reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranju
dzieki za informacje o Antosiu, trzymam za niego kciuki i modle sie
jesli chodzi o mnie, to dzieki, za wiare, za wsparcie. Musze dalej walczyc nie poddawac sie i czekac az przyjdzie TEN CYKL. Za 3tyg ma wizyte w klinice bezplodnosci. Tam gdzie mialam juz pierwsza rozmowe i pobrane badania. Wtedy lek mowila, ze wszystkie badania mam zrobione, jedynie co moze brakowac to histeroskopia.... Ale spytalam sie czy jest sens? Bo przeciez w ciaze jakos udawalo mi sie w zeszlym i tym roku zajsc.....no przyznala mi racje, a zrobic histeroskopie tylko po to zeby zrobic,... Nie wiem, narazie sie nie zgodzilam. Jestem ciekawa, czy "pojdzie leczenia z grubej rury" ? Ale co moze byc inaczej np. Po Fostimonie niz po Femarze? Owu mam i po Femarze i bez niej, ze Fostimon wystymuluje mi komorke lepszej jakosci?????

reklama
cześć i czołek kluski z rosołem ;)

Piraniu dziękuję, że pytasz nie próbowaliśmy wczoraj tak sobie wszystko przeanalizowałam i stwierdziłam że bolał mnie jajnik właśnie ten prawy wczoraj ok godziny 10 , więc jeśli to byłby ten ból owu :zawstydzona/y:to zadziałamy dziś wieczorem:)
a jeśli się nie uda to w przysłżym cyklu od 10 dc będę robiła testy owu i ponownie pojde do ginka żeby zobaczyć co u mnie piszczy :) ....
Nemo <3 cuuudny :) Kaja niechce sie powtarzać, ale masz zdolną córcie :)
mocno wierzę w to , że ANtoś ma mnóstwo sił do walki i bedzie dobrze &&&

Kiruś nie przekreślaj jeszcze tego cyklu &&&

Airfix
moge cię prosic byc sprawdzila ksiezyc w jakim znaku jest/ będzie księżyc 24/25 . 09 ?

Justi _ Zapomniałam Ci odpisać.... Ja u siebie tez obstawiam owulke w tych dniach , tyle ze ja 25 lub 26.... 24.09 od 4.59 jest znak meski...do 26 od 15.29 znak żenski :) Starajcie się ...kibicuje Ci mocno &&&&&

Kiraa I to jest dobre pytanie.....Bo ja tez mam owulacje bez stymulacji, i czy faktycznie ta Femara, i potem te gonadotropiny maja sens? Czy one maja wyprodukowac lepsze jajeczko, czy jak ? ;) Jak bedziesz w klinice to spytaj o to :) Bo lekarz mi tłumaczyl ze po roku staran sie standardowo daje Clo itd, zeby komorke wspomoc, zeby była lepsza..... Ale czy ja wiem czy jest lepsza...przeciez nikt tego nie sprawdzi:)

Ostatnia edycja:
hej
Kiraa jestem jestem.
tylko się nie udzielam, mam trochę problemów:-(prywatnych:-(
nie wiem co będzie ze starankami. ach z tymi Dziadami:szok:
w dodatku mam dzisiaj 9dc a dalej śluz brunatny....coś się pokiełbasiło:wściekła/y:wiecie może co oznaczają takie plamienia???

Airfix dziękuję ehh znak męski ... no coż przynajmniej 24.09 był nów :-D
w takim razie co ? ten cykl będzie Nasz :tak::-)
było by idealnie :) Trzymam mocno i za ciebie kciuki &&

Ilaczek
oby problemy jak najszybciej mineły :*

Macy ehh trzymam kciuki byś z m. jednak się pogodziła i nie było u was żadnego rozwodu .....

Airfix czyli od jutra od godz 15.29 ksiezyc wchodzi w znak zenski :) oby tylko owulka wypadla mi albo w piatek wieczorem albo w sobote :-) widze ze u Ciebie akurat tak wypadnie wiec idealnie, jeszcze nie mialas piku wiec dzis juz raczej owulacja Ci nie wypadnie , tylko jutro :tak: musi sie teraz udac!
Justi dzialajcie, kciukow nie puszczam :-)
Illaczek oby i Wam sie wszystko ulozylo i za owocne staranka w tym cyklu, zreszta na pewno beda :tak: co do plamien to Pirania cos pisala ze moga one wynikac z niskiego poziomu estradiolu, jeslu dobrze kojarze? Airfix tez miala dlugo plamienia, moze cos podpowie

