reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia Jak dobrze że juz w domku jesteś :) A z tym sprzataniem, bo myslalam ze tylko mój m. ma inna definicje sprzatania niz ja. Jego sprzatanie ograniczało się do zmiecenia paneli ( bron boże odkurzaczem ;) za duzy wysiłek ) i stwierdzenia ze -juz jestm czysto i co ja chce.

Justi_ Ja bym zadziałała tak jak PIranha radzi, ewentulanie dziś rano, a jak nie daliscie rano to sprobujcie wieczorem, a moze sie uda akurat :) Kciki trzymam &&&&&

iweet84 U mnie w ogole cyrk jakis z tymi testami w tym cyklu, no czuje ze wczoraj powinny wyjsc dwie krechy...a tu nic nie było...

Matik Ale cudowna kropeczka !!!

Elle87 No i u mnie moje przypuszczenia sie nie sprawdziły, wczoraj miały wyjsc dwie kreski ,a tu nic...wiec watpie zeby owulacja dzis była....moze jutro...tyle ze jutro pcherzyk juz bedzie miał rano 24,5mm, a mi pekaja jak sa mniejsze:/ Ciagle mysle ze do owulacji nie dojdzie. A jak u Ciebie ??

Piranhu Nie wiem czy cos bedzie z tego cyklu .... wczoraj nie było dwoch kresek, zadnych kresek na tescie owu, dzis jest 16dc , rano pecherzyk powinien miec 21,5mm wiec idealny do pekniecia, ale znow nie było pozytywnego testu wiec nie peknie :/ moze w nocy dzis? Tylko ze pasowało zebysmy wczoraj jeszcze zadziałali , ale mojego M. strasznie bolały krzyże i kregosłup, nałykał sie leków jak głupi, maści tona, a i tak boli dalej-wiec nie dało rady. Ja jednak mysle ze procz lewego jajnika na ktorym jest pecherzyk dominujacy, to ze na prawym tez cos jest mniejszego bo czuje ( choc wiem ze to moze z lewego promieniowac, ale to jest inny taki bol ) - moze to musi dorosnąć, dlatego sie wszystko przesuwa...nie wiem juz co myslec...Jesli owulacja bedze jutro to wyszedl mi odstep 4,3 dni..a chcialam 3,2, zadziałam po owulacji na pewno -o ile jakos sie to mozliwie zgra z powrotem M. z pracy z godziną normalną. Z takim odstepem jak mi wyszedl teraz to raczej sie nie uda zajsc w ciaze, w sumie synka mam z 5 dniowego odstepu, dlatego o corcie chcialam te 3,2 dni miec. A jeszcze jakies plamienia mam, bo patyczkiem higienicznym sprawdzalam Ph sluzu ( a raczej niewiem czego bo sluzu nie ma ;) ) i sa slady na nim. Podobno ze osoby ze skazami krwotocznymi tak maja, ze jeszcze przed owulacja jak pecherzyk zbiera sie do peknecia to pojawia sie z niego krew- moze to jest to. Dziwny ten cykl jak nie wiem, czy to nie moze byc prostsze:)
Czy mam od dzis brac Luteine od 16dc tak jak ginek zlecił? Zawsze czekam az bedzie owulacja i dopiero biore, ale zuplenie nie wiem co robic w tym cyklu

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix :-D Piranhia pisala wczoraj wieczorem ze mialam zadzialac dzien wczesniej wieczorem albo wczoraj rano... a ja hmm wczoraj po pracy po poludniu sprawdzilam owu byl juz test owu negatywny, a my hmm szkoda gadac.... przegapilam ten cykl tyle powiem :-(
Trzymam z calych sil kciuki by to byl choc wasz cykl. ..

U nas w pracy zmiany. .. zmiany. ..pytanie czy na lepsze.... chce juz weekend i nie myslec o niczym...

Matik sliczna dzidzia :tak:
Airfix widze ze i Tobie owulka plata figle... czlowiek czeka a tu takie cos :sorry2: ale nie przejmuj sie bo jesli owulka bedzie jutro to taki odstep tez jest ok a jeszcze jest szansa z 0+12 ;-) ja jeszcze troche poczekam na owulke... licze ze bedzie w srode no ale zobaczymy.
Justi ja bym mimo wszystko jeszcze dzis zadzialala :-) sprawdz sluz i szyjke i do dziela

Justi_ A ja bym sprobowała jeszcze dzis wieczorem na Waszym miejscu, no chyba ze nie da rady z uwagi na sytuacje to nic na siłe ;) Nie przejmuj sie..ja co dwa dni się rozwodzę, a co kolejne dwa kaze się M. wyprowadzic z domu :-D sie przyzwyczaił ;-) Takie oto są chłopy... ja czasem mysle że oni rozumowo rosną do wieku ok 14lat i dalej jest juz stop , czasem nawet mam wrazenie ze poziom jego rozumowania jest na etapie zerówki- ale cóż ;) Z nimi źle, a bez nich chyba gorzej :)

