reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej :) około rok temu udzielałam się na tym forum. Teraz już się nie staram o ciąże ale wciąż Was podczytuje i mocno kibicuje! Czerpię od Was wiedzę i z niecierpliwościa czekam na opis starań Airfix! :) Jestem bardzo nakręcona na posiadanie córki i dzisiaj trafiłam na pewien filmik na youtube :) oglądnijcie jak macie ochotę :)

reklama
Airfix zdecydowanie czuje ta ciaze..mam mdlosci i tez niestety czasami wymioty i to dosc silne.W ogole csly czas mi sie odbija i czuje wymiociny...maskra.Wszyscy wroza mi corke bo tak zle wygladam.Z jasiem wymiotowalam chyba ze 2 razy.
Cycki.mam jak pamela anderson :D tak stercza i sa twarde jak silikony.

A u Ciebie jak wozek.juz wybrany wyprawke robisz??

Katja to wpadaj.na.lipcowki mnie tez cycki bola! Ale juz powoli mniej tylko stoja fajnie:D

010igov3fkey3mez.png
Mi było znów bardzo nie dobrze tylko, mdlilo mnie. Piersi były lekko wrażliwe tylko,a ja czekałam na takie bóle ogniste jak w ciazy z synkiem heh. Do tej pory nie czuję nic- czyli u mnie jest odwrotnie niż w 1 ciąży. W 1- wymiotowalam wieczorami do samego konca, teraz nie. Teraz w 3 trymestrze mnie tylko mdlic zaczęło od nowa rano i wieczór.
Wyprawkę mam dla małej, tzn ubranka do szpitala. Nie mam kosmetyków itp.
Wózek chciałam kupić i bije się z myślami co lepsze- Czy nowy Roan Bass Soft ( trochę plastikowe części w spacerowce :/ ), czy używana Teutonie Be You. Cena ta sama. Na nową Teutonie 4500zl nie mam, dużo za dużo. I ten dylemat mi spędza sen z powiek.

Airfix u mnie ta ciaza poki co jest zupelnie inna od kwasnego nnie tak odrzucilo ze nawet cytryny do herbaty nie jestem wstanie dac a na slodkie mnie ciagnie znowu z jasiem po paczku mnie mulilo.No i ciagle mi nie dobrze i te wymioty ,...

Co do wozkow ja kompletnie sie nie znam:D i nie mam zbyt duzych wynagan bede miala wozek po siostrze bo jej maly bedzie mial ponad 6 mies jak moje sie urodzi i ma mu kupic juz jakas spacerowke a nam gondole oddac.Ale nawet nie pamietam co to za wozek chyba jakis Tako czy cos.Bardziej nad spacerowka bede myslec.

010igov3fkey3mez.png

Airfix u mnie ta ciaza poki co jest zupelnie inna od kwasnego nnie tak odrzucilo ze nawet cytryny do herbaty nie jestem wstanie dac a na slodkie mnie ciagnie znowu z jasiem po paczku mnie mulilo.No i ciagle mi nie dobrze i te wymioty ,...

Co do wozkow ja kompletnie sie nie znam:D i nie mam zbyt duzych wynagan bede miala wozek po siostrze bo jej maly bedzie mial ponad 6 mies jak moje sie urodzi i ma mu kupic juz jakas spacerowke a nam gondole oddac.Ale nawet nie pamietam co to za wozek chyba jakis Tako czy cos.Bardziej nad spacerowka bede myslec.

010igov3fkey3mez.png
Ja po kwasnym i slonym (nawet w wodzie mineralnej Cisowiance sól czuje) od razu wymioty. Nie używam soli, sód mam poniżej normy, każą mi solic więcej. ...Ale jak...jak od razu łazienka.

Ja w ogole bardzo malo rzeczy teraz toleruje...gazowanego sie nie napije a wiem ze wielu kobietom pomaga kilka.lykow coli na mdlosci..ja od razu rzygam.Miesa nie jem wcale ani wedlin, parowek etc.W zasadzie jem tylko ser i jajka w kazdej postaci procz gotowane.A oboadowo to ziemniaki pod kazda postacia, brokuly, nalesniki, rosol, makarony...i owoce wczesniej najadalam.sie mandarynkami i jablkami.ale.ostatnio stradznie mnie po nich wymiotowalo i zostaly banany winigrona, brzoskwinie...

Oszalec mozna czuje sie strasznie bo caly czas mysle tylko o tym co bede jadla...i co zjesc by nie zwymiotowac....

010igov3fkey3mez.png

Szkoda Monia. Człowiek nastawiony ze za pierwszym razem sie uda a jednak przewaznie trwa to z trzy miesiece

Ktoś wogole z forum trafił typowo na O+12?
Bo jak czytałam to jednak dużo starało sie tez 2-3 dni przed i nie wiadomo co było trafne

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry