reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Male liski super przystojniakow masz dńi mijaja roznie w zalznosci od humorku malego ale rytual podobny przewijanie, karmienie, spanie itd Jak jest pogoda to spacer

dziekuje dziewczyny za mile komentarze

wczoraj skonczyli nam szafe robic wiec na ten rom plan remontowy spelniony W weekend bedziemy ukladac rzeczy cykne zdjecie szafy i wam pokaze

reklama
Małe liski dziekuje
U mnie wszystko super tak dzidzia sie rusza to juz mocne szturchańce a nie smyranie. ;)

Brzusio rośnie choć waga sie nie zmienia
No i spać mogłabym cały czas

No i za tydzień wizyta uf w końcu Bo 4 tyg to bardzo długo

No i wysypuje mi twarz a taką ładną cerę miałam :(
Po za tym nic nowego
A to mój piesek cos go wzięło i kładzie sie na mój brzuch ostatnio bardzo go lubi ;)
a jak pytam gdzie dzidzia to pępek mi wącha ;)
ImageUploadedByForum BabyBoom1416564558.749970.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1416564558.749970.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1416564558.749970.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 37
Matik ja również mam problemy z cerą, i to spore, mam dwie maści od dermatologa, które można stosować w ciąży, ale i tak hormony robią swoje. Nie wiem jak to możliwe, jakaś zwierzęca intuicja, niedawno byliśmy u znajomych, którzy są psiarzami - mają wielkie serducho do zwierząt, w domu mają 3 wieeelgaśne psy przygarnięte ze schroniska, dwa koty - w każdym razie pierwsze co psy zrobiły kiedy podeszły do mnie, to obwąchwiały dokładnie mój brzuszek ciążowy, a jedna z kotek jak siedziałam na kanapie, wskoczyła mi na kolana i łasiła się do brzucha :). Niech minie tylko weekend i szybko zleci ci czas do wizyty

Male listki właśnie taki mam plan suplementy te które mogę, sprzyjające warunki (jonizacja), zakwaszanie bo to w końcu sprzyja nawet przy problemach z nerkami, a z diety to wykluczenie wszelkich słodkości niestety bo zemnie słodka dziurka no ale cóż :( Jeżeli chodzi o mleko to może przetwory mleczne jogurciki, sery bo to uwielbiam i powiem szczerze że pomimo kamieni i tak je jem. Wprowadziłam już sobie dozwolone suplement szczególnie z gr. B, naturalne probiotyki, inozytol teraz chce jeszcze ten vitex. Mam nadzieje że mnie to chociaż troszkę zbliży do spełnienia marzenia, bo jak sobie pomyślę że u mnie w rodzinie sami chłopcy się rodzą to jakoś to moje marzenie jeszcze bardziej się oddala, jeszcze do tego te nerki które komplikują wszystko. Przez to spełnie mniej czynników:(

Dorciu lista wysłana - będę szczęśliwa jeśli choć w jakimś stopniu będę mogła Ci pomóc
Co do imion ja też tak jak kate mam Alanka - fajne z nich chłopaki;-)

Matik ....ale uroczo:tak:

Justi_ Będzie dobrze:tak:
Ty tez masz Skorpiona w domu? Mój M też jest z początku listopada i tak mnie czasami potrafi wpienić że ...chyba bym go zjadła

Małe liski ale Alek się zmienił - wydoroślał, a Maksiulek jaki uroczy - przystojniaki z nich:tak:
Dziękuję że pytasz - nie byłam jeszcze u kardiologa - choć czuję się już lepiej wiec mam nadzieję że będzie dobrze, w poniedziałek robiłam wyniki i po niedzieli idę znowu do endokrynologa - jestem dobrej myśli
Powiedz mi kochana czy Ty będąc na tej diecie to do tej godz 11 nie jadłaś i nie piłaś zupełnie nic? Pytam bo staram się przestawić na tą godzinę ze śniadaniami:tak:
Fajnie że czujesz się już lepiej

kate dziękuję - fajne te dekoracje. Ja myślę że Ty bardzo sprytna i zaradna babeczka jesteś i dlatego Cię tak angażują do wszystkiego :tak:. Dzieciaki powinny być zadowolone z tych prezencików - fajnie to wymyśliłaś.
Ja dziś robiłam pastę do smarowania - niezła w smaku więc Ci o niej napiszę - jajko, tuńczyk, twaróg (ja kupuję wiejski twaróg - ciocia mi kupuje bo ma jakiegoś znajomego gospodarza), pieprz, majonez, koperek, może być jeszcze por lub szczypiorek, przyprawy do smaku

Jeśli kogoś pominęłam to najmocniej przepraszam

Aljul daj koniecznie znać zaraz po wizycie u kardiologa - bo rozumiem, że jak da wam zielone światło, to działacie w kierunku córeczki :tak::-)? Starałam sie nic nie jeść przez 4 godziny od momentu jak wstałam. Piłam wodę, mięte, albo inkę z mlekiem. Ale po kilku dniach takiej rannej głodówki zazwyczaj miałam kryzys, ściskało mnie w żółądku :) i zjadałam wtedy np jajko ugotowane na twardo, albo wypijałam kefir, maślankę, zmiksowane wcześniej z mrożonymi truskawkami.

