reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranju
dzieki za informacje o Antosiu, trzymam za niego kciuki i modle sie
jesli chodzi o mnie, to dzieki, za wiare, za wsparcie. Musze dalej walczyc nie poddawac sie i czekac az przyjdzie TEN CYKL. Za 3tyg ma wizyte w klinice bezplodnosci. Tam gdzie mialam juz pierwsza rozmowe i pobrane badania. Wtedy lek mowila, ze wszystkie badania mam zrobione, jedynie co moze brakowac to histeroskopia.... Ale spytalam sie czy jest sens? Bo przeciez w ciaze jakos udawalo mi sie w zeszlym i tym roku zajsc.....no przyznala mi racje, a zrobic histeroskopie tylko po to zeby zrobic,... Nie wiem, narazie sie nie zgodzilam. Jestem ciekawa, czy "pojdzie leczenia z grubej rury" ? Ale co moze byc inaczej np. Po Fostimonie niz po Femarze? Owu mam i po Femarze i bez niej, ze Fostimon wystymuluje mi komorke lepszej jakosci?????

reklama
cześć i czołek kluski z rosołem ;)

Piraniu dziękuję, że pytasz nie próbowaliśmy wczoraj tak sobie wszystko przeanalizowałam i stwierdziłam że bolał mnie jajnik właśnie ten prawy wczoraj ok godziny 10 , więc jeśli to byłby ten ból owu :zawstydzona/y:to zadziałamy dziś wieczorem:)
a jeśli się nie uda to w przysłżym cyklu od 10 dc będę robiła testy owu i ponownie pojde do ginka żeby zobaczyć co u mnie piszczy :) ....
Nemo <3 cuuudny :) Kaja niechce sie powtarzać, ale masz zdolną córcie :)
mocno wierzę w to , że ANtoś ma mnóstwo sił do walki i bedzie dobrze &&&

Kiruś nie przekreślaj jeszcze tego cyklu &&&

Airfix
moge cię prosic byc sprawdzila ksiezyc w jakim znaku jest/ będzie księżyc 24/25 . 09 ?

Justi _ Zapomniałam Ci odpisać.... Ja u siebie tez obstawiam owulke w tych dniach , tyle ze ja 25 lub 26.... 24.09 od 4.59 jest znak meski...do 26 od 15.29 znak żenski :) Starajcie się ...kibicuje Ci mocno &&&&&

Kiraa I to jest dobre pytanie.....Bo ja tez mam owulacje bez stymulacji, i czy faktycznie ta Femara, i potem te gonadotropiny maja sens? Czy one maja wyprodukowac lepsze jajeczko, czy jak ? ;) Jak bedziesz w klinice to spytaj o to :) Bo lekarz mi tłumaczyl ze po roku staran sie standardowo daje Clo itd, zeby komorke wspomoc, zeby była lepsza..... Ale czy ja wiem czy jest lepsza...przeciez nikt tego nie sprawdzi:)

Ostatnia edycja:
hej
Kiraa jestem jestem.
tylko się nie udzielam, mam trochę problemów:-(prywatnych:-(
nie wiem co będzie ze starankami. ach z tymi Dziadami:szok:
w dodatku mam dzisiaj 9dc a dalej śluz brunatny....coś się pokiełbasiło:wściekła/y:wiecie może co oznaczają takie plamienia???

Airfix dziękuję ehh znak męski ... no coż przynajmniej 24.09 był nów :-D
w takim razie co ? ten cykl będzie Nasz :tak::-)
było by idealnie :) Trzymam mocno i za ciebie kciuki &&

Ilaczek
oby problemy jak najszybciej mineły :*

Macy ehh trzymam kciuki byś z m. jednak się pogodziła i nie było u was żadnego rozwodu .....

Airfix czyli od jutra od godz 15.29 ksiezyc wchodzi w znak zenski :) oby tylko owulka wypadla mi albo w piatek wieczorem albo w sobote :-) widze ze u Ciebie akurat tak wypadnie wiec idealnie, jeszcze nie mialas piku wiec dzis juz raczej owulacja Ci nie wypadnie , tylko jutro :tak: musi sie teraz udac!
Justi dzialajcie, kciukow nie puszczam :-)
Illaczek oby i Wam sie wszystko ulozylo i za owocne staranka w tym cyklu, zreszta na pewno beda :tak: co do plamien to Pirania cos pisala ze moga one wynikac z niskiego poziomu estradiolu, jeslu dobrze kojarze? Airfix tez miala dlugo plamienia, moze cos podpowie

