) 1200 mg dziennie, wapń obniża pH
- magnez 300 mg dziennie (ten w postaci cytrynianu czy asparaginianu jest lepiej przyswajalny jak tlenek magnezu)
- witamina C 500-1000 mg dziennie, obniża pH
- tabletki żurawinowe, ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców dziennie, obniżają pH
- witamina B6 100 mg dziennie, podnosi progesteron, najlepiej przyjmować ją w preparacie typu B-Complex gdyż witaminy B powinny być ze sobą w równowadze, nadmiar jednych może powodować niedobór innych a np. niedobór witaminy B12 może być przyczyna poronienia
- wszelkie zakwaszające preparaty typu Sylk (lubrykant stosowany tuż przed staraniami), Replens, Rephres, globulki zakwaszające, kwaśne irygacje itp.
- kwas foliowy 800 mcg dziennie
Mężczyzna powinien łykać Ca, Mg (w takich samych dawkach jak powyżej), witaminę C, żurawinę.

Aleksandra witamy. No pewnie ze mozna dolaczyc !:)
Dziekuje za rady. Robilam badania w grudniu, morfologia byla ok. Ogolnie ja jestem po pierwszej ciazy po podawaniu krwi, anemi itp wiec mam zwiekszona czujnosc. Ale moze to minie te omdlenia.. czytalam ze duzo kobiet tak ma jak juz tu pisalyscie przez zwiekszone cisnienie itp.. okaze sie.

Aneta ja widzę druga kreseczki słaba ale jest. Jest cień różowy czy szary?
Millo , Miciurk-ka, Araya dzięki śliczne.
Maran-atha cudne królewny, wiele bym dała żeby mieć taką jedną.
To 4 t4d ,udało się za pierwszym razem chociaż sądziłam ze nic z tego bo męża przetrzymalam 14 dni.
Katja ja mam koleżankę która mdlala co rusz bo taki urok ciąży, jak czuła ze robi jej się słabo to siadła i czekała aż przejdzie.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie miała być Alicja bo tak ma na imie moja mama albo Maja ale jest Majeczka a Millia ciekawie tak jak Emillia ale jak dobrze pamiętam ty mieszkasz, w U K

Imama Muszę zerknąć do spisu starań ale raczej 2 razy dziennie mu to dawalam :) bo u nas inne leki zalecane do obniżenia testo nie wchodziły w grę bo mąż ma nadciśnienie.

Miciur-ka Ja leżę już którąś godzinę i cierpię katusze skurczowe. Była kąpiel i no spa i szczerze - za wiele to nie pomogło prócz tego ze mala się uspokoila .
Ja ostatnie dwa dni miałam mega skurcze juz myślałam że jednak się rozkręci a polezalam zjadłam loda i dzidzia ucichła - się śmiałam ze dostała dzidzia słodkiego i dalej może siedzieć haha [emoji23], ale ja nic nie biorę ani nospy ani nic bo juz po prostu chce urodzić teraz zaraz , jak najszybciej :) hehe starczy mi ;)

A napisz mi co tam jeszcze zalecane na obniżenie testosteronu czego twój max nie mógł brać, bo ja mam zamiar zafaszerowac mojego [emoji23] :D hehe,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Skopiowalam z wpisów Piranhy:

Co ho hormonów to są 3 główne hormony mające wpływ na pleć dziecka: progesteron, estrogen i testosteron. Jeśli starasz się o dziewczynkę to powinnaś mieć niski testosteron, niski estrogen i wysoki progesteron, Twój partner powinien mieć niski testosteron i wysoki estrogen. Preparaty mające wpływ na hormony to np. LicoRice Root (mężczyzna powinien łykać 450 mg 3 razy dziennie, może brać tylko 6 miesięcy a potem potrzebuje 4 tygodni przerwy, ten specyfik podobno obniża u mężczyzn testosteron i podnosi estrogen) oraz Saw Palmetto (kobieta powinna łykać dziennie 320 mg, podobno obniżatestosteron i estrogeny a podwyższaprogesteron, należy łykać tylko do owulacji, nie należy brać jeśli zażywa się Clomid).

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry