reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix zatem kciuki zawieszam do kwietnia :-) mam nadzieje, że do tego czasu wszystko się wyjaśni a twój mąż się przebada ;-)

Panna myszka jak samopoczucie, jak tam malutki daje popalić? :-) mam do Ciebie pytanie czy będziesz jeszcze raz próbowała postarać się o dziewczynkę? Rozmawiałam z moim m i mnie namawia na 3 maleństwo hehe bo sam też chciałby mieć córeczkę także nie wiem jak mi będzie dane to spróbujemy jeszcze raz :-)

Elisse jak tam po szpitalu miałaś dać znać a tu ciszaaaa

U mnie pogoda strasznie dołująca nawet z domu nie chce się wychodzić :confused2:

reklama
Dziewczyny no właśnie ja mam już 3 malenstwo w brzuszku mam już dwie 12 i 10 letnią córkę mąż zapragnął synka zobaczymy co będzie. Jestem w 7 tygodniu ciąży dzisiaj pierwsza wizyta u ginekologa.

Aga30+ trzymam kciuki za synka! :)
Airfix szybko zleci do wiosny, nim się obejrzysz a znów będziecie się starać :) trzymam kciuki żeby się mąż nie rozmyślił!! :)

Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza, idę mu pokazać monitoring owulacji z dwóch ostatnich cykli oraz badania męża. Chcę również zasugerować, że nie widzę sensu brania CLO skoro przez 5 cykli nic nie dalo, a ja sie po tym i pewnie tez po tej luteinie czuje fatalnie. Zobaczymy co powie, wizyta dopieroo o 19:45.

Aga kciuki za wizytę :)

Airfix teraz macie trochę czasu na badania. Może coś innego pokażą?

Magic mi się zawsze marzyła 3 maluchów. Jednak raczej to nierealne. Ledwo na 2 brzdąca przekonałam.

W szpitalu miałam usg ponad godzinę. Wyszłam z pokoju jakbym po piwie była. Mały jest zdrowy, żadnych wad nie widać :) lek mam odstawiony a za miesiąc kontrola w szpitalu.

Hej dziewczyny:)
Nie ma mnie juz tak czesto bo troche chce odpoczac od forum;)

Airfix, u mnie dzis @ przyszla i jestem happy bo juz wiedziaalm pare dni temu ze nic z etgo, odstawilam lutke i dzisiaj przylazla. Ciesze sie, bo poprzedni cykl 28 dni, ten 29 dni wiec sa idealne;) A ty mozesz sie przeciez leczyc i starac jednoczesnie? Planujecie sie zabezpieczac?;) Meza przebadaj i zaraz bedziesz wiedziala co sie dzieje;) Jak maz wyjdzie ok to kurcze nie wiem....wtedy po poronieniach bralas dupka albo lutke?

Migduch Brałam Luteine potem Duphaston. Teraz 8cykli pod rząd. My się nie zabezpieczamy 5lat ;) także i teraz nie będziemy . Na razie muszę odstawić starania bo będę musiała przejść leczenie ,a i wolę nie ryzykować porodu latem z uwagi na częstsze krwotoki wtedy.Potem już zaraz jesień /zima ,nie chce kolejnego dziecka zima-teraz chce inaczej niż było z pierwszym dzieckiem. No i domek zdążę wybudować za ten czas:) świadomość tego ze dziecko się urodzi i będzie dla niego miejsce jest decydujaca :) Teraz wiem ze byłoby ciężko bo jeszcze mama przyjeżdża z zza granicy i się ma wcisnąć do nas na jeden pokoj:/

Airfix i pewnie wlasnie jak przestaniesz sie starac to zajdziesz, zawsze tak nest haha;)))) Na mnie dupek zle dziala, wiec biore lutke i juz w tym cyklu bylo super, zero plamien i cykl 29 dni. Dzis 1 dzien @, takze zobaczymy co dalej;) Ale dziwia mnie te twoje poronienia... kurcze az nie wiem sama co to mozebyc i kombinuje co ci doradzic:)

Migduch Ja mysle ze u mnie się wszystko składa na kupę z tymi poronieniami-i tarczyca,i te zaburzenia krzepnięcia, i wątroba, i ten brak magazynowania żelaza w organizmie do tego stres...ja jestem klebkiem nerwów, nie z powodu starań,tylko ogólnie. Jak skończy się budowa to wiele stresu odejdzie -dziś np. Nerwy od rana bo sąsiad kradnie nam deski z budowy do palenia w piecu,a suma wszystkiego okazało się ze 3 osoby kradną z czego dwie to bogacze tam mieszkający. I jeszcze Ci powiedzą sąsiedzi żeby się nie kłócić,niech sobie wezmą te deski za 8.000 bo potem będą gadać jak sie wprowadzimy ze my klotliwi jestesmy. No szok...i tak codziennie cos.
O synka się staraliśmy 8cykli,a zaszlam jak Falvit mama zaczęłam brac-w 1 cyklu;) Oby do wiosny i starania pełna para;a jak nie to inseminacja -choć to też nie rozwiązanie tak mi ginek tłumaczył bo wrogiego śluzu nie mam,i ze Maz prawdopodobnie też zdrowy bo jedno dziecko mamy (nie wiem skąd to założenie )

reklama
Airfix, ja od dzis pije ziolka baby and mama med, dziewczyny polecaly no i mam jedna kolezanka ktora przy tych ziolkach zaszla:D Ja sobie wzielam caly zestaw 3 puszek ale ty mozesz sobie wziac jedna "relaks i przyjemnosc" ona jest bardzo smaczna i pomaga sie wyluzowac:)) Ja dopiero zaczynam wiec zobaczymy, ale kupilam bo to sa ziolka no i co mi szkodzi nawet jak ma zadzialac jak placebo to niech dziala;))

Do góry