reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzis wyszlam wczesniej upieklam moim chlopcom ciasto z okazji ich swieta :-D dzis wiec odstawilam diete. ...

Jutro chce isc badac progesteron czy trzeba go badac na czczo ? Jakies specjalnie wytyczne sa inne ?

Pozdrawiam was kochane

Ehhh biedny Antos i jego rodzice Zycie jest strasznie niesprawiedliwe :-(

reklama
Vivienka śliczny dzidziuś i całkiem podobne mam zdjęcie mojego synka :-)
Piranhu wklejam jeszcze test owu z dzisiaj popołudnia sama nie wiem co o tym myśleć bo może owulacja blisko a kreski nie będą ciemnieć. Ten niżej to z wczoraj

IMAG0165.jpg

Załączniki

• IMAG0165.jpg
    IMAG0165.jpg
    6,3 KB · Wyświetleń: 56
Witajcie

Vivienka
wg mnie to maly chlopczyk :)

Piranhu to strasznie nie sprawiedliwe co musi przchodzic Twoja kolezanka :( bardzo mi smutno z tego powodu

Kirusia przykro mi ale za kolejny cykl mocno zaciskam kciuki

Maggie kciuki za staranka oczywiscie owocne :) do dziela :)

Lili sliczne bransoletki :)

Nuuska
gratuluje utraty wagi :) jestes dowodem na to ze jaks ie chce to mozna :* Igorek chyba ma sie dobrze Kopie niemilosiernie:) w czwartek mamy wizyte a wczoraj poszlam juz do fryzjera zrobic pasemka a jutro ide do kosmetyczki ogarnac stopy bo samej juz mi ciezko:) i henne sobie zrobie Bardzo mocno trzymam kciuki za Olusie :*

Malw liski
to Ci meczy niemilosiernie :) a z chlopcami tez tak mialas?:)

Airfix torby prawie spakowane Pokoj gotowy Brakuje tylko zaslon i rolet a i niani elektrycznej Jak juz bedzie wszystko to zdjecia wrzuce :)

u nas ostatnio brak czasu ... w sobote robilismy parapetowke chcielismy zdarzyc przed pepkowym:) teraz zostal nam tylko przedpokoj Musimy wyszlifowac laczenia miedzy plytami, pomalowac , polozyc panele :) szafe juz zamowilismy drogo wyszlo ale chcielismy z fototapeta na drzwiach no i duza bedzie Pare dni mialam Lenke u siebie bo moja siostra sie przeprowadzala i pomieszkiwali u nas Haha i zaczelam sie zastanawiac czy dam rade z dzieckiem :)

milej nocki kochane

hej hej :)))

maggie a jakiej czulosci masz te testy kochana ? robisz o tej samej godzinie ? u mnie tez bylo tak pare razy, ze testy liche- krechy ledwo co a tu nagle w ciagu jednego dnia pik sie pojawial, zreszta haha ile ja razy sobie przypomne jak Nas z piranha moja owulacja w konia zrobila to na prawde mozna by bylo nowy podrecznik biologii kobiet napisac :p:p

zakrecia no i pieknie :D pierwsze co Igorek zobaczy na swiecie to swoja odjechana mamusie :-) pamietam ze kiedy bylam w ciazy z Ola, do ostatniego dnia sama sobie buty wiazalam, ale nie pytaj jak :-D swoja droga ja tez bylam w tym msc robic pasemka, ale bylam u innej fryzjerki niz zawsze i tak mi kurde zmascila ze szkoda gadac :zawstydzona/y::no: jakies dwie lewe rece miala powaznie, bo po wyjsciu okazalo sie ze odrosty nadal widac, noo wygladam jakbym wlosy robila conajmniej msc temu a nie tydzien :zawstydzona/y:

macy jak to napisalam glodnemu chleb na mysli, ale musisz mi wybaczyc - ja wtedy juz wchodzilam w faze rozrodcza cyklu :-D:-D:-p wiec wszystko czytalam opatrznie :p

kiruś ehh...a ja mialam nadzieje :(((( tule Cie mocno kochana i oby ten cykl byl lepszy i kropek zdecydowal sie porzadnie zakotwiczyc w brzuszku !

kate.. dziekuje za mile slowa odnosnie wagi, ale powiem Ci, ze teraz weszlam w etap totalnego kryzysu - nie chce mi sie cwiczyc aaale sama siebie motywuje bo za daleko zaszlam zeby za chwile obudzic sie w lozku z efektem jojo pod koldra :wściekła/y:

piranha no a Twoj ???? 8kg w dwa msc ?? a stosujesz diete i cwiczenia jak ja czy tak sama z siebie ??? :-) toż to rownie piekny wynik jak tak dalej pojdzie to staniesz sie szczypiorkiem bo z tego co pamietam to Ciebie na zdjeciach zbyt wiele nie bylo :p
granice na enpr ustawilam tak jak mowilas, no ale FF zasugerowal sie tym + w tabeli i ustawil mi owulacje na 12dc..no coz, chyba wyjdzie w praniu czy mialysmy racje, sama jestem ciekawa, choc wolalabym ta Nasza opcje,bo przynajmniej serducha byly.
Boooze czyli to zarazenie gronkowcem bylo powodem przedwczesnego porodu u Twojej kolezanki ??? ja bym takich skurw**** to sadu podala, choc swoja droga gdzie oni znalezliby sile by walczyc z takimi konowalami !!! W glowie sie nie miesci jak slysze ile bledow lekarskich sie teraz popelnia ! teraz - kiedy medycyna teoretycznie tak poszla do przodu ja mam wrazenie ze cofamy sie do sredniowiecza :dry::no:

