reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej :) około rok temu udzielałam się na tym forum. Teraz już się nie staram o ciąże ale wciąż Was podczytuje i mocno kibicuje! Czerpię od Was wiedzę i z niecierpliwościa czekam na opis starań Airfix! :) Jestem bardzo nakręcona na posiadanie córki i dzisiaj trafiłam na pewien filmik na youtube :) oglądnijcie jak macie ochotę :)

reklama
Airfix zdecydowanie czuje ta ciaze..mam mdlosci i tez niestety czasami wymioty i to dosc silne.W ogole csly czas mi sie odbija i czuje wymiociny...maskra.Wszyscy wroza mi corke bo tak zle wygladam.Z jasiem wymiotowalam chyba ze 2 razy.
Cycki.mam jak pamela anderson :D tak stercza i sa twarde jak silikony.

A u Ciebie jak wozek.juz wybrany wyprawke robisz??

Katja to wpadaj.na.lipcowki mnie tez cycki bola! Ale juz powoli mniej tylko stoja fajnie:D

010igov3fkey3mez.png
Mi było znów bardzo nie dobrze tylko, mdlilo mnie. Piersi były lekko wrażliwe tylko,a ja czekałam na takie bóle ogniste jak w ciazy z synkiem heh. Do tej pory nie czuję nic- czyli u mnie jest odwrotnie niż w 1 ciąży. W 1- wymiotowalam wieczorami do samego konca, teraz nie. Teraz w 3 trymestrze mnie tylko mdlic zaczęło od nowa rano i wieczór.
Wyprawkę mam dla małej, tzn ubranka do szpitala. Nie mam kosmetyków itp.
Wózek chciałam kupić i bije się z myślami co lepsze- Czy nowy Roan Bass Soft ( trochę plastikowe części w spacerowce :/ ), czy używana Teutonie Be You. Cena ta sama. Na nową Teutonie 4500zl nie mam, dużo za dużo. I ten dylemat mi spędza sen z powiek.

Airfix u mnie ta ciaza poki co jest zupelnie inna od kwasnego nnie tak odrzucilo ze nawet cytryny do herbaty nie jestem wstanie dac a na slodkie mnie ciagnie znowu z jasiem po paczku mnie mulilo.No i ciagle mi nie dobrze i te wymioty ,...

Co do wozkow ja kompletnie sie nie znam:D i nie mam zbyt duzych wynagan bede miala wozek po siostrze bo jej maly bedzie mial ponad 6 mies jak moje sie urodzi i ma mu kupic juz jakas spacerowke a nam gondole oddac.Ale nawet nie pamietam co to za wozek chyba jakis Tako czy cos.Bardziej nad spacerowka bede myslec.

010igov3fkey3mez.png

Airfix u mnie ta ciaza poki co jest zupelnie inna od kwasnego nnie tak odrzucilo ze nawet cytryny do herbaty nie jestem wstanie dac a na slodkie mnie ciagnie znowu z jasiem po paczku mnie mulilo.No i ciagle mi nie dobrze i te wymioty ,...

Co do wozkow ja kompletnie sie nie znam:D i nie mam zbyt duzych wynagan bede miala wozek po siostrze bo jej maly bedzie mial ponad 6 mies jak moje sie urodzi i ma mu kupic juz jakas spacerowke a nam gondole oddac.Ale nawet nie pamietam co to za wozek chyba jakis Tako czy cos.Bardziej nad spacerowka bede myslec.

010igov3fkey3mez.png
Ja po kwasnym i slonym (nawet w wodzie mineralnej Cisowiance sól czuje) od razu wymioty. Nie używam soli, sód mam poniżej normy, każą mi solic więcej. ...Ale jak...jak od razu łazienka.

Ja w ogole bardzo malo rzeczy teraz toleruje...gazowanego sie nie napije a wiem ze wielu kobietom pomaga kilka.lykow coli na mdlosci..ja od razu rzygam.Miesa nie jem wcale ani wedlin, parowek etc.W zasadzie jem tylko ser i jajka w kazdej postaci procz gotowane.A oboadowo to ziemniaki pod kazda postacia, brokuly, nalesniki, rosol, makarony...i owoce wczesniej najadalam.sie mandarynkami i jablkami.ale.ostatnio stradznie mnie po nich wymiotowalo i zostaly banany winigrona, brzoskwinie...

Oszalec mozna czuje sie strasznie bo caly czas mysle tylko o tym co bede jadla...i co zjesc by nie zwymiotowac....

010igov3fkey3mez.png

Szkoda Monia. Człowiek nastawiony ze za pierwszym razem sie uda a jednak przewaznie trwa to z trzy miesiece

Ktoś wogole z forum trafił typowo na O+12?
Bo jak czytałam to jednak dużo starało sie tez 2-3 dni przed i nie wiadomo co było trafne

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry