reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jakby ktoras chcial skorzystac Link do: Chłopiec czy dziewczynka?
Mozna podeslac fotke a ona ocenia czy to chlopak czy dziewczynka na podstawie usg.

010igov3fkey3mez.png

reklama
My byliśmy w tym tygodniu na usg polowkowym. Wszystko ok. Mała zostaje dziewczynka i już raczej nic nie powinno się zmienić. Jeszcze za 2,5 tygodnia idę do innej takiej super Pani profesor na usg aby oceniła czy wszystko ok. Bo tak to ciągle chodzę do tej mojej, a wole aby też ktoś inny ocenił czy wszystko dobrze ;-) mam nadzieje ze ten drugi lekarz też powie że wszystko ok (ja przez ta opryszczke na początku ciąży jestem ciągle trochę przerwazliwiona). Poza tym synek ma bunt dwulatka mimo że ma dopiero 18 msc i jest bardzo uciążliwy ;-)

Super Elena. Dobrze ze mała zdrowa [emoji7] lepiej dmuchać na zimne i zrobic wszystkie badania. A imię juz wybrane?
A koleżanka wlasnie ma dwulatka i serio tez bardzo uciążliwy, taki etap- ale minie napewno. Moj 5latek złapał wirusa i wymiotuje id dwóch dni. Oby maly sie nie zarazil

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Elena super wlasnie jakie imie??

Ja dziewczyny coraz gorzej sie czuje ...mdlosci, wymioty, mega odbijanie...pieczenie zoladka....:-(.

010igov3fkey3mez.png

Maziajka współczuje. Wiem bo tez to przeżywałam. Oby przeszło po 13 tc. Moja znajoma wlasnie jedzie do lekarza bo schudła juz 3 kg i wymiotuje krwią! Także niestety ale dużo strasznie przechodzi te pierwsze miesiące.

Imama wiem ciaza ciazy nie rowna ja w 1 czulam.sie fantastycznie...moja siostra teraz tez super sie czuje to myslalam ze u mnie tez tak bedzie a jest tak kuzde zle:p ale przetrwam wszystko! Pewnie jakbym nie.miala zadnych objawow to bym narzekala ze nie mam i ze pewnie cos zle:D

010igov3fkey3mez.png

Dzieki dziewczyny ;-)
Imienia nie mamy wybranego. Jakoś nic mnie na 100% nie przekonuje ;-) jeszcze mąż jakoś szczególnie wybredny...bo wkoncu jak to ma być córeczka tatusia to jemu musi imię bardzo się podobac. Przy synku wogole nie mieliśmy problemu z wyborem ;-)

Maziajka niestety trzeba to przetrwać te mdłości i wymioty. Dobrze ze w większości przypadków to mija w 14-17 tc.
Mnie teraz trochę żołądek zaczął boleć bo od wczoraj biorę żelazo...ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia do tych tabletek.

Imama to biedna koleżanka jak wymiotuje krwią. Ciekawe czemu.
Ale kobieta musi się męczyć. A mój małżonek tydzień temu miał spotkanie z kolegami i cały następny dzień umierał..i jakoś wcale nie było mi go żal ;-) jeden dzień..a kobiety w ciąży tygodniami mają mdłości ;-)

Elena wspaniale wiesci. Gratulacje !! Ktory to tc??

Maziajko ja w pierwszej ciazy schudlam 8 kg od wymiotowania, a jestem osobą barrdzo szczupłą.
A ja mam dwie zupelnie rozne Ciąże. Tak jak wspomianalam pierwsza masakra z wymiotami. Teraz koncze 6tc i wymiotow brak, jem super. Jedynie bola mnie max piersi -w pierwszej ciazy o wiele mniej. I poczuwam od czasu do czasu bol podbrzusza ( w pierwszej chyba tego nie bylo). Jestem bardzo zmeczona, pracuje 9godzin przed kompem. Padam..

reklama
Ja to bym dla córeczki miała odrazu- tyle ładnych a dla chłopczyków to dla obydwu mieliśmy straszny problem. Moj maz mowi ze jak trzeci bedzie chłopczyk to ma byc Elvis. Normalnie nie wiem czy sie załamać czy sie modlić o ta córeczkę [emoji23] ja wybierałam obydwa imiona wiec teraz idzie w zaparte ze on jedno musi wybrać!
Katja oby Cie nie złapało znowu bo mi wlasnie dopiero od 6tc sie zaczynały mdłości. Faceci to strasznie wrażliwy. Moj wlasnie jęczy bo sie zaraził od syna jelitówką. Porodu to by nie przeżył

Do góry