reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Millo No chce mieć jak to sie mowi za jedym zamachem. Mam 5 letniego syna No i ten ma 7 miesięcy. I nie ukrywam ze spodziewam sie ze jednak bedzie trzeci chłopiec wiec nie chce dużej różnicy miedzy tym najstarszym. Żałuje ze drugiego nie miałam szybciej! Miało byc szybciej ale wiadomo jak to sie czasem przeciągnie.
Rodziłam naturalnie. Ku szczęściu bardzo szybkie oba porody. Skurcze parte w aucie. Także z tym trzecim to chyba na koniec ciazy będę w szpitalu nocowała [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aga 30+ ja też tak będę miała w połowie czerwca a termin według Om 24.06. Szkoda, bo koniec czerwca fajniejszy, ale chyba boją się czekać z bliźniakami.
Maziajka ja miałam z synem ponad dwa tygodnie przed terminem wg USG, a urodził się 2 kg. Teraz już mam 8 dni przed, a też nie ma szans, by bliźniaki były większe od rówieśników, bo bym pękła. Hiper i hipotrofia to jednak zadkosc. Dzieci różnie rosną i tylko 2-3 proc. Odpowiada terminowi om, bo jadnak dochodzą różne owu i różne długości cyklu. A USG kolejną ciążę mam co tydzień, załatwiam najlepszych specjalistów, bo jest olbrzymie zagrożenie życia.
Co do cukrów to Antonia to się z reguły objawia po 28 tc, kiedy dziecko przyrasta na masie i wtedy bardzo rosną cukrzycowe, ale też wykrywają to w od 20 do 70 proc. i kobiety rodzą dzieci 4,5. Tak samo robią cesarki ze względu na masę, a rodzą się po 65 cm, ale nie wiedzą, bo USG nie szacuje wzrostu. Jeszcze długie lata rozwoju techniki przed nami. Liczę że moje córki się zalapia, biorąc pod uwagę co było 30 lat temu.
Gratuluję bliźniaków! Pewnie zaskoczenie było. Ma ktoś z rodziny bliźniaki? Bliźniacze ciąże zawsze sa wcześniej rozwiązywane i dzieciaczki też mniejsze przez to ale to norma.

Millo No chce mieć jak to sie mowi za jedym zamachem. Mam 5 letniego syna No i ten ma 7 miesięcy. I nie ukrywam ze spodziewam sie ze jednak bedzie trzeci chłopiec wiec nie chce dużej różnicy miedzy tym najstarszym. Żałuje ze drugiego nie miałam szybciej! Miało byc szybciej ale wiadomo jak to sie czasem przeciągnie.
Rodziłam naturalnie. Ku szczęściu bardzo szybkie oba porody. Skurcze parte w aucie. Także z tym trzecim to chyba na koniec ciazy będę w szpitalu nocowała [emoji23]

Bardzo dobre podejście do trzeciej ciąży[emoji4] ja mam trzy córki najmłodsza od średniej to aż 10 lat różnicy i ciężko się teraz odnaleźć z małym dzidzi, od początku się wszystkiego uczę. Między starszą a średnia córką 2 lata rocznikowo. Liczyłam na syna przy 3 ciąży i trochę sie podłamałam no cóż ale teraz kocham moją 6 miesięczną Anie ponad wszystko! Dlatego dobrze że tak zdrowo podchodzisz do trzeciej ciąży.

