reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aljak tak staralam sie o corke, ale po jakims czasie odpuscilam wgl starania bo kiepsko dzialo sie w moim malzenstwie. Cykl grudniowy zaczal sie 6 .12. Sex codziennie w 11,12,13,14,17,18 dc. Owu chyba byla w 15 lub 16 dc. Chociaz niewiem czy nie przyszla jakims cudem wczesniej. W 20 dc mialam lekkie plamienie i klocie w macicy. Od tego momentu piersi mega bolaly. @ powinnam dostac wczoraj ale pierwszy test zrobilam juz 1.01 w moje urodziny. Kreska juz sporo byla widoczna. Wczoraj zrobilam drugi test i juz ciemniejsza i beta 169,3. Jutro zrobie jeszcze test i druga bete zeby zobaczyc przyrost. Dzis mam 4+1 dzien ciazy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
80738625b31e4d06e037076397391d63.jpg

Moje testy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Girls ja tylko na szybko przed wyjazdem. Dzwonil do mnie ten lekarz ktory pierwszy robil mi usg prenatalne. Wyniki pappa wyszly dla ZD 1:260. Zaleca dalsze badania , zatem w poniedzialek ide na nifty. Wynik wyszedl szczerze mowiac nijaki, przy nt 2,8 mozna bylo sie takiego spodziewac. Dla niewtajemniczonych powiem ze to test wlasciwie statystyczny - wiek + wynik usg przeziernosci mniej wiecej. Oznacza ten wynik ze statystycznie jeden na 260 dzieci urodzi sie z zespolem D. To tak dla wyjasnienia dla Was. Niewiele mi ten wynik dal , wlasciwie to sie usmiecham sama do siebie ze wynik jak wynik a nie dal nic ani dobrego ani zlego.

ania_g gratulacje, wspaniały prezent sobie sprawiłaś na urodziny :)
a zakwaszałaś się, stosowałaś dietę lub suplementy?
ja w pierwszej ciąży miałam z piersiami tak jak TY, moment po owulacji a już bolały.

katja- jeśli pappa opiera się tez na usg i jego pomiarach to rzeczywiście niewiele to daje.
Dobrze, że dziś inny lekarz spojrzy jeszcze raz na dzidziusia i nifty wiele wyjaśni.
Trzymam za Ciebie kciuki i jestem myślami, będzie dobrze!

Girls ja tylko na szybko przed wyjazdem. Dzwonil do mnie ten lekarz ktory pierwszy robil mi usg prenatalne. Wyniki pappa wyszly dla ZD 1:260. Zaleca dalsze badania , zatem w poniedzialek ide na nifty. Wynik wyszedl szczerze mowiac nijaki, przy nt 2,8 mozna bylo sie takiego spodziewac. Dla niewtajemniczonych powiem ze to test wlasciwie statystyczny - wiek + wynik usg przeziernosci mniej wiecej. Oznacza ten wynik ze statystycznie jeden na 260 dzieci urodzi sie z zespolem D. To tak dla wyjasnienia dla Was. Niewiele mi ten wynik dal , wlasciwie to sie usmiecham sama do siebie ze wynik jak wynik a nie dal nic ani dobrego ani zlego.
Czekamy na Twoje badania. Od razu po 17 piszzzzz. Kciukasy [emoji4]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja no to małe prawdopodobieństwo moim zdaniem. To wady serca u plodu oczywiście uwzględniając te które nie wymagają żadnego leczenia zdarzają się czesciej bo 1 na 100. Także ja jestem dobrej mysli Kochana.
A gdzie Ty mieszkasz w która stronę od Łodzi?
Mam nadzieję ze ten drugi lekarz Cię uspokoi.

Katja musi być dobrze, nie ma mowy, by było inaczej.:)

Tak, u mnie bliźniaki.
Millo, miałam prenatalne w 11t4d. Niby było wcześnie, lekarz coś wspomniał o możliwych dziewczynkach, ale oni mówią jak widać dokładnie już wargi sromowe, więc mam czekać. Ja też wolę wiedzieć na pewno niż tak za wcześnie. Teraz mam co dwa tygodnie USG w ramach pobytu szpitalnego, ale nic nie mówią, bo to ich nie obchodzi itp. I w sumie mają to gdzieś. Nie wydają żadnych zdjęć, bo to zostaje w dokumentacji, więc sama się też niczego nie dopatrzę. Teraz mnie w końcu zapisali na 20.01., czyli za 2 tygodnie i mam nadzieje, że na izbie będzie fajny lekarz i mi powie coś, bo i tak muszę dokupować wyprawkę, więc wiedziałabym pod jakim kątem.To będzie 17t6d według OM. A połówkowe dopiero w połowie lutego. Liczę na jakiś róż. ;)

reklama
Katja trzymam kciuki!Wytrwalosci dzis!!

Ania no to widze ze jedziemy na tym samym wozku:p ja tez bez diety,bez zakwaszania ..seks codziennie i liczenie na cud hah:p u mnie 5t2d.Owulacje mialam 12 grudnia

Polcia no jasne zycze Ci rózu!!! Tez wizyte mam 20.01 takze czekamy obie:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry