reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix, znam przypadek ze przez ta krzepliwosc krwi dziewczyna ronila kazda ciaze, jak dostala jakas aspiryne czy polopiryne(czego teoretycznie w ciazy nie mozna) to wnkoncu sie udalo, moze to jest ptzyczyna?? pogadaj z lekarzem obtym koniecznie!!

reklama
Magic z tym nastrojem w ciąży bywa różnie. Fajnie tak patrzeć na maluszka. Ja ostatnio widziałam na usg jak ma czkawkę :D

Aga30 pewnie hormony dają się we znaki. Zobaczysz okruszka i od razu humor się polepszy.

Airfix niestety lekarze często leczą na oślep. Może akurat się da.. A z tym jedzeniem, to niestety prawda. Filety z kurczaka też trzeba by kupować ze sprawdzonych hodowli.

Ja jutro idę do szpitala na jeden dzień i będę mieć badania pod kątem toksoplazmozy, więc trzymacie kciuki. Musi być wszystko ok.

Migduch Taka sytuacja jak opisujesz może się zdarzyć jeśli ma się zespół antyfosfolipidowy,lub tendencję do powstawania skrzepow-wtedy acard,aspiryna itp pomogą ,w najgorszym wypadku zastrzyki.pod tym kontem byłam już przebadana, niby raz wynik wyszedł podwyższony ale ani ginekolog ani hematolog nie pozwoliła na wzięcie tych leków. Mało tego, nie wolno mi ich brać w ogóle bo rozrzedzaja krew A ja z tym mam problem. Po lekach typu aspiryna, polopiryna,etopiryna dostaje wylewow podskornych i krwotokow z nosa,nie mowiac o obfitosci @. Na ten cykl jestem już nawet obstawiona lekami żeby @ nie mieć normalnej tylko ja jak najbardziej zahamować. Swojego czasu 2,3,4 lata do tylu ja tych lekow lykalam mase bo migreny mialam,wiec jakby tak to mialo zadzialac to by zadzialalo wtedy.A teraz nie moge brać też leków przeciwbólowych typu ibuprom ani innych nlpz bo również pogarszają zaburzenia krzepnięcia u mnie. Także u mnie nie taka prosta sprawa z tym wszystkim:) Ja z badań tylko Hsg nie mialam,a tak wiekszosc w ciągu tego roku zrobilam.

Airfix, no to faktycznie. Ja tak tylko kombinuje, bo chcialabym pomoc, wiesz jak jest;) Czasem ktoras moze napisac cos na co bys sama nigdy nie wpadla;) A co do hsg to jak jednak udaje ci sie zajsc w ciaze to raczej nie powinnas miec z tym problemu. Czy po ostatnim poronieniu mialas lyzeczkowanie? Slyszalam, ze czasem pojawia sie ryzyko zrostow po tego typu zabiegach, wiec jesli to ostatnie co zostalo to moze warto sprobowac jednak to zrobic...?

Migduch Czyli Hsg nie muszę robić ?;) Kochana po żadnym poronieniu nie mialam lyzeczkowania,zawsze to się dzieje koło 5-tyg, a ja szpitali unikam jak ognia ;) Ja chyba należę do tych kilkunastu procent ludzi u których mogą wpisac-niepłodność o nieznanej przyczynie. Aczkolwiek maz został do zbadania;) ma wysoki testosteron,bierze leki na nadciśnienie i notorycznie przegrzewa klejnoty;) Migduch dostalas @? Moja juz o sobie daje znać ze za 2-3dni przyjdzie

Airfix, odstawilam luteine wczoraj wiec lada moment bedzie @:) A co do hsg... jesli maz nie byl badany to końiecznie! Przebadalabym go na wszystkie mozliwe sposoby( te nieinwazyjne) jak u niego wszystko ok to wtedy pomyslalabym o hsg. A przy tych poronieniach to byly zatrzymane? Samoistne? Jak to wygladalo bo to tez jest wazne?

Migduch Zawsze samoistne i do tego ciaze biochemiczne. Ja myślałam ze to coś z immunologia,ale nic nie wyszlo,teraz mysle ze plemniki może wadliwe i organizm nie utrzymuje ciazy. Oby do kwietnia i pójdę jeszcze raz do tego ginka co zdziera 250zl za wizytę,może on coś wymyśli. Na ostatniej wizycie się dowiedziałam tylko ze dwa dni po owulacji endometrium było jeszcze w fazie przedowulacyjnej bo miało 8mm...nie wiem ile powinno mieć 2dpo.

reklama
U mnie @ na całego....migduch a jak u Ciebie? U mnie do kwietnia/maja stop ze staraniami. Teraz muszę się troszkę podleczyc i tego męża przebadac:) dałam mu termin do lutego.

Do góry