Aga 30+ ja przy tej sie trochę zabardzo nakręciłam na córkę, tymbardziej ze trafiliśmy 4 dni przed owu co zajęło mi 8 miesięcy. Próbowałam 5 dni przed ale nie wychodziło i jak zmniejszyłam odrazu siadło. A i tak chłopak. Po przeczytaniu książki byłam wręcz pewna ze bedzie córka jak zastosuje odstęp. Lepiej sie nie nakręcać zabardzo.
Niepowiem ze nie marze o córce ale jakos straciłam juz chyba nadzieje ze moze sie udać. Tymbardziej jak wszyscy wokoło jak usłyszeli ze myslimy o trzecim to ze na bank syn i tak i po co itd. w

Imama ja tak jak Aga30+ mam 3 corki, z ostatnia zrobillismy z mezem wszystko wg zalecen i corka i tak :) mala psotna dziewczynka ;) wg mnie tego sie nie da zaplanowac i gdybym wiecej dzieci chciala to bym nic nie planowala bo to nie dziala, wg mnie to przypadek wiec nie warto sie nastawiac tylko cieszyc sie bliskoscia i tym malym cudem, ktory z tej bliskosci sie zrodzi :) zdrowe masz podejscie i oby zostalo Ci ono wynagrodzone dziewczynka o ktorej marzysz :)

U mnie nikt nie ma bliźniaków. Będę pierwsza. Ale ja byłam po zabiegach kobiecych i terapia hormonami, więc też ma wpływ, no i wiek. Też raczej spodziewam się malutkich, zwłaszcza że syn urodził się w 42t1d według Om, wg USG to w ogóle 44t5d a waga 2 kilo. Teraz się już też przyrastaja, ale myślę, że po kilogramku bedzie. W 11t4d od om miały odpowiadnia wielkość do prenatalnych, choć u bliźniaków to cud i nie chcieli się zabierać i było ok, za to jak mi cukier mocno spada to tak strasznie mnie obijają, że nie da się wytrzymać. Właściwie to się cieszę, bo tak bym się długo bała, czy wszystko dobrze z narządami maluszkow, a tak to już potrafią pooceniac nawet bardzo dokładnie serduszko itp. Jakis względny spokój jest. Za to nie mówią nic o płci, ja nie dopytuje, bo się boję, że się nastawie, a potem się okaże, że jednak coś innego, bo to jednak dwoje. Na 20.01. mam super lekarza w szpitalu przyjedzie na konsultacje i on na pewno powie sam z siebie, a już pewność jakaś będzie większa. Wytrzymam. Mi też powoli wszystko jedno, bylebym mogła już dokupić wyprawkę, bo coraz gorzej się czuje, a nie wiem, czy wcześniej nie będą musieli pilnie CC zrobić. Chciałabym dziewczynkę, ale aby zdrowe. Też myślę, że to w dużej mierze się po prostu trafia. Siostra była przekonana, że przed owu musi być syn, a ma kolejną córke i zamiast przyjąć, że tak po prostu bywa, to teraz szuka teorii, że to zależne od tego, ile się je , teoria glukozowa. Że grubsze babki mają synów, a chude córki. Chociaż u nas w rodzinie jest na odwrót i koniecznie chce próbować z nastawieniem, że na pewno, a potem jest depresja jak teraz i świat się wali.

Imama super. Ktoś na górze wysłuchał i przyspieszył starania. Powiem Ci, że przy karmieniu jest dość kwaśno i dobrze byłoby sprawdzić.

Ostatnia edycja:
reklama
Polcia uwierz chodze do bardzo dobrego gina do ktorego mam zaufanie.W karcie ciazy i w karcie choroby wszedzie mi wpisuje OM date w karcie ciazy mam 1.07 a dziecko wychodzi po prostu wieksze caly czas i tak tez mi powiedziala.Zreszta na prenatalnych u innego gina jak tylko zaczal usg tez mowi ze dziecko duzo wieksze ...

Antonia no u mnie cukier na granicy ale tej dolnej:D

Ja sadze ze byc moze to dzieeczyna i podala sie na rodzine R jego siostry sa bardzo wysokie 190 i 183 wiec wielkie baby:p

Antonia kiedy test? Czekasz na termin@ czy wczesniej?

Millo a Ty jak sie czujesz?

010igov35ye70zfx.png
Czekam na termin [emoji3] za 5 dni. Boli mnie brzuch i krzyż cały dzień i wyskoczyło mi opryszczka, jedna krostka, nie mialam kilka lat. Może znak? [emoji6]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry