Maziajka na pewno masz dziewczynkę. Ale powiem Ci, że dziwi mnie, że zmieniłaś oficjalne tygodnie ciąży na te z USG, bo zawsze liczy się według om i glowny termin porodu i tygodnie i w dodatku wpisują wszędzie skonczone. I cesarkę też Ci wyliczaja według om. Twoj lekarz to jakiś nieodpowiedzialny. To nie zgodne ze standardami opieki medycznej i ja bym to zgłosiła, bo Ci przyspieszy cesarkę o tydzień. Ja mam też według USG o tydzień wcześniej ciaze i bardzo często tak jest, u większości ciąż, dzidzia różnie rosnie, możliwości sprzętu nie są doskonałe w 100 proc., różny czas od owu, ale czas trwania liczą zawsze od 1 dnia cyklu czyli om, nie wcześniej w poprzednim cyklu i cesarkę robią np. po 38 tc według Om . A Twój lekarz teraz założył, że wcześniej zaczęła Ci się ciąża niż cykl, w którym zaszlas. Uważaj, żeby Ci według USG nie wyliczył CC, bo wtedy będziesz miała 37 tc według om, zawsze tydzień wcześniej w stosunku do terminu z om, a jest ważniejszy niż usg. Już widziałam taki przypadek, że na podstawie tygodnia z USG lekarz wywoływał poród wcześniej i to nie było dobre dla pacjentki.