reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elisse -no wiesz samo jedzenie chipsów nie zrobi dziewczynki hehe, chodziło mi o to ze dziewczyny które znam jedzą niezdrowo i większość z nich ma dziewczynki :)

W niedziele idziemy oglądać bejbika :) - nie nastawiam się na płeć - Ale też nie dowiadujemy się chcemy niespodzianke także niestety będziecie musiały poczekać ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najważniejsze napewno jest aby wolniejsze plemniki czyli dziewczynskie jakoś przeżyły i dotarly gdzie trzeba a męskie zginęły nim będzie owu. My CHYBA w pierwszym cyklu starań zrobimy od razu po okresie,jakoś 7 dc. A potem nic i zobaczymy co się będzie działo.

ja pije czesto piwko wiec mam nadzieje ze zakwaszona tam jestem[emoji14]nauczylam sie pic piwa bo mam piasek i kamienie na nerkach i odkad regularnie pije nie mam napadow kolki nerkowej.Ale zobaczymy co bedzie juz mi nie zalezy najwazniejsze zeby bylo w ogole:-)

za cola tez nie przepadam najwiecej pije wody ewentualnie sok grejpfrutowy. A moja dieta to raczej takie poplatanie z pomiesaniem ani dziewczynkowa ani chlopczeca.Jem to co lubie z kawy raz dziennie tez nie potrafie zrezygnowac:p ale pije capucino z duza iloscia mleka[emoji14]

antonia w 7 dc?? to mega odstep chyba.Nam sie nie udalo 2.5 dnia przed owu.W ogole ten odstep to raczej sciema...bo.inaczej wszystkie dzieci z in vitro i inseminacji byly by chlopcami a tak nie jest przeciez.
Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Odebrałam wyniki i jest mi smutno:(Mogłam ich nie robić i mieć nadzieje większą.. Wszystko sprzyja chłopczykowi a nie dziewczynce:sad::wściekła/y::-( :(:hmm::no2::no:

Chlorki (Na,K,CI)
Wapń : 97 (95-105)
Sód : 140 (135-145)
Potas :4,5 (3,5-5)
Magnez 1,81 (1,7-2,4)
:sad:
Estradiol 777,2 (dla fazy lutealnej) 81,9-1251
Progesteron 18,1 (5,3-86)
Prolaktyna 345 (102-496)
Testosteron 0,34 (0,06-0,82)

eh;(

Najważniejsze napewno jest aby wolniejsze plemniki czyli dziewczynskie jakoś przeżyły i dotarly gdzie trzeba a męskie zginęły nim będzie owu. My CHYBA w pierwszym cyklu starań zrobimy od razu po okresie,jakoś 7 dc. A potem nic i zobaczymy co się będzie działo.
Antonia ja zaraz po okresie zmajsrowalam sobie syna i było to na pewno na kilka dni przed owu także też uważam że z tym odstepem to nie jest prawda zwłaszcza że znam wiele par które długo starały się o dzieci i pilnowaly żeby wspolzyc w dniu owulacji a mimo to wiele z nich ma dziewczynki

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Zacznę chyba jak najwcześniej, ponoć plemniki mogą nawet 7 dni żyć a to pewnie dziewczynskie. Nie spieszy mi się aż tak. Do listopada według chinskiego mam mieć dziewczynki każdego miesiąca :-) a nie chce się zbliżyć za bardzo do owu. Chlopaki moje były robione codziennie przez cały plodny okres.

Antonia ja zaraz po okresie zmajsrowalam sobie syna i było to na pewno na kilka dni przed owu także też uważam że z tym odstepem to nie jest prawda zwłaszcza że znam wiele par które długo starały się o dzieci i pilnowaly żeby wspolzyc w dniu owulacji a mimo to wiele z nich ma dziewczynki

I co tu w takim razie począć? :-(

millo sa moze i chlopczykowe ale to nic przeciez nie przekresla! a powiedz tak.z.ciekawosci ile zaplacilas za taki pakiet badan?

Martyna zgadzam sie z Toba w 100% ..

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

powiem szczerze że ja np uważam że mi są pisani chłopcy nie wiem tak czuję. teraz też wydaje mi się że będzie chłopak.marze o corce odkąd pomyślałam że będę mieć kiedyś dzieci. pierwszy był chłopak i nie powiem byłam trochę że tak to ujme nie w sosie po poznaniu płci ale chyba dlatego że jeszcze nie wiedzialam co to miłość matczyna która mnie trafiła dopiero po porodzie.teraz już wiem że czy córka czy syn to jest to to samo uczucie i doznanie i plec nie ma tu znaczenia.nadal chciałabym córkę ale sądzę że i teraz będzie chłopak i trzecie (bo myślę że będzie trzecie) też będzie chłopak mimo moich starań na córkę pewnie ;)ja kiedyś powiedziałam mojmu M że jak trzeci będzie chłopak znaczy że córka nie jest mi pisana ;)

reklama
Do góry