reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix zatem kciuki zawieszam do kwietnia :-) mam nadzieje, że do tego czasu wszystko się wyjaśni a twój mąż się przebada ;-)

Panna myszka jak samopoczucie, jak tam malutki daje popalić? :-) mam do Ciebie pytanie czy będziesz jeszcze raz próbowała postarać się o dziewczynkę? Rozmawiałam z moim m i mnie namawia na 3 maleństwo hehe bo sam też chciałby mieć córeczkę także nie wiem jak mi będzie dane to spróbujemy jeszcze raz :-)

Elisse jak tam po szpitalu miałaś dać znać a tu ciszaaaa

U mnie pogoda strasznie dołująca nawet z domu nie chce się wychodzić :confused2:

reklama
Dziewczyny no właśnie ja mam już 3 malenstwo w brzuszku mam już dwie 12 i 10 letnią córkę mąż zapragnął synka zobaczymy co będzie. Jestem w 7 tygodniu ciąży dzisiaj pierwsza wizyta u ginekologa.

Aga30+ trzymam kciuki za synka! :)
Airfix szybko zleci do wiosny, nim się obejrzysz a znów będziecie się starać :) trzymam kciuki żeby się mąż nie rozmyślił!! :)

Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza, idę mu pokazać monitoring owulacji z dwóch ostatnich cykli oraz badania męża. Chcę również zasugerować, że nie widzę sensu brania CLO skoro przez 5 cykli nic nie dalo, a ja sie po tym i pewnie tez po tej luteinie czuje fatalnie. Zobaczymy co powie, wizyta dopieroo o 19:45.

Aga kciuki za wizytę :)

Airfix teraz macie trochę czasu na badania. Może coś innego pokażą?

Magic mi się zawsze marzyła 3 maluchów. Jednak raczej to nierealne. Ledwo na 2 brzdąca przekonałam.

W szpitalu miałam usg ponad godzinę. Wyszłam z pokoju jakbym po piwie była. Mały jest zdrowy, żadnych wad nie widać :) lek mam odstawiony a za miesiąc kontrola w szpitalu.

Hej dziewczyny:)
Nie ma mnie juz tak czesto bo troche chce odpoczac od forum;)

Airfix, u mnie dzis @ przyszla i jestem happy bo juz wiedziaalm pare dni temu ze nic z etgo, odstawilam lutke i dzisiaj przylazla. Ciesze sie, bo poprzedni cykl 28 dni, ten 29 dni wiec sa idealne;) A ty mozesz sie przeciez leczyc i starac jednoczesnie? Planujecie sie zabezpieczac?;) Meza przebadaj i zaraz bedziesz wiedziala co sie dzieje;) Jak maz wyjdzie ok to kurcze nie wiem....wtedy po poronieniach bralas dupka albo lutke?

Migduch Brałam Luteine potem Duphaston. Teraz 8cykli pod rząd. My się nie zabezpieczamy 5lat ;) także i teraz nie będziemy . Na razie muszę odstawić starania bo będę musiała przejść leczenie ,a i wolę nie ryzykować porodu latem z uwagi na częstsze krwotoki wtedy.Potem już zaraz jesień /zima ,nie chce kolejnego dziecka zima-teraz chce inaczej niż było z pierwszym dzieckiem. No i domek zdążę wybudować za ten czas:) świadomość tego ze dziecko się urodzi i będzie dla niego miejsce jest decydujaca :) Teraz wiem ze byłoby ciężko bo jeszcze mama przyjeżdża z zza granicy i się ma wcisnąć do nas na jeden pokoj:/

Airfix i pewnie wlasnie jak przestaniesz sie starac to zajdziesz, zawsze tak nest haha;)))) Na mnie dupek zle dziala, wiec biore lutke i juz w tym cyklu bylo super, zero plamien i cykl 29 dni. Dzis 1 dzien @, takze zobaczymy co dalej;) Ale dziwia mnie te twoje poronienia... kurcze az nie wiem sama co to mozebyc i kombinuje co ci doradzic:)

Migduch Ja mysle ze u mnie się wszystko składa na kupę z tymi poronieniami-i tarczyca,i te zaburzenia krzepnięcia, i wątroba, i ten brak magazynowania żelaza w organizmie do tego stres...ja jestem klebkiem nerwów, nie z powodu starań,tylko ogólnie. Jak skończy się budowa to wiele stresu odejdzie -dziś np. Nerwy od rana bo sąsiad kradnie nam deski z budowy do palenia w piecu,a suma wszystkiego okazało się ze 3 osoby kradną z czego dwie to bogacze tam mieszkający. I jeszcze Ci powiedzą sąsiedzi żeby się nie kłócić,niech sobie wezmą te deski za 8.000 bo potem będą gadać jak sie wprowadzimy ze my klotliwi jestesmy. No szok...i tak codziennie cos.
O synka się staraliśmy 8cykli,a zaszlam jak Falvit mama zaczęłam brac-w 1 cyklu;) Oby do wiosny i starania pełna para;a jak nie to inseminacja -choć to też nie rozwiązanie tak mi ginek tłumaczył bo wrogiego śluzu nie mam,i ze Maz prawdopodobnie też zdrowy bo jedno dziecko mamy (nie wiem skąd to założenie )

reklama
Airfix, ja od dzis pije ziolka baby and mama med, dziewczyny polecaly no i mam jedna kolezanka ktora przy tych ziolkach zaszla:D Ja sobie wzielam caly zestaw 3 puszek ale ty mozesz sobie wziac jedna "relaks i przyjemnosc" ona jest bardzo smaczna i pomaga sie wyluzowac:)) Ja dopiero zaczynam wiec zobaczymy, ale kupilam bo to sa ziolka no i co mi szkodzi nawet jak ma zadzialac jak placebo to niech dziala;))

Do góry