reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam z samego rana,
Majorcia wszystko się zgadza plemniki potrzebuje 4-7 godzin dlatego ta metoda często okazuje się trudna,poza tym po owul zmienia się środowisko na bardzo kwaśne i nieprzyjazne dla plemnikow. Myślę że metoda nie ma wpływu na przebieg ciąży,chociaż po Twoich doświadczeniach lepiej zmienić metodę.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam pytanko do Was. Czy ktoras tak miala i jak z tym sobie poradzila lub co jej zalecono. Wczoraj w sklepie bym zemdlala, dzis byla u mnie w domu fryzjerka, obcinala mi wlosy i tez omdlalam na krzesle. Caly dzien mi slabo. Czy cos moze byc nie tak z maluchem czy poprostu ze mna ? Dodam ze zawsze jadlam mieso, a teraz mnie mdli na sam widok i schudlam 4,5 kg. Czy to przez to ,czy jakies cisnienie bog wie co!? Czekam na Wasze zdanie i porady. K
Bylam w dwóch ciążach i nic takiego mi się nie zdarzyło.. Omdlenia w ciąży znam tylko z filmów i seriali bo tam jak kobieta zaslabnie to wiadomo już co dalej [emoji6] zrób może morfologie,idź do zwykłego nawet internisty... Zmierzy ciśnienie, zobaczy Cię. Może masz anemie???

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Aleksandra witamy. No pewnie ze mozna dolaczyc !:)
Dziekuje za rady. Robilam badania w grudniu, morfologia byla ok. Ogolnie ja jestem po pierwszej ciazy po podawaniu krwi, anemi itp wiec mam zwiekszona czujnosc. Ale moze to minie te omdlenia.. czytalam ze duzo kobiet tak ma jak juz tu pisalyscie przez zwiekszone cisnienie itp.. okaze sie.
Dbaj o siebie kochana [emoji8]

26 dzien. Cyklu. Z porannego moczu . Co mówicie kobietki ?

Załączniki

• 20170112_074154.jpg
    20170112_074154.jpg
    720,5 KB · Wyświetleń: 66
  • 20170112_074205.jpg
    20170112_074205.jpg
    593,6 KB · Wyświetleń: 63
Ja po wizycie, mała zostaje na 100% dziewczynką (pokazywała mi doktor te wargi, siuka nie widziałam), waży juz 1,4 kg :-) za 3 tygodnie mam usg trzeciego trymestru. Jest już połozona głowkowo, tak myslałam, bo kopniaki sprzedaje po prawo z 15 cm nad pepkiem, i czkawke na dole czuje.

Lekarka mówiła, że ma wloski i będziemy pleść warkocze[emoji14]pewnie do czasu aż jej się wytrą...hehe. Bo synek urodził się z ciemna czuprynką, a potem mu się wytarły.
Brałyście nospe w ciąży? ja dziś wzięlam pierwszy raz, bo troche mnie ciągnęło w okolicy pachiwny a po badaniu szyjki u lekarki troche czuje kłucie, więc mysle ze doraznie raz na jakis czas nie zaszkodzi. Choć ja to się boję wszystkich leków w ciąży :-)

Tynka piękne imie wybraliście, mi wyjątkowo bliskie, bo mój syncio tak się nazywa :-)
Tyle napisałyście ze nie wiem do kogo jeszcze się odnieść :)
Widziałam zdjęcia Waszych córeczek! śliczne dziewczynki.
Majrocia a córcia ma czarne oczka?? mój synek ma takie i licze że Julianka będzie podobna do brata, na tym zdjęciu z usg troche jest :)

Aneta ja tam widze bladziochy i to nawet na pierwszym zdjęciu :D
Elena super wieści, gratulacje [emoji5] ja byłam na nospie całą pierwszą ciążę bo zagrazal mi poród przedwcześnie także spokojnie [emoji3] ona tylko rozkurcza

Aljak Te starania mam spisane na kartce haotycznie, część już udało mi się przepisac na laptopie,a jest tego bardzo dużo. Przez kilka miesięcy nie miałam w ogole Internetu żeby cokolwiek robić na laptopie. Moja ciąża niestety należy do tych z zagrożeniem zdrowia i życia matki oraz dziecka, od samego początku głównie leżę i po prostu nie daje rady siąść i przypisywać tego. Na pewno to zrobię, tylko podejrzewam ze jak już mała się urodzi. Od wczoraj morduje się ze skurczami z brzucha i krzyża co pół godziny i tak cala noc. A muszę dotrwać jeszcze do 37tyg,przeszło tydzień.

Miciur-ka Ja no spe biorę już jak się wytrzymać nie da. Wczoraj doszły skurcze z krzyża no chce zwariować. Też mówię ze mogłabym rodzić już (ja z 36tyg jestem), ale z drugiej strony dziecko byłoby wczesniakiem co wiąże się z wizytami lekarskimi specjalistycznymi, jakieś kontrole,jakieś cusik. I tak szczerze nie mam możliwości teraz na te dojazdy 50km z dzieckiem, masę osób z grypą jest,do tego u nas szaleje ta ostra odmiana ptasiej i ta dzidzia pomiędzy tymi wszystkimi kaszlacymi w poradniach,szpitalach. Leżę z nogami do gory chociaz jeszcze tydzien :) i zakupów nie mam do szpitala reszty. I czekam na materac i posciel dla malej...

Elena Cudna malutka[emoji7] Moja to ma usta jak Angelina Jolie i zupełnie nie wiem po kim [emoji23]

Aneta Jest kreseczka:) i to już nie cień cienia :)

Katja Może to być związane z ciążą, ja nie mdleje znów ale to uczucie brrr i ciśnienie spada mi i wymioty- jak moja mama. Nie mdleje tylko wymiotuje z zeslabienia.
Teraz źle się czułam bo ferrytyna krytyczny poziom u mnie, podali 3 razy krew i płytki i jest w miarę. Dbaj o siebie. Odpoczywaj ile się da.

Ostatnia edycja:
Aneta tak jak wczoraj pisalam ze widze tak teraz Ci napisze:)Gratulacje:*Jestes w ciazy:)Opowiedz cos wiecej o sobie o staraniach i zapraszam na Wrzesniowki;p hihi

Maran pieknie:**

Katja ja bym poszla tez do lekarza bo nie ma co bagatelizowac takich dolegliwosci.Moze to nic powaznego i taka natura akurat w tej ciazy..moze dzidzius na cos uciska..nie wiem.
Ale lepiej zasiegnac opini lekarza:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry