reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Annet
tak mi przykro kochana, mocno tule

liskus
nie dziekuje :tak:

piranju
gdybys potrzebowala w swojej ksiazce fragmentow o ciazy urojonej chetnie sie podziele doswiadczeniami :sorry2:. Caly czas krzyz mnie lupie i pachwina, mdli mnie, szok. Najgorsze ze to wszystko sobie chyba wmawiam....:crazy: Lub po Femarze, uderzenia goraca i mdlosci:crazy:
piranju FF wyznaczylo mi owu na dzien wczesniej niz ovufriend, jak myslisz?

zakreciu dzieki za fluidki, niedlugo utulisz Igorka :happy2:

liski
jak sie czujecie dziewczyny? :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kiruś To jest właśnie dziwny efekt Femary...strasznie działa na głowę ;) Niby się człowiek nie nakręca, bo nie chce..ale objawy wszystkie ciążowe,aż zaczyna wierzyć-ze to jest to ;) ze sie udało. I im dalej sie odsuwa ta mysl od siebie " ze sie udało", to pojawia się nowy objaw ktory powinien zwiastować ciąże ;) Ja powiedziałam że teraz jak mnie piersi nie zaczną boleć to za nic nie uwierze że w ciazy jestem i zaden objaw nie biorę juz do siebie, bo po tym 3 cyklu z femara juz wiem co w trawie piszczy :) Jeden plus jak dla mnie tej femary ze te piersi nie bolą, wiec zostaje coś co w razie szczesliwego cyklu moze zwiastowac mi ze sie udało:) A mdłosci mam od 5dc , ktore nasilają się po owulacji, doprowadzajac nawet do wymiotow...i apetyt po owulacji na wszystko co z czekoladą :) Kiedys jadłam w łozku po 21 lody czekoladowe z bita smietana ;) Tobie życzę zobaczenia plusika na teście &&&&&&& to juz nie długo :))

Anette przykro mi bardzo :*

macy ciesze sie ze trafilas na jakąś lekarke ktora zechciala zrobis ci usg.Jestem pewna ze niedługo znajdziesz lekarke z ktorej będziesz zadowolona i będziesz mogla sie z nia tez porozumiec ;)

male liski nie strasz mnie ja tez w 12+6; tyg sie dowiedzialam teraz o tym ze bedzie chlopczyk a ty mi tutaj teraz piszesz ze 12tyg za wcześnie; tak sądzisz? ?
Kurce nie chce zeby moje marzenie tak krótko trwalo :/
Czytalam na zamkniętym ile zrobilas dla twojego marzenia ;) ja tam wiem ze jest Agniesia :*

Piranho super! Ciesze sie ze wkoncu swoja wiedze przelejesz na papier. Pomogłas i ponagasz juz tylu osobą i napewno będzie nie jedna kobieta chetna na ksiazeczke z regalu w księgarni :*
Piranho kiedy robi sie progesteron, 7dni po owu prawda?? A jezeli ten dzien przypada w niedziele to kiedy to zrobic najlepiej??

kirus kciukasy zaciśnięte!!!

zakrecia mam nadzieje ze sprawy sie niedlugo ułoża po waszej mysli :* juz niedługo godzina 0 wybije. Macie juz wszystko?

kate zdroweczka dla synkow ;-)

airfix jak tam wasza budowa idzie do przodu??

sle fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vivienka, Ty się nie stresuj. Tydzień to sporo. Poza tym moja lekarka nie oglądała nuba. Ona zrobiła najazd aparatem z gory. Dlatego taka ocena jest mniej wiarygodna.
Anette, trzymam kciuki, żeby szybko się udało spełnić Twoje marzenia. Możesz mi przypomnieć, o jaka płeć się starasz?
Dorcia, gdzie Cie wcielo?

Macy, dziękuję :tak: Zawsze chciałam mieć dwie córki i syna ale teraz chcę mieć po prostu zdrowe dziecko, nieważne jakiej płci.
Kate, w tym roku 40 :(

Anette tak pytam, bo ja też nie należę do najmłodszych niestety,
trzymam &&&& za zdrową ciążę
Vivienka na pewno synek bedzie u Ciebie

na chwilkę tylko, czuję się coraz gorzej

Vivienka jest między tobą a Macy prawie tydzień różnicy a to dużo - na tym etapie - jeśli chodzi o ocenę nuba. Nic się nie bój - synek jak nic będzie u ciebie :)

miłego dnia dziewczyny
trzymaj się Annette

Annette trzymaj sie kochana bo domyslam sie jak to musi bolec. Wierze ze teraz uda sie szybko ujrzec II kreseczki :tak:
Piraniu bardzo przykra historia Twojej kolezanki :-( oby tylko z Antosiem bylo wszystko dobrze
Male liski rozumiem ze mdlosci nie daja Ci zyc? Z chlopcami tez tak mialas? Powiedz mi przy ktorym z czynnikow masz odjete pol punkta? Opis staranek wzorowy :tak:

reklama
Hejka!

Annette, wg mnie (po poronieniu samoistnym na wczesnym etapie) można starać się od razu, podobno po poronieniu organizm jest "zaprogramowany" na ciążę i łatwiej zajść w kolejną, ja bym nie robiła przerwy, tak też uważa wielu lekarzy ...ale i znajdą się tacy, którzy będą twierdzić, że należy odczekać.

macy
, w 12+1 nie da się podobno ocenić płci dziecka z "potty shot", to dużo za wcześnie. No ale miała 50% by trafić dobrze z oceną płci ;-)

Justi, odpiszę Ci dziś w PW :-) Pomimo różnych utrudnień zainstalowanych na domu i klatki-pułapki na balkonie kuna nadal się z nas śmieje, wczoraj o 24:40 znów przebiegła nad Kai pokojem (wybiegła na polowanie) a potem na parterze pod oknem pogroziła nam strasznie nieprzyjemnym okrzykiem ;-) Martwię się bo idzie zima a zapewne ocieplenie dachu i folia wyglądają już jak sito. To już druga kuna, poprzednia złapała się zimą w klatkę, o to jej fotka:

Zobacz załącznik 645059

zakręcona, a może synek akurat spał? A czujesz często ruchy? Moje dzieciaczki najbardziej ruchliwe były kiedy ja szłam spać bo nie miały już kołyski w brzuchu podczas mojego chodzenia ;-) Na pewno wszystko jest w porządku, zobaczysz, trzymam mocno kciuki!

Kiraa, a może to jednak nie urojenia bo jeśli się udało to pasuje mi z Twojego wykresu, że to było w niedzielę? :-) Moim zdaniem owulka była w 14 dc.

Vivienka, progesteron sprawdzasz w połowie fazy lutealnej, jeśli zatem FL trwa 14 dni a 7 dpo wypada w niedzielę to można zbadanie progesteronu zrobić np. w sobotę, ewentualnie poniedziałek. Masz synka i już, koniec i basta :-)

Do góry