Airfix a Wy rowniez macie stwierdzony niedosluch prawda ? czy cos pomylilam ?

attachment.php

Starających się : 14
Oczekujących na staranka : 2

PAŹDZIERNIK 2014 :

elisse - termin @ 09.10 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 11.10 ( 5 cykl starań )
Justi - termin @ 11.10 ( 4 cykl starań )
Airfix - termin @ 12.10 ( 14 cykl starań )
Elle87- termin @ 12.10 ( 6 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.10 ( 17 cykl starań )
maggie2205 - termin @ 18.10 ( 4 cykl starań )
iweet84 - termin @ 19 .10 ( 3 cykl starań )
ilaczek - termin @ 20.10 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 26.10 ( 2 cykl starań )
Verita - termin @ 28.10 ( 2 cykl starań )
Katriina - termin @ .10 ( 2 cykl starań )

kate.. - termin @ .10 ( 3 cykl starań )
gdusia_- termin @ .10 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

magda1609 ( listopad 2014 )
ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Nuusia żebym ja to wiedziała, sprzedawca nic nie pisze na temat czułości ale ja też coś czuję że te testy robią mnie w konia, bo ostatnio była owulacja ale takich dwóch grubych kresek nie było
Zakręciu już niedługo utulisz synka, poradzisz sobie zobaczysz :-)

Kira :*

Vivi, Liski, Macy - jak samopoczucie?

Maggie, z testami owulacyjnymi to różnie bywa, czasami już 2 dni przed owulacją mam dwie tłuste krechy, które utrzymują się przez długi czas, w innych miesiącach muszę robić testy co kilka godzin, żeby uchwycić pik.

Hej!

maggie, podobno najlepiej gdy jest te 48-72h odstępu. Na podstawie testu ciężko stwierdzić, pik to jeszcze nie jest ale na pewno się już zbliża :tak: Robiłaś dziś test?

Vivienka, według mnie synuś :-)

mici, moim zdaniem nie ma sensu zbijanie Dostinexem prolaktynemii czynnościowej jeśli prolaktyna spoczynkowa jest w porządku, jaki miałaś wynik PRL spoczynkowej? Przecież po odstawieniu leku prolaktyna znów będzie rosnąć za mocno np. pod wpływem stresu, lek można ewentualnie przyjmować w cyklu staraniowym by zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Leki obniżające prolaktynę działają dość szybko ale jak tylko je odstawisz to prolaktyna znów będzie pod obciążeniem przekraczać normę 3-5-krotnego wzrostu. Jeśli przy prolaktynemii czynnościowej są wartościowe owulacje, duże piki LH, pęcherzyki pękają, FL jest odpowiednio długa a poziom progesteronu w FL jest w porządku to raczej nie ma się czym przejmować. No ale raczej ten problem jest już na szczęście nieaktualny i niech Ci prolaktyna rośnie z innego powodu :-)

zakręcona, dasz sobie radę na pewno, ja w to nie wątpię :-)

Nuuuśka, niestety nie stosuję specjalnej diety i ćwiczeń, ot nieco zmodyfikowałam to co jem i trochę pośmigałam na rowerze ;-) Wykres bardzo ładny, trzymam mocno kciuki! Co do gronkowca złocistego to on podobno często powoduje właśnie pękniecie pęcherza płodowego w połowie ciąży :-(, wyszło też, że Antoś ma cytomegalię. Niestety wśród lekarzy w PL panuje coraz większa znieczulica, coraz częściej liczy się pieniądz a nie ludzkie zdrowie czy nawet życie, ja niestety tak to odbieram.

Ostatnia edycja:
Vivienka zobaczysz juz niedlugo na usg jajeczka :tak: mi dzidzius wyglada na chlopca :-)
Zakrecona no juz niedlugo i zobaczysz synka a rade dasz na pewno :*
Maggie i jak dzialaliscie wczoraj? Jest juz pik?
Kiraa trzymam mocno kciuki za ten cykl :*
Airfix jak tam u Ciebie? Czy u Ciebie pik byl rano i w tym dniu dzialaliscie a potem na drugi dzien 0+12? Ja dzis rano mam pik i owulka powinna byc jutro ok 12 w poludnie wiec jutro wieczorem zadzialamy ale nie wiem czy dzis nie odpuscic... mialabym odstep 2, 5 i 1, 5 dnia oraz 0+12. Jak zwykle czlowiek nie wie co robic :sorry2:

reklama
Elle niestety nie udalo sie wczoraj. Mąż wrócił późno z pracy a ja przysnelam. Ostatnie mieliśmy w nocy z 9 / 10 dc. Zwykle owulke mam 12,13 dc dziś nie robiłam testu, w pracy nie mam jak ..
Spróbujemy zadziałać po. Odezwę sie popoludniu piranhu. Teraz tak na szybko z telefonu i jeszcze skrobne na grupie cos. Bo nie chciałabym tu pisać o pewnym problemie ...

Do góry