reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia, tak jak ja po 4 mc ścisłej diety, a 6 mc ogólnej diety wysokobiałkowej mam syna. ;) Podobno pierwsze efekty są widoczne po 6 tygodniach. U mnie się nie sprawdziło. Myślę, że samo jedno piwo wiosny nie czyni, to szereg czynników. Ja łykam suplementy, pije mleko jem serki i po tym mam ph moczu 7,0, czyli zasadowe. Ale jem też zakwaszające rzeczy na chłopczyka i dodaje np. Sylk lubrykant i globulki. Możliwe też, że mężczyzna ma takie a nie inne predyspozycje genetyczne.

Miciurka, a tym często brałaś sylk i lactovaginal w tym cyklu, co zaszłaś ? Czy tylko sylk przed i po i raz lacto po ostatnim ?
Moja koleżanka ostatnio zaczęła pijać po 2 litry coli dziennie i po 4 synach ma teraz córkę. :)

Millo, właśnie mięsko pięknie zakwasza śłuz, a żeby podniosło testosteron to musiałabyś je jeść kilogramami. Ja zaczęłam sama jeść jak świnka i o ile dobrze mi te paski pokazują to podziałało na śluz. Chociaż boję się, bo mam ciągle bardzo niskie Ph i może to jest ta przypadłość, o której ktoś wcześniej pisał, że paski do dupy i można tylko cyfrowym zbadać. ;)

Ostatnia edycja:
reklama
A mnie to całe planowanie już męczy. Od grudnia praktycznie starałam się bardziej jeść na dziewczynkę.
Wiec teraz jem na co mam ochotę. Aczkolwiek wogole nie sole, a mięso jem to tylko kurczaka i indyka, bo inne mięso nie lubię, zresztą i tak nie umiem za bardzo przyrządzać innego mięsa.

Mam wrażenie ze im mniej bedzie mi zależeć na corce tym wieksza szansa ze ją będę mieć :-)
Także mi już wszystko jedno. Jak mam planować i ma się nie udawać. To wolę iść na żywioł i będzie co jest mi przeznaczone.

Z tego co rozumiem to chodzi w tym wszystkim o to aby zakwasic śluz w pochwie a z kolei organizm odkwasic,tak? Gubie się juz a co to ten sylk?

Antonia - sylk to lubrykant o niskim ph , który zakwasza czyli obniża twoje ph , niby dobrze być na diecie min.3 mies. Mówią pomiędzy 3-6 mies. , dobrze rozumiesz to wszystko służy żeby zakwasic organizm i tym samym śluz tez zakwasisz, plus można robić irygacje , użyć lactovaginal 5-6 h po seksie żeby zakwasic ( najlepiej mieć paski ph żeby zobaczyć czy faktycznie to wszystko co się używa zakwasza) bo nie raz jest tak ze właśnie na kogoś działa ze jeszcze ph podniesie.

Millo ja juz nic nie biorę , teraz wszystko rakotwórcze :/ , zbieram kasę i kupuje dom z ogródkiem będę warzywa sadzic i kurki hodować ;)

Polcia- ja po 4-5 mies diety i "niby nie starań " ale będzie to będzie (z uwagą na odstęp irygacjami) dałam sobie spokój z dietą , i akurat zaszłam hahha - w tym cyklu co zaszłam tak cały czas sylk i lactovaginal , ogólnie robiłam tak ze im bliżej owulacji tym więcej sylku i lacto. W dzień owulacji wzięłam lactovaginal rano i później wieczorem plus przed staraniami i po sylk.

Na ph moczu nie patrz tylko na ph śluzu .

Elenaa- mnie też męczyło dlatego już olałam to w maju ,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jadłam chipsy i mam chłopaka. [emoji6] Faktycznie dieta na chłopca jest dużo zdrowsza od dziewczynkowej :) soki wielowarzywne i dużo owoców, warzyw [emoji2]

Miciurka kiedy masz podglądanie? Ciekawe, kto tam siedzi :)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry