reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aljak tak staralam sie o corke, ale po jakims czasie odpuscilam wgl starania bo kiepsko dzialo sie w moim malzenstwie. Cykl grudniowy zaczal sie 6 .12. Sex codziennie w 11,12,13,14,17,18 dc. Owu chyba byla w 15 lub 16 dc. Chociaz niewiem czy nie przyszla jakims cudem wczesniej. W 20 dc mialam lekkie plamienie i klocie w macicy. Od tego momentu piersi mega bolaly. @ powinnam dostac wczoraj ale pierwszy test zrobilam juz 1.01 w moje urodziny. Kreska juz sporo byla widoczna. Wczoraj zrobilam drugi test i juz ciemniejsza i beta 169,3. Jutro zrobie jeszcze test i druga bete zeby zobaczyc przyrost. Dzis mam 4+1 dzien ciazy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
80738625b31e4d06e037076397391d63.jpg

Moje testy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Girls ja tylko na szybko przed wyjazdem. Dzwonil do mnie ten lekarz ktory pierwszy robil mi usg prenatalne. Wyniki pappa wyszly dla ZD 1:260. Zaleca dalsze badania , zatem w poniedzialek ide na nifty. Wynik wyszedl szczerze mowiac nijaki, przy nt 2,8 mozna bylo sie takiego spodziewac. Dla niewtajemniczonych powiem ze to test wlasciwie statystyczny - wiek + wynik usg przeziernosci mniej wiecej. Oznacza ten wynik ze statystycznie jeden na 260 dzieci urodzi sie z zespolem D. To tak dla wyjasnienia dla Was. Niewiele mi ten wynik dal , wlasciwie to sie usmiecham sama do siebie ze wynik jak wynik a nie dal nic ani dobrego ani zlego.

ania_g gratulacje, wspaniały prezent sobie sprawiłaś na urodziny :)
a zakwaszałaś się, stosowałaś dietę lub suplementy?
ja w pierwszej ciąży miałam z piersiami tak jak TY, moment po owulacji a już bolały.

katja- jeśli pappa opiera się tez na usg i jego pomiarach to rzeczywiście niewiele to daje.
Dobrze, że dziś inny lekarz spojrzy jeszcze raz na dzidziusia i nifty wiele wyjaśni.
Trzymam za Ciebie kciuki i jestem myślami, będzie dobrze!

Girls ja tylko na szybko przed wyjazdem. Dzwonil do mnie ten lekarz ktory pierwszy robil mi usg prenatalne. Wyniki pappa wyszly dla ZD 1:260. Zaleca dalsze badania , zatem w poniedzialek ide na nifty. Wynik wyszedl szczerze mowiac nijaki, przy nt 2,8 mozna bylo sie takiego spodziewac. Dla niewtajemniczonych powiem ze to test wlasciwie statystyczny - wiek + wynik usg przeziernosci mniej wiecej. Oznacza ten wynik ze statystycznie jeden na 260 dzieci urodzi sie z zespolem D. To tak dla wyjasnienia dla Was. Niewiele mi ten wynik dal , wlasciwie to sie usmiecham sama do siebie ze wynik jak wynik a nie dal nic ani dobrego ani zlego.
Czekamy na Twoje badania. Od razu po 17 piszzzzz. Kciukasy [emoji4]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja no to małe prawdopodobieństwo moim zdaniem. To wady serca u plodu oczywiście uwzględniając te które nie wymagają żadnego leczenia zdarzają się czesciej bo 1 na 100. Także ja jestem dobrej mysli Kochana.
A gdzie Ty mieszkasz w która stronę od Łodzi?
Mam nadzieję ze ten drugi lekarz Cię uspokoi.

Katja musi być dobrze, nie ma mowy, by było inaczej.:)

Tak, u mnie bliźniaki.
Millo, miałam prenatalne w 11t4d. Niby było wcześnie, lekarz coś wspomniał o możliwych dziewczynkach, ale oni mówią jak widać dokładnie już wargi sromowe, więc mam czekać. Ja też wolę wiedzieć na pewno niż tak za wcześnie. Teraz mam co dwa tygodnie USG w ramach pobytu szpitalnego, ale nic nie mówią, bo to ich nie obchodzi itp. I w sumie mają to gdzieś. Nie wydają żadnych zdjęć, bo to zostaje w dokumentacji, więc sama się też niczego nie dopatrzę. Teraz mnie w końcu zapisali na 20.01., czyli za 2 tygodnie i mam nadzieje, że na izbie będzie fajny lekarz i mi powie coś, bo i tak muszę dokupować wyprawkę, więc wiedziałabym pod jakim kątem.To będzie 17t6d według OM. A połówkowe dopiero w połowie lutego. Liczę na jakiś róż. ;)

reklama
Katja trzymam kciuki!Wytrwalosci dzis!!

Ania no to widze ze jedziemy na tym samym wozku:p ja tez bez diety,bez zakwaszania ..seks codziennie i liczenie na cud hah:p u mnie 5t2d.Owulacje mialam 12 grudnia

Polcia no jasne zycze Ci rózu!!! Tez wizyte mam 20.01 takze czekamy obie:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry