reklama
małe liski
Fanka BB :)
dzięki dziewczyny - macie świętą racje, obiecuję że już wam nie będę smęciła, bo mnie samą ten temat zaczyna męczyć Macy zamierzam wprowadzać w życie twoją wskazówkę i już to nawet powoli wdrażam, by otaczać się samymi pozytywnymi ludźmi a uciekać od tych życzliwców a z tą szyszką to pękłam ze śmiechu
Piranhiu nieustannie myślę o małym Antosiu i coraz bardziej wierzę że uda mu się
Ilaczek Macy ach te Dziady - z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej ;-)niech się wszystko poukłada u was. Macy rzeczywiście masz spory problem z wyborem szpitala, ja też bym się broniła rękami i nogami byle tylko z dzieckiem być po porodzie, jajo bym zniosła jakbym widziała je tylko w porach karmienia. Ale wierzę że się uda znaleźć jakieś rozwiązanie
Matik cieszę się że wszystko w porządku, trzymamy kciuki za spokojne miesiące aż do porodu. (.)(.) niech rosną, wymieniaj staniki, mąż pewnie zadowolony z twojego stanu błogosławionego :-)...wiesz, że z OM mamy chyba identyczne terminy porodu
Lilly kciuki zaciśnięte za tego bladziocha! na pewno jest ta druga kreseczka, tylko kiedy jest bardzo blada, same już nie jesteśmy pewne czy to omamy wzrokowe czy nie
Vivienka wrzuć zdjęcia córci na pewno zmieniła się przez te pare miesięcy
staraczki &&&&&&&&&
Piranhiu nieustannie myślę o małym Antosiu i coraz bardziej wierzę że uda mu się
Ilaczek Macy ach te Dziady - z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej ;-)niech się wszystko poukłada u was. Macy rzeczywiście masz spory problem z wyborem szpitala, ja też bym się broniła rękami i nogami byle tylko z dzieckiem być po porodzie, jajo bym zniosła jakbym widziała je tylko w porach karmienia. Ale wierzę że się uda znaleźć jakieś rozwiązanie
Matik cieszę się że wszystko w porządku, trzymamy kciuki za spokojne miesiące aż do porodu. (.)(.) niech rosną, wymieniaj staniki, mąż pewnie zadowolony z twojego stanu błogosławionego :-)...wiesz, że z OM mamy chyba identyczne terminy porodu
Lilly kciuki zaciśnięte za tego bladziocha! na pewno jest ta druga kreseczka, tylko kiedy jest bardzo blada, same już nie jesteśmy pewne czy to omamy wzrokowe czy nie
Vivienka wrzuć zdjęcia córci na pewno zmieniła się przez te pare miesięcy
staraczki &&&&&&&&&
Matik2012
Załączniki
Piranha
Matik, masz nietolerancję glukozy i musisz teraz zrobić test doustnego obciążenia 75g glukozą - krew pobierana jest na czczo oraz 2 godziny po wypiciu roztworu glukozy 75g, wynik 100 mg/dl na czczo lub powyżej 140 mg/dl po 2 godzinach stwierdza cukrzycę ciążową. Jednak dla własnego spokoju tak czy siak spróbowałabym zmienić dietę - należy wykluczyć cukry proste (słodycze, słodkie napoje gazowane, soki, lody, dżemy, ciastka, czekoladę, miód, pod kontrolą należy mieć również owoce, takie jak banany, winogrona, suszone daktyle, figi, gruszki) a zwiększyć ilość cukrów złożonych, należy spożywać dużo surowych warzyw, należy wyeliminować tłuste mięsa, pełne mleko, tłuste twarogi, żółte sery, śmietanę i majonez, należy unikać smażenia i zrezygnować całkowicie z potraw takich jak placki ziemniaczane, racuchy, frytki, smażone kotlety. Hemoglobinę masz dość niską ale hematokryt już poniżej normy, mogą to być początki anemii więc musisz zwiększyć w diecie ilość żelaza, ja łykałam Biofer Folic i pomógł w tym zakresie.