Ostatnia edycja:
Kiraa, też mi się wydaje, że robienie histeroskopii na zasadzie, że jeszcze nie była robiona mija się z celem, tym bardziej, że masz wyniki badań i u Ciebie ewidentnie problem leży w obniżonej rezerwie a być może też jakości komórek jajowych. Komórki niskiej jakości mogą mieć nieprawidłowy materiał genetyczny, mogą nie potrafić połączyć się z plemnikiem albo nie mieć wystarczającej energii do wzrostu i podziału po zapłodnieniu celem stworzenia zdrowego zarodka, stąd potem poronienia :-( Gonadotropiny z tego co czytałam mogą poprawić jakość komórki (leki typu CLO działają okrężnie kosztem czegoś innego, np. wzrostu testosteronu a obniżeniu estradiolu i tym samym jakości endometrium).

Justi, no to kciuki zaciśnięte! Faza Księżyca Ci sprzyja :-) ...w znaki żeńskie i męskie nie wierzę ;-)

ilaczek, mój Dziad też mi nieźle podpadł :-(, plamienia mogą wynikać ze zbyt niskiego poziomu estradiolu.

vivienka to zalezy czego oczekujesz. ja synkowi lubie robic zdjecia portretowym 50mm 1.8 ale na wakacje zawsze bierzemy uniewersalny tamron 17-50mm 2.8. z tych co sa w tym linku to moim zdaniem godne uwagi są z portretowych:
1 Nikon AF-S NIKKOR 50 mm 1:1,8G Objektiv (58mm Filtergewinde)
2 Nikon AF-S DX Nikkor 35mm 1:1,8G Objektiv (52mm Filtergewinde)
3 Nikon AF Nikkor 50mm 1:1,8D Objektiv (52mm Filtergewinde)
5 Nikon AF-S DX Micro-Nikkor 40mm 1:2,8G Objektiv
22 Nikon AF-S Nikkor 50mm 1:1,4G Objektiv (58mm Filtergewinde)

z uniwersalnych:
9 Nikon AF-S Zoom-Nikkor 24-70mm 1:2,8G ED Objektiv (77mm Filtergewinde)

ale to moje zdanie. ogólnie widzę że do nikona obiektywy są droższe niż do canona. poszukaj może obiektywów tamrona z gwintem nikona no i ważne żeby obiektywy były jasne np.: 1,4 lub 1,8. nie więcej jak 2,8. no i pamietaj że dobry aparat i dobry obiektyw to nie wszystko, trzeba sie nauczyć wykorzystywać jego możliwości a nie robić zdjęcia na auto.

Airfix, Małe liski, dziewczyny, chyba trzeba próbować nie słuchać tych super 'doradców' i tych którzy już wiedzą lepiej niż wy czy będzie chłopiec czy dziewczynka...

Nusia, bo ja już myślałam, że imprezujesz od tygodnia ;)) a za czucie się staro to kopniak w dupkę Ci się należy!!! kurcze, wiesz, że ja nigdy na takim prawdziwym balu sylwestrowym nie byłam?
Kochana, a może Twój dziad lubi nutkę ryzyka i chce staranka robić w pracy? :))

Kiruniu, testowałaś dziś? dla mnie Twój wykres nadal jest ładniusi!

Matik, gratulacje zdanego egzaminu! i kciuki za jutrzejszy

Piraniu, ale te Twoje kocury już wielkie!!

i jeszcze ode mnie, zatestowałam dziś, jak dla mnie cień cienia jest, chociaż może mi oczy wariują, w porównaniu do kreseczki sprzed pół roku gdzie wątpliwości czy to mój umysl plata figle w ogóle nie miałam, to praktycznie niewidoczna ta dzisiejsza... na razie nie wpadam w hura optymizm, jutro zrobię inny, kupiony przed chwilą w rossmanie test i zobaczymy :-)

reklama
Dzieki dzieki dzisiejszy egzamin zdany jupi :) padam z nóg kobieta miała rak gęste włosy i długie ze masakra No ale nie było wyjścia trzeba byli klientkę zrobić ;)

Piraniu piękne te koty Twoje

No to teraz został mu 1 kurs ze strzyżenia 2 razy w tygodniu to trochę lżej bo tak 4 razy to było męczące 3 godz ręce do góry pracują nogi plecy No ale Oki udało się :) uf
Fajna przygoda trochę poduczyłam sie języka poznałam nowych ludzi No i co najważniejsze głowa zajęta nie tylko ciążą to dla mnie bardzo ważne
Czyli wszystko na plus

Dziewczyny Sorki że nie odniosę sie do każdej ale nie mam głowy
Kciuki a wszystkie dziewczyny i wiruski dla Was &&&

Ostatnia edycja:
Do góry