Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów ... dwa tygodnie temu byłam u znajomej na kawce - dzisiaj okazało się że jej córka ma ospę - wysypało ją wczoraj ! Czy mi jako ciężarnej coś grozi ??? Czy Kropek może się zarazić ????? Mam stracha !!!
reklama
Dorcia, ja Cię podziwiam, ja bym od razu wszystkim wokół wypaplała
Piranju, jak czytam Twoje posty o Antosiu to serce mnie boli. Mam nadzieję, że będzie żył i wyrośnie na dużego chłopca. Nie chcę nawet myśleć co przeżywa jego mama.
Dobrej nocki Dziewczynki!
Piranju, jak czytam Twoje posty o Antosiu to serce mnie boli. Mam nadzieję, że będzie żył i wyrośnie na dużego chłopca. Nie chcę nawet myśleć co przeżywa jego mama.
Dobrej nocki Dziewczynki!
Kiraa
Fanka BB :)
Dobry wieczorek
ale sliczne kociaste :-)
lilly
jak sie czujesz...? Kciuki zacisniete
dorciu
kontakt z wirusem ospy jest niebezpieczny na poczatku ciazy/poronienie- utrata ciazy,/ i w ostatnich 3-4 tyg ciazy/ ospa wrodzona u noworodka/ a tak to sie nie boj. Sliczne ujecie w usg
airfix, nusia kciuki zacisniete
u mnie nie ma @, testy pokazuja ledwo widoczna kreche tzn cien cienia,od paru dni takiej samej intensywnosci, znow biochemiczna ugryzc sie w dupsko doslownie mozna
Milego wieczorku lasencje
ale sliczne kociaste :-)
lilly
jak sie czujesz...? Kciuki zacisniete
dorciu
kontakt z wirusem ospy jest niebezpieczny na poczatku ciazy/poronienie- utrata ciazy,/ i w ostatnich 3-4 tyg ciazy/ ospa wrodzona u noworodka/ a tak to sie nie boj. Sliczne ujecie w usg
airfix, nusia kciuki zacisniete
u mnie nie ma @, testy pokazuja ledwo widoczna kreche tzn cien cienia,od paru dni takiej samej intensywnosci, znow biochemiczna ugryzc sie w dupsko doslownie mozna
Milego wieczorku lasencje
Piranha
Dorcia, ależ M będzie miał niesamowita niespodziankę! Nerki Antosia pracowały już dobrze tylko coś się popsuło. Też pomyślałam o dializie ale podobno nie robią u takich maleństw, w każdym razie w tym szpitalu :-( Dwa tygodnie wcześniej córka znajomej jeszcze nie zarażała, a Ty nie chorowałaś na ospę?
Na rozwianie wszystkich smutków wstawiam wesołka namalowanego przed chwila przez Kaję, źrenice zrobiła dziurawiąc kartkę na wylot, cwaniara sama na to wpadła :-)
Zobacz załącznik 645977
Na rozwianie wszystkich smutków wstawiam wesołka namalowanego przed chwila przez Kaję, źrenice zrobiła dziurawiąc kartkę na wylot, cwaniara sama na to wpadła :-)
Zobacz załącznik 645977
Kiraa
Dla dziewczyn 35+ wstawiam fajny link , to o czym nasza Piranja pisala apopos poprawienia rezerwy itd
Get Pregnant After 35. Increase Fertility, Improve Egg Quality.
Get Pregnant After 35. Increase Fertility, Improve Egg Quality.
Piranha mówisz że dwa tygodnie wcześniej nie zarażała ? A to nosicielem nie jest się od 7-14 dni ? Kurcze co robić ? Zadzwonić do lekarza !???
Ta "buźka" Kajuni to na lepsze rozpoczęcie dzisiejszego dnia !!! I po takim uśmiechu na pewno będzie dobry dzionek !!!
Ta "buźka" Kajuni to na lepsze rozpoczęcie dzisiejszego dnia !!! I po takim uśmiechu na pewno będzie dobry dzionek !!!
Dorcia, mojej siostry córka miała ospę gdy ona była w ciąży. Lekarz powiedziała jednak, zeby się nie martwić bo po pierwsze już nic nie zmieni a po drugie - najgroźniejsze są pierwsze 3 miesiące ciąży. U Ciebie to już 19 tydzień. Ospą zaraża się już 1-3 dni przed wystąpieniem objawów, podczas objawów i później do ostatniego zaschniętego strupka. Wirus od zakażenia rozwija się ok 2 - 3 tygodnie, później występują objawy - pierwszy to osłabienie, ból mięśni - wiem co piszę, przechodziłam ospę 2 lata temu razem z dziećmi. Oczywiście nie muszę mówić kto przechodził najciężej Zaraz po zetknięciu się z chorą, poszłam do lekarza, zeby mnie zaszczepił. Powiedział jednak, że jeśli minęły już 72 h od momentu kontaktu z chorą osobą to szczepionka może tylko pogorszyć sprawę. W przeciwnym razie może znacznie złagodzić objawy lub zapobiec.
Dorcia, nie chorowałaś na ospę? Można sobie zrobić przeciwciała żeby się upewnić.
I jeszcze dokończę, moja siostra będąc w ciąży nie zaraziła się ospą. Po kilku latach jej druga córka dostała ospę, pozarażała wszystkich - począwszy od mojej siostry, swojego brata, mnie i moich dzieci
Dorcia, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości - idź do lekarza, to Cię uspokoi.
Kiraa, zagłębiam się w lekturę ;-)
Dorcia, nie chorowałaś na ospę? Można sobie zrobić przeciwciała żeby się upewnić.
I jeszcze dokończę, moja siostra będąc w ciąży nie zaraziła się ospą. Po kilku latach jej druga córka dostała ospę, pozarażała wszystkich - począwszy od mojej siostry, swojego brata, mnie i moich dzieci
Dorcia, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości - idź do lekarza, to Cię uspokoi.
Kiraa, zagłębiam się w lekturę ;-)
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: