reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
antonia woda z cytryna do picia nie jest wskazana ona raczej na chlopca.Co do zakwaszania to tak trzeba od srodka najlepiej kup sobie paski ph na allegro i sprawdz jakie masz jesli wysokie to trzeba by zakwasic ja akurat stosuje sylk( naturalny lubrykant) i lactovaginal czopki dopochwowe.Sa dziewczyny ktore stosuja jeszcze irygacje ale dla mnie to juz za duzo.Co do diety to duzo truskawek, malin, nabialu,kefirki, serki, orzechy, czkolada.Piwko tez jest wskazane ja akurat bardzo lubie:p ogranicz za to pomidory,ziemniaki,slone rzeczy,kofeine, czerwone mieso.

Marzycielka nie a co to?

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejcia,nie wytrzymalam bo i tak mam tych testow duzo i poki co 8 dni od owulacji i mocna 1 krecha.. nie sądzę by się to zmieniło.Czas nigdy mi tak wolno nie lecial i nie odliczalam do okresu by zaczac juz zas dzialac:l jeszcze ta pogoda pod psem..:(

Maziajka są to suplementy diety polecane dla kobiet z pcos, z problemami z owulacja, przyczynia się do poprawy hormonow, reguluje cykle. Z tego co czytałam to wiele kobiet zaszlo w ciaze po tym. Mi kazali go brać ginekolog bo miałam problemy z owulacja, długie cykle i oplakane hormony i u mnie się sprawdził :-)
A i podobno zawiera inozytol który jest polecany w planowaniu córci...ale czy to faktycznie prawda to nie wiem

Tu można przeczytać więcej na ten temat
Link do: Inofem Kontra Inozytol i Kwas Foliowy | Czekamy na Cud

Ostatnia edycja:
Kilka miesięcy temu bez sumplementów i zakwaszania zawsze wychodziło mi 4,0 lub 4,2. Tylko czytałam gdzieś, że niektórym kobietom zawsze pokazuje dolną granicę, więc zakwaszałam. Jednak ostatnio mi wyszedł 5,0. Boję się, że paski mi źle pokazują. Ph moczu miałam 7,0, ale na diecie mlecznej. Odstawiłam mleko i mam 5,0. Codziennie na noc lactovaginal do owulacji i sylk przed i po tak z centymetr. Przerwa była 12 h do owu i nie wyszło. Oboje mamy suplementy od 8 tyg i się staramy. Co do diety to u mnie jest chyba na odwrót przed synem byłam na diecie wysokobiałkowej i jest chłopak. Natomiast na chłopczyka coca cola i mięso zakwasza strasznie i chyba po tym miałam tak niskie ph śluzu przez miesiące, bo cola ma ph 2,5 i aspartam strasznie zakwaszający, tylko przed samym stosunkiem kilka dni nie wolno, żeby kofeina się ulotniła. Koleżanka je same fast foody, mięcho, litr coli, piwko i ma 3 dziewczynkę w dzień owulacji. ;)
Mam dużo śluzu, ale takiego wodnistego, nie wiem czy to nie wina lubrykantu i globulek, bo nawet sudafed nie działa. Myślicie, że powinnam brać np. lactovaginal co drugi dzień, a sylku mniej ? Teraz planuje odstęp 36 i 31 h, chyba że owu przyjdzie później to o dobę lub dwie później, bo mi testy pokazują dopiero ok. 18 h przed. :(

Ostatnia edycja:
Millo, podobno, żeby zalkalizować szklankę coli potrzeba 10 szklanek mocno zasadowej wody. ;) Więc problem z colą polega na tym, że kofeina sprzyja męskim Y, ale ja np. rezygnuje z coli na kilka dni przed, więc mój organizm zdąży zmetabolizować kofeinę. Wszystkie colo-maniaczki jakie znam mają dziewczynki, a starają się na chłopaka. ;)

Mięso mocno zakwasza, zwłaszcza wieprzowina. Rzekomo podnosi testosteron i dlatego jest zalecana na chłopczyka, ale ja jem dużo i testosteron mam w dolnej granicy normy. Mąż bierze Licorise root.

Zasadniczo zauważyłam u znajomych, że im gorzej jesz i się prowadzisz w sensie pijesz, palisz, tym bardziej dziewczynka, im bardziej o siebie dbasz to chłopczyk. ;) Ja kilka dni przed owu pije piwo - zakwasza i wypłukuje potas i sód, którego tak się boimy w diecie. Ale może za ostro dbam o te kwasy, bo obawiam się, że 3 dni to u mnie nic nie przeżyje i będę czekać rok na ciąże jak szwagierka.

Ostatnia edycja:
Ok, jeśli piwko jest na dziewczynkę to czemu mam dwóch chłopców hihi. A tak na poważnie to co to jest ten sylk? I czemu ma służyć dieta wapniowa? Nie wystarczy lykac tabletek np magnez + wapń? Dobrze rozumiem że jest to wszystko pod ten śluz, żeby go zakwasic?
I jak długo należy być na tej diecie tzn za ile zacznie działać jak dopiero od dzisiaj zacznę?
Pozdrawiam was babeczki

Polcia - kup po prostu cole bezkofeinowa :) - złotawa ta nalepka jest , jest chyba no caffeine I no sugar wiec to zniweluje twój problem z kofeina :). Ja właśnie te Cole piłam przy staraniach i Aspartam tez.

A co do tego dbania i nie dbania prawda! Ja dbałam o dietę i chłopczyk a koleżanki same chipsy frytki cole i inne i maja córki ,

Jeszcze są przepisy na irygacje z wody z cytryna ,

Ja zaszłam ( nie wiem kiedy tzn z którego razu) ale też nie wiem co siedzi , ale seks był 3 dni 2 dni , w dzień owulacji 1 i po owulacji 8 h,

Ponoć szczyt śluzu następuje około 2 dni przed owulacja i jest najlepszy bo plemniczki najdłużej w nim żyją i sobie czekają na jajeczko, ja tam w tym cyklu co zaszłam śluzu nie miałam, sylk użyłam i lactovaginal i zobaczymy co tam nam wskoczyło ;)

Poszukaj tej coli jest zwykle w małych sklepikach ale ja ostatnio kupiłam w tesco 2 l butle

Co do sylku to na palec chyba najlepiej brać lacto. 5-6 h po stosunku.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Polcia to mnie nie pocieszylas bo my zdrowo jemy:p maz to juz w ogole:)ale bez miesa wiec moze przynajmniej testosteronu nie podnosi az tak choc i tak ma chyba duzo bo ma owlosiona klate i na plecach ma troche wloskow:p hehe

Miciorko aspartam jest rakotworczy:(

Do góry