Coś nieciekawie się ostatnio czuję, od 2 dni mam jakąś niestrawność, nie mam sił na nic, oby siły witalne powróciły szybko bo potrzebuję ich sporo by ogarnąć moją dwójeczkę ;-)
Coś nieciekawie się ostatnio czuję, od 2 dni mam jakąś niestrawność, nie mam sił na nic, oby siły witalne powróciły szybko bo potrzebuję ich sporo by ogarnąć moją dwójeczkę ;-)
Elle87
KochajacaMama87
A ja już po wizycie u ginka... niestety do owulacji jeszcze z tydzień :-( pęcherzyk w prawym jajniku ma 9mm więc jak na razie nie ma sensu się starać, a szkoda bo już wczoraj zaczęliśmy. mój m za tydzień w piątek wylatuje na 2tyg i jak do tego czasu nie będzie owulki to cykl stracony jak szybko rosną pęcherzyki na dobę? jest szansa że owulka będzie przed piątkiem... no ciągle coś testy owulacyjne z wczoraj pokazywały dosyć widoczną drugą kreskę stąd byłam pewna, że owulacja za 2-3 dni a tu znowu coś się poprzestawiało.
Matik2012
Dzieki Piraniu tylko z ta dieta to ja tak jem zdrowo wiec hm dziwne co tu zmienić jeszcze
Elle87 Ja wyliczam u siebie że pecherzyk rosnie ok 3mm na dobę.
Justi_ No ja mysle, że ten cykl bedzie nasz No nie mam innej opcji Dzis będe miec pik na bank , a moj M. juz sie pyta-czy dzis tez starania sie mu spodobało heheh
ilaczek Ja w tym cyklu do 11dc mialam tez plamienia i chyba jednak to był efekt niskiego estradiolu, bo jak poszedł w górę to ustało
Matik Fajnie ze dobrze Ci poszły egzaminy Zawsze marzyłam o fryzjerstwie
lili78 Niby to sie tak łatwe wydaje-zeby nie słuchac tych głupot- ale te ludzie tak nachalnie się wtrącają, obojetnie czy ja chce tego słuchac czy nie :/ Lili bardzo mocno trzymam kciuki zeby kreseczka jednak była &&&&& Ps. Ja tych rossmanowskich testow jakos nie lubie, na nich dopiero w 3 mcu zobaczylam dwie kreski grube , a tak były cienizny takie Quick test jest dobry ponoć w aptece
Justi_ No ja mysle, że ten cykl bedzie nasz No nie mam innej opcji Dzis będe miec pik na bank , a moj M. juz sie pyta-czy dzis tez starania sie mu spodobało heheh
ilaczek Ja w tym cyklu do 11dc mialam tez plamienia i chyba jednak to był efekt niskiego estradiolu, bo jak poszedł w górę to ustało
Matik Fajnie ze dobrze Ci poszły egzaminy Zawsze marzyłam o fryzjerstwie
lili78 Niby to sie tak łatwe wydaje-zeby nie słuchac tych głupot- ale te ludzie tak nachalnie się wtrącają, obojetnie czy ja chce tego słuchac czy nie :/ Lili bardzo mocno trzymam kciuki zeby kreseczka jednak była &&&&& Ps. Ja tych rossmanowskich testow jakos nie lubie, na nich dopiero w 3 mcu zobaczylam dwie kreski grube , a tak były cienizny takie Quick test jest dobry ponoć w aptece
Ostatnia edycja:
reklama
Elle87 U mnie z tymi kreseczkami to sie dziwne rzeczy podziały od jakichs hmm 4 cykli....zawsze kreseczka ciemniała z dnia na dzień, a teraz nie ma nic, nawet cienia, a na drugi dzien sa od razu dwie grube I dzis przewiduje pik i te dwie grube krechy-zobaczymy czy sie sprawdzi. Jesli owulacja bedzie jutro ewentualnie pojutrze to mam czas zeby przemyslec strategie na 0+12.....
Piranhu Czy w 0+12 trzeba postawic tez na zakwaszanie ?? W tym cyklu daje płytko wszystko, Ph 4,5 utrzymuje bo nie chce przesadzić, teraz jest niziutke po tamponie z limonka, wiec juz nie bede stosowac nic jak go wyjełam, moze dopiero przed spaniem dam poł Abiofemu.....w tym cyklu nie mam w ogole sluzu ani płodnego, ani zadnego
Piranhu Czy w 0+12 trzeba postawic tez na zakwaszanie ?? W tym cyklu daje płytko wszystko, Ph 4,5 utrzymuje bo nie chce przesadzić, teraz jest niziutke po tamponie z limonka, wiec juz nie bede stosowac nic jak go wyjełam, moze dopiero przed spaniem dam poł Abiofemu.....w tym cyklu nie mam w ogole sluzu ani płodnego, ani zadnego
Podziel się: