reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka , tak analizowalam swoj cykl w ktorym zaszlam w ciaze z corka . Byl to dzien owulacji lub tuż przed. Szyjka byla wysoko i otwarta , duzo sluzu etc. Bylo tylko jeden jedyny sex w tym czasie wiec mowy o pomylce nie ma ;-) ;)...poprostu standardowa wpadka ;-) ;). Jedyne co sie zmienilo przy poczeciu corki a chlopcow to to ze rzuciłam palenie no i jestem starsza bo juz dwie osiemnastki mi stukły ;)

Ja w planowanie nie wierze......... 3 syn byl planowany z zegarkiem w reku 3,5 doby przed owu, dieta , magnez , zakwaszanie , testy o. itd. Wiele dni i nocy przesiedzialam na in-gender ( jesli nie bylas to polecam) i im sie tez nie udaje !!! Dziewczyny z IG robia nawet o wiele wiecej niz my , buduja wirowki nasienia ,inkubatory dla nasienia, korzystają z metod "jajka" ( stare forumowiczki pewnie wiedza o czym mowie). Wiec skoro robia o wiele wiecej niz my i dalej sie nie udaje to smiem twierdzic ze nie ma zadnej metody ktora jest w stanie dac nam upragniona plec. Nie pisze tego zeby kogos obrazic czy cos w tym stylu , pisze aby przestrzec zeby za bardzo sie nie nakrecac ze dzieki paru zmiana uda sie miec upragnionego syna czy corke . Pewna plec moze dac Ci tylko invitro z pgd. Mi bylo przykro z poczatku (kocham oczywiscie mojego syneczka nad zyie :laugh2:) jak sie dowiedzialam ze mimo tylu czynnikow jest chlopak .... a to wlasnie przez to cale nakrecenie na forum ze przeciez musi sie udac bo zrobilam to i tamto .... g... prawda to by bylo za proste . Amen

reklama
Elena ja mam termin na 21.04:biggrin2: mój pierwszy synek już po domu jeździ wózkiem, czeka na braciszka hehe

Panna myszka a jak u Ciebie, jak maluszek??? dawno się nie odzywałaś

Suzi jak w 20tc powiedział że dziewczynka to się raczej to nie zmieni, mi lekarz powiedział w 13tc że chłopiec i to się nie zmieniło:biggrin2:

Aga30+ a ty dokładnie na kiedy masz termin?
Termin porodu mam na 6.07 [emoji5]

czytam was BARDZO DŁUGI CZAS i podsumowując NIE DA SIĘ ZAPLANOWAĆ PŁCI ,
a wielka szkoda bo tez mam WIELKIE MARZENIE O CÓRCE .
ciężko sie z tym pogodzic ,ze niektórzy maja te parki tak po prostu i jeszcze dokuczaja innym :(
te wszystkie teksty od rodziny,znajomych przeszłam i ja nie raz ryczałam jak bóbr :(
koncze 34 lata czas podjąc decyzję jest wiele Za i PRZECIW ale wiecie czego najbardziej sie boję GADANIA I DOKUCZANIA niz trzeciego syna bo mam słaba psychikę i wrazliwą duszę :( kibicuje wam wszystkim serdecznie.
A ja planowałam syna bo mam dwie córki. Współżyłam jak najbliżej owu kiedy zaszłam to odrazu w głowie pojawił się widok slicznego synka, mąż był przekonany że syn córki mówiły do brzuszka ze tam jest braciszek. Mąż pragnął bardzo syna. W 18 tc mialam usg i wyszło że bedę miała córkę. Rozczarowań nie było końca. Znajomi się śmiali że mąż ma kolejną córkę przeżył to trochę a ja razem z nim że go zawiodłam. Teraz tzn. Tydzień po usg już się przyzwyczaiłam do płci ale 2-3 dni były b.smutne. Planowanie płci? Nie ma takiego czegoś to wszystko przypadek, zbieg okoliczności.

