reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie :)

Piranhu
sliczny rysunek corci :) przykre ze Antos musi tak cierpiec i przy tym jego rodzice przezywaja koszmar :( nie sprawiedliwe to zycie jest :(

Lenka gratuluje :)

Airfix mega. kciuki za ten cykl

Lily gratuuje i trzymam mocno kciuki :)

Dorcia podziwiam Cie ze jeszcze nie powiedzialas ale niespodzianke beda mieli Super :)

Nuuska to niezle sie dzieje w Twojej pracy Moze ta kontrola cos pomoze choc z drugiej strony jak bedamusieli zaplacic are to pewnie odbije sie to na pracownikach ale nie ma co sie martwic na zapas bo inaczej mozna zwariowac Oby znalezli kogos do pomocy bo Ty juz niedlugo beiesz w ciazy to nie bedziesz mogla sie przemeczac :) cale mnostwo fluidow dla Ciebie ~~~~~~~~~~~~~:*

milego dnia kochane

reklama
lenka gratuluje

kira cień cienia? @ nie przyszła? to czemu biochemiczna? trzymam kciuki żeby fasolka została z tobą

kate u Ciebie również dopóki @ nie przyjdzie to trzymam kciuki

piranha śliczny rysunek

zakrecona jeszcze 2 dni i 37tc. to już możesz w każdej chwili rodzić kochana :) trzymam kciuki za szybki i lekki poród

Kira, Katea moze jeszcze nic straconego i fasolki z Wami zostana &&&&&&&&& zaciskam bardzo mocno

Iweet powiem Ci ze wolalabym zeby Igorek jeszcze z 3 tyg posiedzial w brzuszku Chcialabym troszke odpoczac bo ostatnio sporo roboty bylo i malo czasu na odpoczynek wiec te tyg by mi sie przydaly :)

WItam Was dziewczyny ...bardzo Was przepraszam ..kiedyś już wysyłałyście mi w kompakcie informacje o diecie i ogólnie przygotowaniach w planowaniu dziewczynki . MIałam wszystko w komputerze ale niestety miałam awarie . Szukam i szukam i nie moge trafić na to a napewno któraś z was ma to wszystko zebrane . Czy mogę jeszcze raz prosić . Z góry dziękuję

Kate kurcze... szkoda bo taki ladny wykres byl, ze myslalam, ze bedzie dobrze... sciskam mocno i wierze, ze teraz spotkaja sie ta dobra zdrowa i pelnowartosciowa komoreczka z plemnikiem i bedzie sliczna zdrowa ciaza dziewczynkowa &&&&

zakrecona to trzymam kciuki za to żeby Igorkowi nie spieszyło się jeszcze za bardzo. ja urodziłam w 35tc i nie byłam nawet jeszcze spakowana. w poniedziałek poprałam torby do spakowania bo w sobote planowałam się pakować a urodziłam we wtorek :/ ale byłam na tyle przytomna że przez telefon jeszcze przed porodem (podłączona pod ktg) tłumaczyłam mamie gdzie co mam i mnie z mężem spakowali. o 8.30 wyjechałam do szpitala a o 11.15 urodziłam. poród mega ekspresowy i dla każdego był to szok.

Ostatnia edycja:
kate... Przykro mi że się nie udało ... A jakimi testami sprawdzałaś ?? ja w tamtym cyklu temp wysoko, nawet przed @ nie spadła tylko od razu @ dostałam.

Chce się Was spytać o testy jakimi testowałyście że byly jasne kreseczki, bo czytałam kilkanaście forów internetowych gdzie dziewczyny narzekają na testy z allegro i z ebay - 10ml ciazowe te z niebieska koncowka. Dokladnie to- pokazują kreski po jakimś czasie , dlatego wyniki najlepiej odczytywać do 5-10min, nie dalej. Dziewczyny którym wychodziły te jaśniutkie kreski na tescie 10ml, szły na bete- a na becie nic nie było. Dlatego większość nie poleca ich, jedynie sprawdzone testy to z apteki czy z marketu nawet- te 25ml, które robione w dniu miesiaczki lub przed nią pokaza dwie kreski- wtedy mozna być pewnym że jakas fasoleczka jest/ była, a tamte się wybarwiają w miejscu gdzie powinna być druga kreska. Nawet popatrzcie, tyle jest nas na forum- i ciągle którejś wychodzą te blade kreseczki na tych 10ml i zaraz się okazuje że @ przychodzi, według mnie to nie przypadek- i za dużo by tych ciaż biochemicznych było w skali naszego forum i innych. Ja tez zamowiłam te testy teraz- ale chyba nawet nikomu nie powiem w domu jak beda blade kreski, bo blade kreski to jest beta ponizej <1, dwie grube kreski na 10ml to beta >1, dwie grube na 25ml to beta 2,5, a na moim wyniku z laboratorium za ciąże prawidłową uznaję się kiedy beta przekroczy min 2,7- dlatego to dało mi do myślenia, dlatego ja jasnych kresek to nawet pod uwage brac nie bede, no chyba ze pojawia się od razu, to moze, moze...

Dorcia Ty mu chcesz tego synusia klejnoty na kolorowo pokazać żeby M. wątpliwości nie mial :) Ojj Ty ;) Na pewno będzie się cieszył że się udało ;) a po usg Ci powie- " wiedziałem ;)" Dorcia Ty jestem z KRK....do jakies lekarki chodzisz?? Czy ktoś z Twoich znajomych chodził do dr. Andrzeja Jaworowskiego ?
Dorcia, a miałaś ospę kiedyś??

Kiraa Cien, cienia jest? jest ;)) To ja Cię zaraz ugryzę ;) Widziałaś moje testy ciążowe kiedyś z ciąży z synkiem?? Ja nawet nie myslałam że w ciązy jestem do 12 tyg ;)) w 12tyg dopiero były dwie kreski piękne, a tak..bladziochy . TRZYMAM KCIUKI NAJMOCNIEJ JAK SIE DA &&&&&

U nas na około znajome, kolezanki, nieznajome w ciąży i każda- dziewczynkę bedzie miec. jakies fatum :D

Piranha Hahah ale pomysłowa dziewcznka ;)) Co robisz z wszystkimi obrazkami?? Ja te pierwsze ( których nie zdarzył potaragać ) skladam do folijki i do teczki tekturowej :) Będe miec kiedys pamiątke :)

reklama
Airfix ja miałam własnie te testy z ebaya o ktorych piszesz, ale u mnie ciazy nie bylo I nie pkazał sie zaden cien cienia nawet po calym dniu lezenia... wiec mysle, ze jak sie cos pokazuje to chyba jednak jakas ilośc tego hormone musi byc w moczu... w innym przpadku powinno sie cos pokazywac I mi nawet bez ciazy a tam zupełnie biała pole jest, bez zadnego zupełnie cienia...

Do góry