reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hehe tez tak mysle. Porod to dla nich smiertelny by byl :) a dzieczyny CO NA PRZEZIEBIENIE ? Pobolewa mnie gardlo, zimno mi.. miod i cytrynka to wiadomo..?

reklama
My mamy dla corki Jagoda a dla chlopczyka bylby wiekszy problem ale byc moze Ignas :-)

010igov3fkey3mez.png

Imama clomid to specyfik hormonalny na recepte ktory stymuluje - pobudza prace jajnikow. Stosowany gdy kobieta nie moze "wychodowac" sama jajeczka. Uwazany za szkodliwy nie mozna go brac przez dlugi czas gdyz moze powodowac raka - tak pisza.
Osobiscie bardzo bym odradzala branie czegos takiego gdy nie ma problemu z zajsciem w ciaze gdyz moze rozchwiac caly system hormonalny tam gdzie dziala on prawidlowo.
Na dziewczynke polecam pregnyl o ktorym juz pisalam. To zwykly hormon hcg stosowany gdy pecherzyk rosnie ale nie peka i w zwiazku z tym nie dochodzi do owulacji. Ja to dostalam gdy chodzilam na monitoring cyklu. gin stwierdzil ze nie ma co przychodzic kolejny raz tylko to wziasc jajo po ok 10 h peknie owulka bedzie no i ciaza jesli sie plemnik znajdzie.
Czy ktos tutaj stara sie o chlopca???

Hej laseczki

Airfix - no w końcu masz neta ! :D
Czekam na opis zwłaszcza o obniżeniu testosteronu u faceta ;) , co do wozka idź obmacac nowego Roan-a a później idź obmacac teutonie i będziesz wiedziała ;) , ja już mam wózek w pierwszej ciąży kupiłam nowy z pl -bebetto, a teraz kupiłam używany wózek- i candy , ostatnio na spacerze byłam i małego pakowalam do wozka żeby wypróbować [emoji23], fajnie się prowadzi zawieszenie itp. Super , zadowolona jestem - babka chciała się szybko wyzbyć i był mega tani!

Katja - super ze wszytsko dobrze :), na przeziębienie chleb z czosnkiem, syrop z cebuli, *spam*, sok z aronii i sok z (no kurde zastrzel mnie a nie pamiętam [emoji23] - takie małe czerwone owocki jak pomidorki teoche wyglądają no kurde jak to się zwie [emoji23][emoji23])

Maziajka- ale.ci zazdroszczę haha mi to w dupsko idzie a wolałabym cycki pameli [emoji23]
A te żywieniowe zachcianki to o kant D .. rozbić jeśli chodzi o podejrzewanie plci- ja tylko słodkie mogłam zdzierzyc zero mięsa, na gotowany zapach od razu wc i i tak jest syn, a też brzydka byłam jak noc - dwie różne ciążę a ta sama płeć , ale w tej ciąży mam bardzo. Mały brzuszek ku mojemu zaskoczeniu :)

Gagatek- chyba musisz kochana się przestać nad tym skupiać, w sensie myśleć za dużo o tym ze się nie udało, i zacząć myśleć pozytywnie szukać tych pozytywow, że chłopaki będą się fajnie bawić, że się będą dogadywac, fajnie jest mieć brata , może jeszcze kiedyś postarasz się o córkę może wtedy się uda - jest szansa ze się uda lub nie, wiesz no u mnie też troszkę ten zawód istnieje ale staram się skupiać na dzidzi ze jest ze tak kopie, że bedxie nowy członek rodziny, każdy chyba marzy żeby doświadczyć bycia rodzicem obojga płci ale niektórym nie jest to dane, jak mówisz zrobiłaś wszytsko na córkę (ja to samo) a i tak dalej mamy synów - ja ostatnio stwierdziłam ze mój chyba po prostu bardzo chciał się urodzić akurat u nas :) , no tyle co on przeżył zakwaszania i innych - po prostu chyba musiało tak być ;) - staraj się sobie tłumaczyć na pozytywy mimo zawodu - będzie dobrze - jak zobaczysz dzidzie to będziesz żałowała ze tak ci minęła ciąża na płaczu i tak myślałas itp , przynajmniej zrobiłaś wszytsko z planowania płci a jak widać natura swoją drogą idzie,

