reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maziajka U Ciebie się zdziwię jeśli chłop z tego wyjdzie. Ja na 90% obstawiam córkę u Ciebie. Ten nub leży, jest równoległy do kręgosłupa, nic nie odstaje w górę.
Metoda Ramzi u mnie się nie sprawdziła :

Zycz siostrze szybkiego zakonczenia:).

reklama
Dziewczyny o 12.30 sie urodzil Wiktorek:-) 3750 i 55 cm troszke sie nameczyla ale bylo warto.Maly jest sliczny:-)

010igov35ye70zfx.png

Micirka ja i tak mysle ze Ty jednak laske masz:p a masz gdzies fotke nuba? I ktory tydzien?

Airfix mnie nic nie zdziwi juz:p pisalam wam o kolezance co 3 lekarzy moeilo ze chlop a urodzila corke! Nawet pytali sie lekarza jak to mozliwe to nic nie potrafil odpowiedziec.

Ale sie nasluchalalm.dzisiaj krzykow rodzacych maskra az mnie ciary przeszly.

010igov35ye70zfx.png

Maziajka - mi ciężko określić twojego nuba - płaski jest ale coś nad nim jest albo cypelek albo to już pepowina ja tam się więc nie wypowiadam tylko- trzymam mocne kciuki za dziewczynkę :) , u mnie do 15 tyg była dziewczynka z nuba i wg lekarza na 80% dziewczynka a później ja juz tam jajka widziałam [emoji23], ostatecznie nie pytalismy o plec bo W. Sie uparl - ale wg mnie to synek juz się przyzwyczaiłam i ze tak powiem nie ubolewam :)- tym bardziej chyba lepiej wyszło bo jeszcze raz się będziemy starać na dziewczynkę jakoś za rok czy dwa, a synkowi chyba przyda się brat bardziej jak siostra [emoji23] , taki charakterny hehe.

Chyba lepiej jak mówią ze chłop a urodzi się córka aniżeli odwrotnie i mieć sukienki i jakieś róże, a urodzi się chłopczyk hihi.

Gratulacje dla siostry i weź mi nic nie mów o porodach i tych jekach hahha, bo ja zaraz też ide :D , właśnie wczoraj torbę pakowałam juz tak konkretnie bo juz 36 tydzień ,ale imienia dalej brak płakać się chce - cykam się ze nic nie znajdziemy a trzeba będzie się zdecydować eh

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka ja sie na nubach az tak nie znam wcale cypelek chyba jest i w meskim.i zenskim z tym.ze zenskie sa grubsze i nie widac przy nich cienia a meskie sa zdecydowanie ciensze no i odstaja i jakis cien tam ma byc.Dla mnie te na ingender to jakies szalone czarodziejki jak one tam opisuja i widza wszystko ja tam nie widze nic nie raz:Da one z takiego 14- 15 tygodniowego usg potrafia wiele powiedziec nawet moszne tam widza:D szaloneeee!! mi powiedzialy ze to zdecydowanie nub dziewczecy i nie powinien sie zmienic.Ja im wierze ze jest dzoewczecy etc ale czy to dziewczyna? Nie wiem i jak ktos pyta to nie mowie nic o plci.Bo tak na prawde nic nie wiemy.
Czy bedzie chlopak czy dziewczynka to bedzie fajnie :D najwyzej wnuczki bede miala i je bede stroic:D
W ogole sie tym nie przejmuje:-).

Co do porodu ja bardzo sie ciesze ze mam CC nie musze sie stresowac.Choc nie powiem przed cc tez mialam pietra myslalm ze przez okno.wyskocze:D

My sie smiejemy bo siostra miala smaka na fasolke po bretonsku i jadla 2 dni i jeszcze w czwartek o 22 zjadla a o 23 boli dostala:D .I stwierdzilismy ze to przez to fasole ja tak pogonilo:p

010igov35ye70zfx.png

Zreszta laski ja i tak uwazam ze wygralam los na loterie przy endometriozie w ciaze jest trudno zajsc, jeszce ta biochemiczna... na prawde po cichu juz sie godzilam z tym ze wiecej dzoeci miec nie bedziemy!!

Tak bardzo cieszy mnie ta ciaza choc dolegliwoaci multum i nie sadzilam ze az tak zle mozna ciaze znosci,.teraz leci juz 16 tc i sie pytam kiedy to zlecialo!!! Za 14 tc bedzie juz 30.... przeraza mnie to!

010igov35ye70zfx.png

Zreszta laski ja i tak uwazam ze wygralam los na loterie przy endometriozie w ciaze jest trudno zajsc, jeszce ta biochemiczna... na prawde po cichu juz sie godzilam z tym ze wiecej dzoeci miec nie bedziemy!!

Tak bardzo cieszy mnie ta ciaza choc dolegliwoaci multum i nie sadzilam ze az tak zle mozna ciaze znosci,.teraz leci juz 16 tc i sie pytam kiedy to zlecialo!!! Za 14 tc bedzie juz 30.... przeraza mnie to!

010igov35ye70zfx.png
Strasznie szybko [emoji16] zdrówka dla Was [emoji8]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka to u Was bedzie zaskoczenie bo w sumie nie wiadomo do końca co będzie :-)
A jakies alternatywy na imiona wogole macie zarówno dla chłopca i dziewczynki? ;-)

Maziajka na pewno masz dziewczynkę. Ale powiem Ci, że dziwi mnie, że zmieniłaś oficjalne tygodnie ciąży na te z USG, bo zawsze liczy się według om i glowny termin porodu i tygodnie i w dodatku wpisują wszędzie skonczone. I cesarkę też Ci wyliczaja według om. Twoj lekarz to jakiś nieodpowiedzialny. To nie zgodne ze standardami opieki medycznej i ja bym to zgłosiła, bo Ci przyspieszy cesarkę o tydzień. Ja mam też według USG o tydzień wcześniej ciaze i bardzo często tak jest, u większości ciąż, dzidzia różnie rosnie, możliwości sprzętu nie są doskonałe w 100 proc., różny czas od owu, ale czas trwania liczą zawsze od 1 dnia cyklu czyli om, nie wcześniej w poprzednim cyklu i cesarkę robią np. po 38 tc według Om . A Twój lekarz teraz założył, że wcześniej zaczęła Ci się ciąża niż cykl, w którym zaszlas. Uważaj, żeby Ci według USG nie wyliczył CC, bo wtedy będziesz miała 37 tc według om, zawsze tydzień wcześniej w stosunku do terminu z om, a jest ważniejszy niż usg. Już widziałam taki przypadek, że na podstawie tygodnia z USG lekarz wywoływał poród wcześniej i to nie było dobre dla pacjentki.

Ostatnia edycja:
reklama
Polcia ale mi od samego poczatku dzidzius wiekszy wychodzil , ja mam krotkie cykle wiec.pewnie dlatego.Gin mi nic nie zmienila jednak wg 4 usg dziecko wychodzi o tydzien starsze i to wg 2 lekarzy.

010igov35ye70zfx.png

Do góry