Elle87 Złosliwe te pecherzyki w tym cyklu, uczeka się człowiek, a one i tak sobie z nas robią jajka ;) Oby u Ciebie do srody tez popękały &&&&& A ja nie wiem co z Luteina, czy brac od dzis czy nie...od 16-25dc mam brac, ale jak nie pekło nic, to nigdy nie brałam, a jak wezme i sie pecherzyki wchłoną zamiast peknąć.... Oszaleć idzie hihih

kirus kciuki dalej zasnisniete!!!

lili hak tam tescior dzisiaj??

airfix niech wkoncu ta owulja przychodzi, a moze teraz trochę poczekasz parę dni i przyjdzie ze zdwojoną sila ;)

male liski ciężarnym sie nie odmawia ;)

Dorcia kuedy idziesz z mezem na polowkowe? ?

macy, ilaczku i piranho niech wkoncu ci wasi m siegna po rozum do głowy jakie to wspaniałe zonki maja!!!!

Ostatnia edycja:
Vivienka dobrze mówisz ;)) ciężarnym się nie odmawia - śliczności :) jaka już duża
Piranhiu zdrowia i sił
Dorcia oby cholerstwo już nie wróciło. Wiesz mężczyźni sprzątają po swojemu ;) tak że czasem efektów nie widać :)
Lilly jak tam? testowałaś dziś jeszcze raz? &&&&&&&
Matik jaki dzidziuś fajny

u mnie wymiotów ciąg dalszy, ale odliczam tygodnie - jeszcze tylko 4 ;) i będzie lepiej. A dziś i ja widziałam nasze Maleństwo, nie mam takiego pięknego zdjęcia jak Matik, u mnie trochę bardziej rozmazany obraz, ale serduszko pięknie bije 166 razy na minutę, a dzidziuś ma 1,8 mm....a z innej, gorszej półki - pokłóciłam się dziś z mamą, przepłakałam całą naszą rozmowę i doszłam do wniosku że jesteśmy z różnych glin ulepione i chyba nigdy się nie zrozumiemy

Hejka!

Matik
, śliczne Maleństwo, który to już tydzień? Będę trzymać kciuki za kolejne wyniki glukozy.

Justi, następnym razem na pewno złapiesz owulkę, witamina B6 potrafi zrobić różne psikusy w pierwszej fazie i stąd ja testowałam w szczęśliwym cyklu z dużym marginesem bo od 8 dc :-)

Airfix, ale jak Ty to liczysz? :-) We wtorek pęcherzyk miał 12,5 mm (byłaś jeszcze później na USG? ...wybacz ale czytam w biegu, nie doczytuję i mam mega sklerozę ;-)) więc małe szanse, że teraz ma 21,5, stawiam raczej na 18-20 mm i pik w sobotę lub ewentualnie niedzielę. Ależ Twój M musiał mieć komandosów, że wytrzymały 5 dni :-), mojego M żołnierze nawet 2 dni nie dawali rady. Nie bierz Luteiny przed owulką, dopiero od 2 dpo, lekarz założył owulację w standardowym 14 dc i stąd łykanie Luteiny od 16 dc (2 dpo w przypadku owulki w 14 dc).

Vivienka, ale ślicznotka z Twojej córeczki i jaką ma słodka kiteczkę, ależ urosła a roczek tuż tuż :-)

małe liski, niech moc będzie z Tobą, przytulam mocno, ja niestety z moją też się często nie dogaduję.

Też wrzucę na chwilkę zdjęcie córci zrobione wczoraj wieczorem:

Zobacz załącznik 645640

Piranha Kajunia cudna...naprawdę udały Ci się dzieciaki !!! Też takie chcę !!!!!!!!!!!!
Duzy buziak dla K i K i mizianko dla kociastych !!!

Vivienka na połówkowe pójdę z początkiem października ale dokładnie nie ustaliłam jeszcze kiedy ... jutro mam randkę z moim ginkiem to zapytam co i jak. 2.10 mam umówione drugie prenatalne ale raczej nie pojadę bo później połówkowe i echo serca płodu to za dużo tego wszystkiego na raz będzie- tak myślę !

Dziękuje za miłe przywitanko ...czuć z Waszych postów sympatię do mojej osóbki co mnie baaardzo cieszy !!! Kocham Was ( tylko ciiiiiiii żeby mąż nie usłyszał )

reklama
Dziewczyny
Witam się - jestem tu nowa
I zgodnie z tematem zainteresowana jestem planowaniem płci i Waszą z tym wiedzą
Mam 3 synków i teraz chciałabym córeczkę
Poczytałam sobie i ogólnie rzecz biorąc mam mentlik więc może jakaś dobra dusza uststematyzuje moją wiedzę w temacie ???
- powinnam zakwaszać organizm aby ph w owu miała około 4
- jakieś linki do diety / co zakwasza plis
- powinnam uzywać żeli zakwaszających - jakieś polecicie?
- starania 3-4 dni przed owu czy 12h po ow ?
- jony ujemne

Plis czy coś jeszcze pominełam / czy możecie mnie odesłać do jakiegoś źródła gdzie mogę zweryfikować te informacje??

Będę ogromnie wdzięczna za wszelką pomoc

Do góry