reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

moze i tak chociaz u mnie sie to sprawdzilo... ja zglupieje z tym cyklem mam tyle sluzu plodnego jestem w szoku ...dzis wieczorem zrobie test owu.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hey dziewczyny,
też należę od staraczek dziewczynkowych. W tym cyklu niestety nie wyszło. Chyba użyłam za dużo Sylku. Powiedzcie mi może jak dużo go stosowaliście ? Czy 31 h przed owulacją to na dziewczynke czy chłopczyka ? Też mam dużo śluzu, ale go zakwaszam.

1 cm małej strzykawki wpuszczam blisko samej szyjki i troszkę potem spływa 1 h przed stosunkiem i kilka h po. Lactovaginal na noc codziennie. Zawsze na paskach mam niskie ph 4,0- 4,4. Myślałam, że mi nie pokazują, ale kilka dni temu miałam 5,0. A ph moczu 7,0, ale czytałam, że tak może być na diecie mlecznej.

Polcia ja bym nie szalała z tym sylkiem. Dziewczyny pisały, że ph 4,0 jest zabójcze dla plemników, dlatego też ciężej zajść w ciąże bez śluzu płodnego, bo śluz płodny ma zreguły wyższe ph.
A jakie masz ph bez zakwaszania?
Ja w odstęp też tak srednio wierze. Myślę, że 30 h to 50% na 50% :D

polcia no 4.0 to malo.. najlepiej jakby tak 4.5 ..bo w 4.0 to plemniki gina.My sylku uzywamy jako lubrykantu podczas sexu..do tego suplementy wapn, 2 x magnez i 2 x folik.

W odstep tak jak juz pisalam nie wierze w ogole.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa przeczytałam z tysiące pierwszych stron ale daleko tu do was. Jestem mamą 2 synów. 11 lat i 8. Marzymy z mezem o dziewczynce- wiadomo. Witam się więc serdecznie

reklama
Fajnie fajnie tylko zdradzcie kochane receptę na dziewczynkę. O oslabianiu plemników już wiem, o robotkach przed owu też, o diecie wapniowej.. Ale co z tym zakwaszaniem??? Czy wystarczy coś pić? Czy to trzeba do,, wewnatz,,? Od jakiegoś czasu pije wode z cytryną i ocet jabłkowy. Mam 32 lata. Planuję testy owu żeby zobaczyć dokładnie co tam gra

Do góry