reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maziajka U Ciebie się zdziwię jeśli chłop z tego wyjdzie. Ja na 90% obstawiam córkę u Ciebie. Ten nub leży, jest równoległy do kręgosłupa, nic nie odstaje w górę.
Metoda Ramzi u mnie się nie sprawdziła :

Zycz siostrze szybkiego zakonczenia:).

reklama
Dziewczyny o 12.30 sie urodzil Wiktorek:-) 3750 i 55 cm troszke sie nameczyla ale bylo warto.Maly jest sliczny:-)

010igov35ye70zfx.png

Micirka ja i tak mysle ze Ty jednak laske masz:p a masz gdzies fotke nuba? I ktory tydzien?

Airfix mnie nic nie zdziwi juz:p pisalam wam o kolezance co 3 lekarzy moeilo ze chlop a urodzila corke! Nawet pytali sie lekarza jak to mozliwe to nic nie potrafil odpowiedziec.

Ale sie nasluchalalm.dzisiaj krzykow rodzacych maskra az mnie ciary przeszly.

010igov35ye70zfx.png

Maziajka - mi ciężko określić twojego nuba - płaski jest ale coś nad nim jest albo cypelek albo to już pepowina ja tam się więc nie wypowiadam tylko- trzymam mocne kciuki za dziewczynkę :) , u mnie do 15 tyg była dziewczynka z nuba i wg lekarza na 80% dziewczynka a później ja juz tam jajka widziałam [emoji23], ostatecznie nie pytalismy o plec bo W. Sie uparl - ale wg mnie to synek juz się przyzwyczaiłam i ze tak powiem nie ubolewam :)- tym bardziej chyba lepiej wyszło bo jeszcze raz się będziemy starać na dziewczynkę jakoś za rok czy dwa, a synkowi chyba przyda się brat bardziej jak siostra [emoji23] , taki charakterny hehe.

Chyba lepiej jak mówią ze chłop a urodzi się córka aniżeli odwrotnie i mieć sukienki i jakieś róże, a urodzi się chłopczyk hihi.

Gratulacje dla siostry i weź mi nic nie mów o porodach i tych jekach hahha, bo ja zaraz też ide :D , właśnie wczoraj torbę pakowałam juz tak konkretnie bo juz 36 tydzień ,ale imienia dalej brak płakać się chce - cykam się ze nic nie znajdziemy a trzeba będzie się zdecydować eh

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka ja sie na nubach az tak nie znam wcale cypelek chyba jest i w meskim.i zenskim z tym.ze zenskie sa grubsze i nie widac przy nich cienia a meskie sa zdecydowanie ciensze no i odstaja i jakis cien tam ma byc.Dla mnie te na ingender to jakies szalone czarodziejki jak one tam opisuja i widza wszystko ja tam nie widze nic nie raz:Da one z takiego 14- 15 tygodniowego usg potrafia wiele powiedziec nawet moszne tam widza:D szaloneeee!! mi powiedzialy ze to zdecydowanie nub dziewczecy i nie powinien sie zmienic.Ja im wierze ze jest dzoewczecy etc ale czy to dziewczyna? Nie wiem i jak ktos pyta to nie mowie nic o plci.Bo tak na prawde nic nie wiemy.
Czy bedzie chlopak czy dziewczynka to bedzie fajnie :D najwyzej wnuczki bede miala i je bede stroic:D
W ogole sie tym nie przejmuje:-).

Co do porodu ja bardzo sie ciesze ze mam CC nie musze sie stresowac.Choc nie powiem przed cc tez mialam pietra myslalm ze przez okno.wyskocze:D

My sie smiejemy bo siostra miala smaka na fasolke po bretonsku i jadla 2 dni i jeszcze w czwartek o 22 zjadla a o 23 boli dostala:D .I stwierdzilismy ze to przez to fasole ja tak pogonilo:p

010igov35ye70zfx.png

Zreszta laski ja i tak uwazam ze wygralam los na loterie przy endometriozie w ciaze jest trudno zajsc, jeszce ta biochemiczna... na prawde po cichu juz sie godzilam z tym ze wiecej dzoeci miec nie bedziemy!!

Tak bardzo cieszy mnie ta ciaza choc dolegliwoaci multum i nie sadzilam ze az tak zle mozna ciaze znosci,.teraz leci juz 16 tc i sie pytam kiedy to zlecialo!!! Za 14 tc bedzie juz 30.... przeraza mnie to!

010igov35ye70zfx.png

Zreszta laski ja i tak uwazam ze wygralam los na loterie przy endometriozie w ciaze jest trudno zajsc, jeszce ta biochemiczna... na prawde po cichu juz sie godzilam z tym ze wiecej dzoeci miec nie bedziemy!!

Tak bardzo cieszy mnie ta ciaza choc dolegliwoaci multum i nie sadzilam ze az tak zle mozna ciaze znosci,.teraz leci juz 16 tc i sie pytam kiedy to zlecialo!!! Za 14 tc bedzie juz 30.... przeraza mnie to!

010igov35ye70zfx.png
Strasznie szybko [emoji16] zdrówka dla Was [emoji8]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka to u Was bedzie zaskoczenie bo w sumie nie wiadomo do końca co będzie :-)
A jakies alternatywy na imiona wogole macie zarówno dla chłopca i dziewczynki? ;-)

Maziajka na pewno masz dziewczynkę. Ale powiem Ci, że dziwi mnie, że zmieniłaś oficjalne tygodnie ciąży na te z USG, bo zawsze liczy się według om i glowny termin porodu i tygodnie i w dodatku wpisują wszędzie skonczone. I cesarkę też Ci wyliczaja według om. Twoj lekarz to jakiś nieodpowiedzialny. To nie zgodne ze standardami opieki medycznej i ja bym to zgłosiła, bo Ci przyspieszy cesarkę o tydzień. Ja mam też według USG o tydzień wcześniej ciaze i bardzo często tak jest, u większości ciąż, dzidzia różnie rosnie, możliwości sprzętu nie są doskonałe w 100 proc., różny czas od owu, ale czas trwania liczą zawsze od 1 dnia cyklu czyli om, nie wcześniej w poprzednim cyklu i cesarkę robią np. po 38 tc według Om . A Twój lekarz teraz założył, że wcześniej zaczęła Ci się ciąża niż cykl, w którym zaszlas. Uważaj, żeby Ci według USG nie wyliczył CC, bo wtedy będziesz miała 37 tc według om, zawsze tydzień wcześniej w stosunku do terminu z om, a jest ważniejszy niż usg. Już widziałam taki przypadek, że na podstawie tygodnia z USG lekarz wywoływał poród wcześniej i to nie było dobre dla pacjentki.

Ostatnia edycja:
reklama
Polcia ale mi od samego poczatku dzidzius wiekszy wychodzil , ja mam krotkie cykle wiec.pewnie dlatego.Gin mi nic nie zmienila jednak wg 4 usg dziecko wychodzi o tydzien starsze i to wg 2 lekarzy.

010igov35ye70zfx.png

Do góry