reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny dzięki za gratulacje ja trzymam kciuki wszystkim się uda napewno :*

Powiedzcie skoro miałam ostatni okres 22sierpnia a cykl trwa ok.30 dni to dziś jest faktycznie już 6tydzien. ?

Pozapominałam juz wszystkiego jakbym byla pierwszy raz w ciazy sie czuje :)

Zdziwiłam się bardzo,że w 37dc. test wyszedl tak wyrazny i grube kreski mysłalam ,że o ile wyjdzie coś to bedzie bardzło sladba kreseczka jak z synkiem bylo to w 43dc

reklama
maran-atha Z tego co ja czytałam na forach to nie każdej to się zdarzało z tymi testami, ale jakies 70% przypadków. Dla mnie to strasznie dużo. Poczytam jeszcze... bo musi byc jeszcze jakies wytłumaczenie jak dla mnie :) U mnie na tescie ostatnim było napisane- nie odczytywac wyniku po 10 min, gdyż zachodzące reakcje w zwiazku z wilgotnością testu i powietrza mogą dawać efekt w postaci fałszywie dodatniego wyniku . I to mnie zastanowiło też.

Ja kupiłam test ciążowy w rossmanie 25ml wyszła kreska druga odrazu w sekundzie ale się teraz zastanawiam czy nie zrobić jeszcze raz hmm

lenka to czy jestes rzeczywiscie w 6 tyg ciązy tego nikt Ci nie powie nie znajac daty owulacji niestety... w cyklu 30 dniowym owulacja moze być I w 14 dniu cyklu jak I w 18 dniu cyklu a 4 dni to w przypadku tak mlodej ciazy bardzo długo... wszystko zmienia sie z dnia na dzien I tak idac do lekarza np w 6 tyg I 5 dniu ciazy mozna juz zobaczyc serduszko a niekiedy jeszcze nie widac nic po za pecherzykiem ciazowym a gdyby pojsc na przykład za 2 dni bedzie juz serduszko, do tego wszstko jest tez uzaleznione od dnia zagniezdzenia. Przypuscmy ze 2 osoby miały owulacje w 14 dniu cyklu a zagniezdzenie było u jednej w 7 dniu po owulacja a u drugiej w 10 to róznica też bedzie - jednej test ciazowy wyjdzie np w 10 dniu po owulacji gdy drugiej dopiero w 13dniu po owulacji, tak samo jest z serduszkiem.

maran-atha szkoda ,że wcześniejj tego nie wiedziałm może bym zapamiętała ból owu chociaż ;/ ostatnio właśnie z synkiem miałam miesięczną różnice tp. z miesiaczki i z usg szok bo zaszłam odrazu po odstawieniu tabl. anty

Iweet moje staranka były całkiem na luzie i bez planowania z synkiem mąż chciał synka i ma a teraz chce mieć córeczkę więc mam nadzieję ,że wie co robił :) tylko piłam herbatkę żurawinową i ph miałam zawsze niskie ot to tyle wszystko w rekach Boga

Jakoś sobie nie mogę wyobrazić tego ,że jesli teraz się nie uda to poprostu bede zyla z takim niespelnionym marzeniem oj oby było inaczej

Hello!

Dorcia, ja czytałam, że zaraża się na 2-3 dni przed wystąpieniem objawów ...jednak niektórzy twierdza, że ten okres trwa 2-3 tygodnie. A ty nie chorowałaś na ospę, nie masz przeciwciał?

mici, ja test na prolaktynemię czynnościową robiłam w szczęśliwym cyklu ale jednak było to przed implantacją zarodka. Z drugiej strony metoklopramid podaje się czasem kobietom w ciąży na wymioty, wkleję Ci cytat:

Dane otrzymane z ograniczonej liczby (ponad 1000 opisanych przypadków narażenia) zastosowań produktu w okresie ciąży nie wskazują, że metoklopramid wywołuje wady rozwojowe lub działa szkodliwie na płód. Metoklopramid może być stosowany w okresie ciąży, jeśli jest to klinicznie uzasadnione. Ze względu na właściwości farmakologiczne (podobnie jak inne neuroleptyki), nie można wykluczyć wystąpienia objawów pozapiramidowych u noworodka w przypadku stosowania
metoklopramidu pod koniec ciąży. Z tego względu należy unikać stosowania metoklopramidu pod koniec ciąży. W przypadku zażywania metoklopramidu należy prowadzić kontrolę stanu urodzeniowego noworodka.

Airfix, blade kreseczki na testach i pojawienie się @ w terminie lub zaraz po nim oznacza we większości przypadków ciążę biochemiczną. Nazwa ta jest myląca ale ciąża biochemiczna to normalna ciąża tyle że odrzucana przez organizm na tak wczesnym etapie, że żaden sprzęt USG jej nie wykryje, stąd nazwa (bo wykrywa ją jedynie biochemia). Zarodki usuwane są w terminie @ zazwyczaj wtedy kiedy nie dały rady się właściwie zagnieździć, często powodem ciąż biochemicznych są wady zarodka. Ciąże biochemiczne stanowią aż 50-70% ciąż i stąd tak często się słyszy o bladych kreskach a potem pojawiających się @, jednak te cienie na kreskach moim zdaniem oznaczają, że coś się działo i hCG w organizmie wzrosło. U mnie na testach 10-tkach dopiero po dłuższym czasie (na pewno po tygodniu) kreska testowa była gruba i mocna a beta na pewno już wcześniej liczona była w dziesiątkach a potem setkach, już 1 dzień po terminie @ beta ma najczęściej wartość 100-200 mIU/ml a tydzień po terminie osiąga już 2580-6530 mIU/ml[FONT=&quot][/FONT]. Na testach zaznaczają by nie odczytywać wyniku po 10 minutach dlatego by odsiać przypadki z ciążą biochemiczną - dlatego właśnie, że te ciąże tak często się zdarzają i byłoby mnóstwo reklamacji od osób, które nie wgryzały się mocno w temat (no bo jak to, test pokazał mi cień po 15 minutach a dostałam @ i w ciąży nie jestem, jakieś oszukane te testy). Fałszywie dodatni test to raczej gdy ktoś pomyli zabarwioną kreskę testową z "evaporation line", z tego co czytałam to wyniki fałszywie pozytywne są raczej są rzadkością w nowoczesnych testach ciążowych i zdarzają się tylko w przypadku brania leków zawierających gonadotropinę kosmówkową (jak Pregnyl) i w przypadku niektórych chorób, w przebiegu których powstaje hCG. Osobiście nie wierzę by test zabarwiał się pozytywnie od wilgotności powietrza ;-) bo przecież reakcja barwna zachodzi pod wpływem hCG a nie składników powietrza. Ja też obrazki zbieram w teczkę, super pamiątka będzie :-)

lenkaa
, szkoda, że nie znasz terminu owulki to bym Ci dokładnie policzyła, możliwe, że jesteś w skończonym 5 a zaczętym 6 tygodniu.

Tego posta pisałam chyba na 20 rat bo dzieci chwilki spokoju mamusi nie dały ;-)

Ostatnia edycja:
lenka w takim razie mocno trzymam kciuki żeby to była córcia. ostatnio dobra passa panuje na naszym wątku więc wierzę że i Tobie się udało :-)

airfix ja też stosuję te test z ebay i przez dwa cykle starań zrobiłam 3 testy i żaden nie pokazał nawet najmniejszego cienia a ten z ostatniego cyklu mam nawet jeszcze w szufladzie i nic na nim nie ma.

reklama
Do góry