Magic_87
u ciebie sami chłopcy rodzą sie po stronie męża czy twojej? U mnie po stronie męża praktycznie sami mężczyźni

Matik a jak u ciebie z datą porodu, bo pisałaś kiedyś że przesuneła się? u mnie z OM wychodzi 6.05.. Kiedy robiłam usg w 13 tc, lekarz miał problemy z systemem w komputerze, który oblicza te wszystkie informacje, statystyki, muszę wybrać się w końcu po odbiór tego wyniku, wydaje mi się, że też lekko przesunął mi się termin porodu

Ostatnia edycja:
Dziewczyny poszperałam jeszcze i znalazłam coś na temat witaminy C lewoskrętnej o której wcześniej pisałam w przypadku kamicy nerkowej poniżej cytat:
Kwas askorbinowy może występować w formach:
L-askorbinowy, D-askorbinowy i LD-askorbinowy.

Forma prawoskrętna (D) jest nieprzyswajalna, powoduje zakwaszenie organizmu i obciąża tylko organizm.
Forma mieszana jest już lepsza bo jest w stanie się wchłonąć, ale też zakwasza i obciąża organizm.
Forma (L) lewoskrętna, występuje w naturze i jest czystą witaminą C, wchłania się i nie obciąża organizmu.
Są firmy, które wytwarzają formę kwasu LD-askorbinowego i są firmy które wytwarzają formę prawidłową czyli kwas L-askorbinowy.
W świetle tych dowodów mając kwas L-askorbinowy, masz tą samą substancję, która występuje w naturze jedyną różnicą jest fakt, że jedna jest wytwarzana w roślinie lub organizmie, a druga też w roślinie bo przy pomocy grzybów i glukozy, ale w warunkach laboratoryjnych.
Wszystkie te informacje można uzyskać przeglądając w internecie polskie jak i zagraniczne publikacje z biochemii.
Patrząc przez pryzmat tych faktów osoba, która twierdzi, że kwas L-askorbinowy z roślin jest czymś innym niż kwas L-askorbinowy z laboratorium, równie dobrze może twierdzić, że dziecko zapłodnione in vitro nie jest człowiekiem i różni się od dziecka zapłodnionego w sposób naturalny.

Na koniec wrócę jeszcze do kamicy nerkowej.
W roku 1999 opublikowano badania, które prowadzono przez 14 lat na 85.557 kobietach.
Grupa, która przyjmowała dodatkowo 1500mg witaminy C dziennie nie była bardziej narażona na kamicę nerkową niż grupa, która przyjmowała mniej niż 250mg dziennie.
Inne badanie wykazało z kolei, że grupa kobiet przyjmujących 30mg witaminy B6 dziennie była o 34% mniej narażona na kamicę nerkową, niż grupa przyjmująca 3mg dziennie.
Sorki że was tak tym wszystkim zalewam ale nie mam z kim o tym pogadać i mogę na was i wasze informacje polegać.
Co o tym myślicie???

Male listki po mojej stronie rodzą się sami chłopcy

Ostatnia edycja:
Magic_87 fajnie, że tak wnikliwie podchodzisz do tematu, bo tak jak napisałam ci - myślę, że i w twoim przypadku jest możliwość brania np. małej części suplementów i ewentualnie kontrolowania stanu zdrowia. Myślę że największą wiedzę w tym temacie będzie miała Piranha i ona spróbuje ci może coś podpowiedzieć. Dobrze by było skontaktować się w tej sprawie przede wszystkim z twoim lekarzem.
A jak jest z mlekiem przy takich problemach - całkowicie zakazane? W mojej rodzinie wszystkie kobiety które mają córki lubią nabiał, wypytałam się kiedyś o ich diete przed ciążami :) i codziennie wcinały płatki na mleku, zupę mleczną, ser białym żołty...

reklama
Małę Liski kochana ...Filip ma przewlekłe bóle brzucha od roku ...ale teraz mega nasilone ...dzwonia codziennie ze szkoły ...i juz chceieli dzwonic po pogotowie ...zaliczyłąm sor 2 razy i w koncu wywalczyłam na 27 przyjęcie na oddział na badania .
Mam nadzieje ze go szybko zdiagnozują bo strasznie cierpi ...

Małę liski pamietasz o tej innej diecie ??

Dziewczyny ...przyszedł mi niepokalanek ...od kiedy sie go bierze ? od 1 dc?

Airfix??? chyba musimy sie na kawe w prokocimiu umówic :cool2:

Do góry