reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hello!

Dorcia, no to kamień z serca, na pewno nie masz się już czym martwić i możesz spać spokojnie. Co do szybkości plemników, poruszają się z prędkością 1-4 mm na minutę :-) ale ruszają dopiero po upłynnieniu nasienia, do tego podobno spędzają do kilku godzin w szyjce macicy podlegając procesowi kapacytacji (dojrzewania) i dopiero potem docierają do mety.

maggie, orgazm nie tylko może podnieść pH ale również podnieść testosteron u kobiety a także zassać plemniki wgłąb (co również nie jest sprzyjające przy planowaniu córeczki bo plemnikom Y skraca się unieruchamiający je tor przeszkód ;-)). Ponadto czytałam o teoriach, że wcześniejszy orgazm u kobiety może podnieść testosteron u mężczyzny a tym samym spowodować większy wytrysk z większą ilością plemników.

lili81, piękne bransoletki ...ale wg mnie tego rodzaju kamienie to wiele jonów ujemnych nie emitują.

Nuuuśka, granicę z uwagi na Twoje 36h i pik o 19-tej wstawiłabym tak jak jest :tak: Te 8 kg to mi jakoś w 2 miesiące spadło. WOW, Twój wynik na wadze jest piękny, pełen szacun!
Co do Antosia, wczoraj dowiedziałam się, że nadal walczy i jest spuchnięty ale lekarze nie dają już nadziei i mówią, że to kwestia czasu :-( To okropne bo przy niepracujących nerkach mocznik, który jest substancją bardzo drażniącą i toksyczną zaczyna robić spustoszenie w organizmie powodując m.in. nadżerki, krwawienia z błony śluzowej żołądka i jelita, wczoraj aż zasnąć nie mogłam gdy myślałam jak Antoś cierpi strasznie a mógł nadal siedzieć w bezpiecznym i ciepłym brzuchu mamy razem ze swoją siostrą (okazuje się, że koleżanka wiedziała o gronkowcu złocistym i nawet brała antybiotyk w ciąży ...tylko lekarze nie dopilnowali sprawy nie zlecając potem kontroli i gronkowiec zakaził macicę, pęcherz płodowy i dzieci). Trzymam mocno kciuki za Olusię, będzie dobrze, tak czuję.

małe liski, pierwszy trymestr potrafi dać popalić, niech moc będzie z Tobą.

Piranhu dziekuje za odpowiedz.
Ja mam dołek jak stąd do afryki ...
Wczoraj miałam 10 dc owulacje mam zawsze ok 13 dnia. I oczywiście jak przyszło co do czego to maz zawiódł ...
A teraz zastanawiam sie zadziałać dziś czy nie... Cały czas sie waham z odstepem. Zwłaszcza ze z dieta trochę na bakier jestem.
Nusia podziwiam i chyle czoła.
Kiraa nadal &&&&&
Matik piękny suwaczek
Male liski to jeszcze troszkę i będzie lepiej
Piranhu nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazic co czuja rodzice antosia

maggie, jak zadziałasz dziś to będą 2 dni (zakładając owulkę w 13 dc) a więc córciowy odstęp. Ja też nie wyobrażam sobie takiego bólu, być może przez gronkowca straciła już 5-tkę dzieci, Antoś jest już tak spuchnięty, że nie może głową ruszać :-:)-:)-( i koleżanka chce by to się już skończyło i przestał cierpieć :-:)-:)-(

Dziekuje wszystkim za wiruski, kciuki, fluidki i inne takie :sorry2::sorry2:
ale Kropek nie chcial zostac ze mna.....:-(

Prosze o wpisanie @ 26.10

Piranha nadal mocno zaciskamy kciuki za Antosia !!! Masz racę z tym "ruchem postępowym" żołnierzyków ... toż to nie perszingi przecież !!!

Maggie &&&&&&&&&&&& działaj kochana ... działaj !!!

Kiraa
strasznie mi przykro -tulę kochana !!! Nie rozumiem dlaczego takie rzeczy się dzieją .... nie rozumiem !!!

Małe liski ...próbowałaś Mammarin ??? Pocieszę Cię - mdłości i wymioty miną niebawem !!!

Małe liski, oj biedna Ty. Z chłopakami też tak miałaś? Piersi rosną? ;-) U nas niewiele nowego. Ledwo wyrabiam i trochę mnie to dobija. Ale wczoraj zaczęłam czuć pierwsze pukanie. :-) Cudowne uczucie. I jakoś spodnie robią się ciasne.
Piranhu, ehh może lepiej dla Antosia, żeby się nie męczył. Takie to przykre. Taka mała kruszynka, a tak musi się męczyć. Koleżanka będzie jeszcze próbować? Pewnie teraz nawet o tym nie myśli...
Nuska, orgazm blisko organizmu. Będę zaciskać kciuki za Oleńkę.

Piranhu jeżeli owulka będzie rano to nie za krótki odstep półtora dnia ? Nie wyobrażam sobie jak maluszek cierpi... To straszne ...
Nuuska kciuki za Olusie
Kiraa przykro mi ze wredna @ zawitała

hej kobietki :)
ja właśnie na spontana znow u lekarza bylam.Na kontrolę z powodu tych plamien co mialam.
dostalam fotkę ale pewnie nic nie widac na niej :/ bynajmniej ja nie widze.
sprzet usg byl kiepski i pomiedzy nogami jakies plamy byly.Cos tam sterczalo ale mi sie wydaje ze byla to pepowina :/

przepraszam ze tylko o sobie ale bez meza w domu jakos chaotyczne jest wszystko :/

sle fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~

kirus przykro mi :( ale w następnym cyklu musi sie udac!!! kciuki zaciśnięte!

piranho ja wierzę ze zdarzy się cud i Antos bedzie żył!!!! Modle sie za niego!!

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny strasznie mi was brakuje :-( w pracy sajgon przenosza nas do innej czesci budynku nie mamy podlaczonych tel. Komputerow, a wieczniw cos / ktos chce jakas informacje ehhh z fusow wrozyc nie umiem totalna dezorganizacja :-(
Do domu wpadam jem obiad chwile zabawy z Wojtkiem i.padam jak mucha :-(

Do góry