reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wiem że nie każdy, ale mając regularnie cykle pewnie łatwiej,, domniemac,, [emoji3]
Katja a kiedy będziesz wiedziała coś więcej? W poniedziałek dopiero?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana jutro jade do innego gina tez do lodzi sprawdzic porownac. Dzis bylam
Na badaniu krwi na parwowirus b19 - wynik za dwa tyg. Test pappa wynik kolo poniedzialku wtorku. W poniedzialek z kolei ide na krew nifty test- wynik ok 3 tyg. Wiec jedyne co w najblizszym czasie sie dowiem to jutro na 17 wizyta u innego docenta w Lodzi oraz kolo poniedzialku wyniki pappa(ale pappa to tylko statystyczne prawdopodobienstwo).

reklama
Heyka,
doradźcie mi dziewczyny, mam za tydzień lub za dwa zrobić USG i wybrać sobie termin. Fajnie, by było móc poznać już płeć. Za tydzień to będzie 16t6d a za dwa 17t6d ? Który termin byście wybrały tak dla pewności ?

Millo, właśnie dlatego ja nie piszę. ;) Jestem z tych bardzo trudnych ciąż i wyraźnie widać odrzucenie takich pań jak ja ze strony ciąż zdrowych. Do dziś nikt z mojej rodziny nie wie o ciąży, a wiele ciąż się pojawiło w otoczeniu. Właśnie dlatego, że czuję się głupio i nie bardzo wiem, co powiedzieć, a jeszcze się nasłucham ze strony rodziny głupich komentarzy. Powiem im po urodzeniu dziecka, że jest ;).
Na pewno nie chciałabym nikogo zadręczać problemami, bo to bez sensu, od początku o tym nie piszę i rozumiem, że jest wiele kobiet, które się boją problemów. Ale ryzyko ich wystąpienia jest niewielkie w większości przypadków u przeciętnej kobiety, więc zapewne Ciebie to dotyczyć nie będzie i tylko budzi niepokój. Jednak nie dziwię się także, że co niektóre chcą popisać i odnaleźć z kimś wspólny język, bo te słowa otuchy gdzieś są potrzebne. Przecież powikłaniami nikogo nie zarażą i tak jedna na x ma problem, reszta nie i wszyscy o tym wiedzą. Czytałam wcześniej, że u którejś z dziewczyn córeczkowych pojawiły się złe próby wątrobowe i że ma pod górkę. Podzieliła się problemem, jej jest lżej, a nie sądzę, by z tego powodu zasiała panikę i wszyscy bali się problemu. Maziajka też wspomniała, że nie wiadomo czy wszystko jej się uda i że może skończyć na wózku. Katja pisze o swoim stresie przed wizytą, testach. Każdy przypadek jest indywidualny i na każdym wątku pojawiają się ciążowe problemy.
Rozumiem obie strony. Tak jak my tutaj wspierałyśmy się w staraniach o płeć z różnym skutkiem, tak ciężarne z różnymi swoistymi dla siebie problemami też szukają towarzystwa. I te z mdłościami i te z nowotworami. Taki life. Zawsze można założyć wątek z dopiskiem w nagłówku : tylko zdrowe ciąże fizjologiczne i zebrać tylko takie bez ryzyka. Nie da się przecież zablokować ludziom chorym dostępu do neta i każdego wątku, bo kogoś źle nastrajają i nie pasują do ideału i ich kopnąć w d...ę. A tak naprawdę jest. Tak czy siak, ja o żadnym problemie nawet najmniejszym nigdy nie wspomniałam, więc mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam i zechce doradzić w sprawie USG. ;)

Ostatnia edycja:
Polcia nie ma.znaczenia ktory wybierzesz juz i tak dobrze bedzie plec widac jesli dzidzia pozwoli.

Katja daj znac jutro po wizycie! Trzymamy kciuki!

Ja jutro mam wizyte wg wszystkicg usg dzidzia jest starsza wiec jutro juz wg usg 15t3 d ja pierdziele ale to leci!!! Mam nadzieje ze zrobi mi usg i dzidzia sie rozkroczy:D

010igov3fkey3mez.png

Maziajka, a myślisz, że tydzień później te szanse będę większe, że np. dziecko chętniej pokaże się od tej strony ? Który termin byś wybrała na moim miejscu ?
Ja według USG też mam starsze o 5-6 dni. Wg OM 15t3d a według USG 16t2d, ale lekarz mi powiedział, żebym się kierowała tym miesiączkowym jeśli mi zależy na poznaniu płci dodatkowo i dlatego sama nie wiem.
P.S. U mnie jest dwoje bejbików dwujajowe.

Ostatnia edycja:
Kochana jutro jade do innego gina tez do lodzi sprawdzic porownac. Dzis bylam
Na badaniu krwi na parwowirus b19 - wynik za dwa tyg. Test pappa wynik kolo poniedzialku wtorku. W poniedzialek z kolei ide na krew nifty test- wynik ok 3 tyg. Wiec jedyne co w najblizszym czasie sie dowiem to jutro na 17 wizyta u innego docenta w Lodzi oraz kolo poniedzialku wyniki pappa(ale pappa to tylko statystyczne prawdopodobienstwo).
To dawaj znać od razu. Trzymam kciuki mocno za Was babeczki [emoji7] tzn za Ciebie i żeńska fasolkę [emoji4]

Polcia nie ma.znaczenia ktory wybierzesz juz i tak dobrze bedzie plec widac jesli dzidzia pozwoli.

Katja daj znac jutro po wizycie! Trzymamy kciuki!

Ja jutro mam wizyte wg wszystkicg usg dzidzia jest starsza wiec jutro juz wg usg 15t3 d ja pierdziele ale to leci!!! Mam nadzieje ze zrobi mi usg i dzidzia sie rozkroczy:D

010igov3fkey3mez.png
To również dawaj znać co i jak [emoji1]

Polcia jasne ze rozumiem,ze o problemach trzeba mowic.Co innego tutaj jak Katja sie boi..Maziajka bala czy cos..to sa takie przyziemne strachy jakby na teraz..i od czasu do czasu sie ktos czegos boi.Ja tez za pewne bede..ale chodzi mi o to ze w 1 ciazy jak bylam na innym forum to nie bylo czegos takiego a tu po prostu mam wrazenie ze wzajemnie sie nakrecaja.Moze takie byly dni.. nie wiem ale no nie dalo sie tego czytac momentami:)Sa tez wlasnie inne wątki o ciazach poza macicznych itp.. to mozna tam przeciez sie wygadac.. a na miesiecznych watkach starac sie cieszyc ciaza i zyc kazdym dniem:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Aa zapomnialam.A Kiedy Polcia bylas ostatni raz na usg? Nie robilas prenatalnych w 12 tyg? I pozniej po 21 sie chyba robi 2..? Ja bym wziela pozniejszy termin.Szybko zleci a szanse z kazdym tyg wieksze na zobaczenie plci:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny dziękuję ❤️
Polcia ja widzisz w 12 tyg sie dowiedzialam ze na 70% dziewczynka, mysle ze U Ciebie powinno byc juz widac spokojnie , jednak jesli to taka ekipa tam siedzi to w zaleznosci tez pewnie od ulozenia..:)sciskam.

Do góry