Ostatnia edycja:
Kiraa, też mi się wydaje, że robienie histeroskopii na zasadzie, że jeszcze nie była robiona mija się z celem, tym bardziej, że masz wyniki badań i u Ciebie ewidentnie problem leży w obniżonej rezerwie a być może też jakości komórek jajowych. Komórki niskiej jakości mogą mieć nieprawidłowy materiał genetyczny, mogą nie potrafić połączyć się z plemnikiem albo nie mieć wystarczającej energii do wzrostu i podziału po zapłodnieniu celem stworzenia zdrowego zarodka, stąd potem poronienia :-( Gonadotropiny z tego co czytałam mogą poprawić jakość komórki (leki typu CLO działają okrężnie kosztem czegoś innego, np. wzrostu testosteronu a obniżeniu estradiolu i tym samym jakości endometrium).

Justi, no to kciuki zaciśnięte! Faza Księżyca Ci sprzyja :-) ...w znaki żeńskie i męskie nie wierzę ;-)

ilaczek, mój Dziad też mi nieźle podpadł :-(, plamienia mogą wynikać ze zbyt niskiego poziomu estradiolu.

vivienka to zalezy czego oczekujesz. ja synkowi lubie robic zdjecia portretowym 50mm 1.8 ale na wakacje zawsze bierzemy uniewersalny tamron 17-50mm 2.8. z tych co sa w tym linku to moim zdaniem godne uwagi są z portretowych:
1 Nikon AF-S NIKKOR 50 mm 1:1,8G Objektiv (58mm Filtergewinde)
2 Nikon AF-S DX Nikkor 35mm 1:1,8G Objektiv (52mm Filtergewinde)
3 Nikon AF Nikkor 50mm 1:1,8D Objektiv (52mm Filtergewinde)
5 Nikon AF-S DX Micro-Nikkor 40mm 1:2,8G Objektiv
22 Nikon AF-S Nikkor 50mm 1:1,4G Objektiv (58mm Filtergewinde)

z uniwersalnych:
9 Nikon AF-S Zoom-Nikkor 24-70mm 1:2,8G ED Objektiv (77mm Filtergewinde)

ale to moje zdanie. ogólnie widzę że do nikona obiektywy są droższe niż do canona. poszukaj może obiektywów tamrona z gwintem nikona no i ważne żeby obiektywy były jasne np.: 1,4 lub 1,8. nie więcej jak 2,8. no i pamietaj że dobry aparat i dobry obiektyw to nie wszystko, trzeba sie nauczyć wykorzystywać jego możliwości a nie robić zdjęcia na auto.

Airfix, Małe liski, dziewczyny, chyba trzeba próbować nie słuchać tych super 'doradców' i tych którzy już wiedzą lepiej niż wy czy będzie chłopiec czy dziewczynka...

Nusia, bo ja już myślałam, że imprezujesz od tygodnia ;)) a za czucie się staro to kopniak w dupkę Ci się należy!!! kurcze, wiesz, że ja nigdy na takim prawdziwym balu sylwestrowym nie byłam?
Kochana, a może Twój dziad lubi nutkę ryzyka i chce staranka robić w pracy? :))

Kiruniu, testowałaś dziś? dla mnie Twój wykres nadal jest ładniusi!

Matik, gratulacje zdanego egzaminu! i kciuki za jutrzejszy

Piraniu, ale te Twoje kocury już wielkie!!

i jeszcze ode mnie, zatestowałam dziś, jak dla mnie cień cienia jest, chociaż może mi oczy wariują, w porównaniu do kreseczki sprzed pół roku gdzie wątpliwości czy to mój umysl plata figle w ogóle nie miałam, to praktycznie niewidoczna ta dzisiejsza... na razie nie wpadam w hura optymizm, jutro zrobię inny, kupiony przed chwilą w rossmanie test i zobaczymy :-)

reklama
Dzieki dzieki dzisiejszy egzamin zdany jupi :) padam z nóg kobieta miała rak gęste włosy i długie ze masakra No ale nie było wyjścia trzeba byli klientkę zrobić ;)

Piraniu piękne te koty Twoje

No to teraz został mu 1 kurs ze strzyżenia 2 razy w tygodniu to trochę lżej bo tak 4 razy to było męczące 3 godz ręce do góry pracują nogi plecy No ale Oki udało się :) uf
Fajna przygoda trochę poduczyłam sie języka poznałam nowych ludzi No i co najważniejsze głowa zajęta nie tylko ciążą to dla mnie bardzo ważne
Czyli wszystko na plus

Dziewczyny Sorki że nie odniosę sie do każdej ale nie mam głowy
Kciuki a wszystkie dziewczyny i wiruski dla Was &&&

Ostatnia edycja:
Do góry