Arya- a jak ty się czujesz ? Kiedy masz jakieś usg :) ? U mnie z żadnym kalendarzem się nie zgadza ciąża - jestem jak zwykle wyjątkiem [emoji23]

Monia- może w grudniu na święta bedxie pod choinkę prezent ;)

Imama- dobre pytanie z tym O+12 :) - Airfix i Elenaa się starały jakoś około 2 dni przed i chyba na O+12 i nie wiadomo z którego starania ciążę (o ile dobrze pamietam) ale chyba nikt typowo tylko na te metodę nie działał, zdrówka dla synka , mojego tez coś łapie juz katar i kaszel :/ , hahaha z imieniem dobre [emoji23], ale.maz ma humor ;) - to ja się po modlę u Ciebie o dziewczynkę dla dobra dziecka hahaha [emoji23][emoji23][emoji23] ;)

Elenaa - super ze płeć zostaje ta sama :) no i ze dzidzia zdrowa, są 3 kreski jest bułeczka! :D , ale swietne focie! Mam nadzieje ze tez takie ujrze kiedyś , z synem się nie martw - przejdzie mu lepiwj ze ma teraz przed twoim porodem aniżeli po- oby do pojawienia się małej mu przeszło! U mnie też mały dokazuje (ma prawie 3,5 roku)

No a u mnie po staremu, dalej nie mamy imienia co mnie najbardziej martwi :/ , bo już bym chciała być przygotowana a tu dupa, torba tez jeszcze nie spakowana, wczoraj kupiłam śliczne bodziaczki, rzeczy do siebie do torby musze kupić - kosmetyki itp. (u mnie już 30 tydz a ja daleko w polu ), strasznie szybko mi leci to czas pierwszy raz gotowa na dziecko nie jestem jeszcze w tak zaawansowanej ciąży [emoji23][emoji23][emoji16]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Przyszła Maciur-ka i sie ale rozpisala wooow :) hihi. Dziekuje napewno poproboje. Te male owocki niewiem jakie aronia ? 0porzeczka ? :D ja imie mam tylko dla dziewczynki, Bianka lub Nadia Liwia ... na chlopca nie mam ani jednego ! Moze natan..

Miciurka mnie w pierwszej ciazy tez odrzucilo od miesa ale chyba tylko od miesa...a teraz mnie odrzucilo od wszystkiego !! Prawie nic nie jem..
Ja od poczatku mam przeczucie ze to bedzie dziewczynka nie nastawiam sie bo tak jak juz pisalam w tym momencie nawet lepiej jakby byl chlopak mam bratanka ktory ma 5 mies, w styczniu urodzi sie siostrzeniec .Wiec byliby super kumplami.

Kurde u Ciebie juz 30 tc ale ten czas zapiepsza maskra!! Zazdroszcze zaraz bedziesz miec malego przy sobie!!

A ja dzisiaj zaczynam 9 tc :-)

010igov3fkey3mez.png

reklama
Miciurka mnie w pierwszej ciazy tez odrzucilo od miesa ale chyba tylko od miesa...a teraz mnie odrzucilo od wszystkiego !! Prawie nic nie jem..
Ja od poczatku mam przeczucie ze to bedzie dziewczynka nie nastawiam sie bo tak jak juz pisalam w tym momencie nawet lepiej jakby byl chlopak mam bratanka ktory ma 5 mies, w styczniu urodzi sie siostrzeniec .Wiec byliby super kumplami.

Kurde u Ciebie juz 30 tc ale ten czas zapiepsza maskra!! Zazdroszcze zaraz bedziesz miec malego przy sobie!!

A ja dzisiaj zaczynam 9 tc :-)

010igov3fkey3mez.png
A jak brzuch w 9 tc? Zaokrąglony już? Jeju, ja już nic nie pamiętam
Przyszła Maciur-ka i sie ale rozpisala wooow :) hihi. Dziekuje napewno poproboje. Te male owocki niewiem jakie aronia ? 0porzeczka ? :D ja imie mam tylko dla dziewczynki, Bianka lub Nadia Liwia ... na chlopca nie mam ani jednego ! Moze natan..

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry