reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maran a masz objawy nadchodzącej miesiączki? Temp ładna, może jeszcze jest szansa?? ja jeszcze kciuków nie puszczam

Elmo dziękuję :) chociaż powiem ci, że chyba potrzebuję jeszcze dwóch usg żeby zącząć w pełni wierzyć, że noszę córcie :tak::-D..to jest chyba taki stan o którym dziewczyny pisały - jak długo planowało się, marzyło, to dopiero chyba po porodzie uświadamiamy sobie, że marzenie rzeczywiście się spełniło ;-):-D szczególnie że prócz was, nikt nie wierzył że możemy mieć kiedyś córkę, ja jednak jestem trochę podatna na to co mówią inni i chyba sama im uwierzyłam w którymś momencie. Co u was? jak przygoda ze żłóbkiem, co raz lepiej jest?

Anufifi, Elle linka do tej diety podrzucała nam kiedyś Piranha. Jak wczytacie się dokładnie i porównacie sobie diety Tamary i dietę LE też znajdziecie wiele wspólnych rzeczy - obie diety są niskokaloryczne i niskotłuszczowe, pomagają zachować niski poziom cukru we krwi...Ja opierałam się głównie na diecie Tamary, ale korzystałam też z niektórych wytycznych z diety LE: zwracałam uwagę na kalorię, liczyłam proteiny (ale jeśli dokładnie stosujecie się do wytycznych Tamary, do tych "filarów" - to dwie szklanki mleka dziennie plus niewielki kawałek piersi kurczaka na obiad to jest mniej więcej 50 g protein dziennie). Plusem diety LE jest to, że dozowolona jest większość warzyw i owoców ( z wyłączeniem soków). Przez to wydaje mi się, że jest to dieta którą można stosować dłużej niż 6 miesięcy. Wygląda po prostu - na zdrowy styl odżywiania, z uwzględnieniem kalorii.

Zerknijcie sobie w wolnej chwili ogólnie na forum - jest sporo dziewczyn, którym udało się zaplanować córcie. Stosowały dietę LE plus areobic/albo jogging i niektóre z nich zakwaszały się przed staraniami i po.

Low Everything Diet - Nutshell Version

Najważniejsze w diecie LE:
- 1500-1800 kcal na dzień
- niech kalorie głównie pochodzą z węglowodanów
- 40-50 g protein dziennie
- 20-30% kalorii niech pochodzi z tłuszczów
- 2500-3500 mg potasu dziennie (min)
- 700-1000 mg sodu

Unikamy:
- węglowodanów złożonych
- czosnku, cebuli, płatków owsianych, selera - mogą podnosić testosteron
- owocowych, warzywnych soków
- mięsa, jajek
- orzechów, nasion
- fasoli, groszku. mała ilość ok
- ryb, owoców morza
- pełnotłustego nabiału (chyba że jedyny tłuszcz jaki spożywamy w ciągu dnia pochodzi z nabiału, wtedy ok)

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix właśnie tak spróbuję go podpytać bo jakbym mu strzcliła bombę że chce zaplanować dziewczynkę to chyba by pomyślał coś ze mną nie tak :p:) - trochę dziwak z niego, mało tego jak raz go zapytałam o witaminę C lewoskrętną to tak jakby nie wiedział o co chodzi dla niego witamina c to witamina c, chyba zmienię lekarza. Myślę że niektórzy lekarze nie zagłębiają się w niektóre sprawy zwłaszcza jeżeli chodzi o naturalne podejście do niektórych schorzeń. Ja w ziołolecznictwo itp wierzę bo w ciąży niestety przechodziłam przypadek torbieli ktora ciągnęła mi się jeszcze po porodzie przez ponad rok :/ aż w końcu zafundowałam sobie zestaw ziół które wyszperałam w necie i co po 1,5 tyg od badania śladu po niej nie było. Więc dziewczyny jestem zdeterminowana i podejmę się wszystkiego :p:)

A może byśmy sobie tak stworzyły takie tygodniowe menu któego łątwiej sie bedzie trzymac ...bo ja to jak dziecko we mgle w tych zasadach ...Kazda wymysla jeden dzien i wrzuca ...moze bedzie łatwiej???

Jak jest z pieczywem ciemnym? mozna??

Ostatnia edycja:
Małe liski pochwal sie jaki masz brzuszek :)
Ja taki choć to zdjęcie z rana wiec najprawdziwszy bo potem to 3 x większy :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1416575623.073409.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1416575676.301527.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1416575623.073409.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1416575623.073409.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 84
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1416575676.301527.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1416575676.301527.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 75
matik szczuplutka jesteś

elmo , nie to są ozdoby z kiermaszu od nas z przedszkola i ze szkoły, ja nie potrafie takich rzeczy robić

maran powiem Ci ze myślałam, ze teraz się Ci się uda, nadal trzyma &&&,
miałas wizytę u gina teraz?

Matik jaki zgrabny mały brzuszek i chyba ma z przodu kształt takiej właśnie "dziewczynkowej" piłeczki. W weekend cyknę fotkę to i ja się pochwalę :) muszę zmykać

miłego weekendu dziewczyny. Maran
ściskam i nie puszczam kciuków żeby @ nie przyszła

reklama
Cześć Kochane!
Widzę, że sesja brzuszkowa. Male liski, Matik, Dorcia zazdroszczę wam, chciałabym to przeżyć jeszcze raz. Oczywiście z tą wiedzą że planowanie sie powiodło
U nas leci pomalutku, mamy od wczoraj pierwszego ząbka, raczkujemy gadamy jak nakręceni i tańczymy LoL czas tak leci szybko, że zaraz będzie roczek!
Przy okazji zamierzam sie do sprzedaży huśtawki owwieczki My Little Lamb Cradles Swing Fisher Price. Maly pomalutku z niej wyrasta chociaż dalej ją bardzo lubi. Może ktoś z Was jest chętny lub z waszych znajomych? Cena 299 zl plus kw.
Pozdrowli dla was i wieeelki buziak oczywiście dla brzuchatek i tych które planują i ciebie Piranhiu

Do góry