Dziewczyny ja również nie wierzę w planowanie płci i chyba najlepszy jest spontan. Poza tym im więcej człowiek spełni czynników tym bardziej się nakręca i tym większe jest potem rozczarowanie tak mi się wydaje dlatego do tego wszystkiego najlepiej podejść z dystansem ,a czasami najlepiej to nieplanowane dziecko bo potem się kompletnie nie nakręcamy ale ważne by zdrowe było

Porannakawa- no nikt się chyba nie obrazi, słyszałam o in gender ale się tam nie udzielałam, nie kojarzę żadnych metod które tu wymienilas z IG ze dziewczyny stosują- może nie jestem aż tak nakrecona na córkę :) - poniekąd masz rację - mowie ja wierzę że jonizacje i przyciągania komórki w danym momencie istnieją ale też nie wiadomo co jak i kiedy,

A co powiecie na temat częstego seksu a posiadania córki - bo niby mówią ze na córkę to albo się wstrzymać kilka dni i wtedy próbować albo właśnie często cały czas, ale to trochę dla mnie nie pojete... no nie wiem .

Nie staram się ani zajść ani nie zajść w ciążę ze tak powiem ;) ale może coś pomyślę bardziej konkretnie w lato.

Maggie zgadzam się. To nakręcenie jest najgorsze. Forum też dodatkowo działa na psychikę.

Miciurka mi się akurat udało i mam mieć synka. Tylko my mieliśmy falstart ;) za miesiąc mieliśmy się starać.

Airfix na tych lekarzy ręce opadają. Ja mam problem z łuszczeniem się skóry na dłoniach. Jedynie ciąża pomaga. A od jednego dermatologa usłyszałam, że to na tle psychicznym i mam iść do psychologa :D

Maciurka ja miałam bransoletkę, ta sparwdzana z atestami, 3 lapmy solne, olejki, świeczki z wosku,bardzo rygorystyczna dieta pół roku moja i M, supelementy ja i M, przez pół roku ani raz nie złamałam diety, jadłam tylko rzeczy dziewczynkowe, sex codziennie albo i częsciej,zakwasznie, sylk, hormony sprawdzane i sama już nie pamietam co jeszcze i mimo tego jest chłopczyk, tak, ze wg mnie nie ma planowania, Maran kiedyś zrobiła taka super tabelkę, podsumowanie i skuteczność z planowaniem jest 50 % czyli taka sama jak się nie planuje płci

porannakawa GRATULUJĘ córeczki !!! planowanie na IG to szallenstwo, dziewczyny mają w domu laboratorium a jednak dalej maja po kilka dzieci tej samej płci.

Maciurka ja podobnie jak so happy zrobilam wszystko co moglam a odnosnie polaryzacji komorki jajowej to mialam swoje ph wysokie do tego po staraniach używałam sody do 24h po owulacji w kieszeniach spodni nosilam telefony komórkowe, kolo lozka byly caly czas podpięte ładowarki suszarka do wlodow tablet itp. Olejki polecane na chlopca rozpylane w powietrzu no postaralam sie o wszystko a i tak mam sliczna 3 córeczkę :) jest cudowna, optymista mala, choc latwo nie jest bo najpierw kolki miała a teraz zabkuje bidulka... ale jest idealna i kochamy ja wszyscy do szaleństwa :) no i tak jak so happy mowi, pofatygowalam sie kiedyś zrobic zestawienie i planowanie daje 50% skutecznosci, pod uwage bylo wzietych ponad 40 osob z tego forum

reklama
Wow! Jestem pod wrażeniem ile zrobiła maran-atha i so_happy . Także morał jest taki ze nie warto planować :-) ja w sumie co do tych sumplementow to balabym się tak przekraczać dawki dziennego zapotrzebowania o jakich mowa w tych punktach. Więc biorę tylko 100 mg magnezu i 300 mg wapnia (37.5% RDA). A to akurat przy kp jest zalecane, bo boję się że mi zeby poleca przy karmieniu piersią.

Do góry