reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Annet
tak mi przykro kochana, mocno tule

liskus
nie dziekuje :tak:

piranju
gdybys potrzebowala w swojej ksiazce fragmentow o ciazy urojonej chetnie sie podziele doswiadczeniami :sorry2:. Caly czas krzyz mnie lupie i pachwina, mdli mnie, szok. Najgorsze ze to wszystko sobie chyba wmawiam....:crazy: Lub po Femarze, uderzenia goraca i mdlosci:crazy:
piranju FF wyznaczylo mi owu na dzien wczesniej niz ovufriend, jak myslisz?

zakreciu dzieki za fluidki, niedlugo utulisz Igorka :happy2:

liski
jak sie czujecie dziewczyny? :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kiruś To jest właśnie dziwny efekt Femary...strasznie działa na głowę ;) Niby się człowiek nie nakręca, bo nie chce..ale objawy wszystkie ciążowe,aż zaczyna wierzyć-ze to jest to ;) ze sie udało. I im dalej sie odsuwa ta mysl od siebie " ze sie udało", to pojawia się nowy objaw ktory powinien zwiastować ciąże ;) Ja powiedziałam że teraz jak mnie piersi nie zaczną boleć to za nic nie uwierze że w ciazy jestem i zaden objaw nie biorę juz do siebie, bo po tym 3 cyklu z femara juz wiem co w trawie piszczy :) Jeden plus jak dla mnie tej femary ze te piersi nie bolą, wiec zostaje coś co w razie szczesliwego cyklu moze zwiastowac mi ze sie udało:) A mdłosci mam od 5dc , ktore nasilają się po owulacji, doprowadzajac nawet do wymiotow...i apetyt po owulacji na wszystko co z czekoladą :) Kiedys jadłam w łozku po 21 lody czekoladowe z bita smietana ;) Tobie życzę zobaczenia plusika na teście &&&&&&& to juz nie długo :))

Anette przykro mi bardzo :*

macy ciesze sie ze trafilas na jakąś lekarke ktora zechciala zrobis ci usg.Jestem pewna ze niedługo znajdziesz lekarke z ktorej będziesz zadowolona i będziesz mogla sie z nia tez porozumiec ;)

male liski nie strasz mnie ja tez w 12+6; tyg sie dowiedzialam teraz o tym ze bedzie chlopczyk a ty mi tutaj teraz piszesz ze 12tyg za wcześnie; tak sądzisz? ?
Kurce nie chce zeby moje marzenie tak krótko trwalo :/
Czytalam na zamkniętym ile zrobilas dla twojego marzenia ;) ja tam wiem ze jest Agniesia :*

Piranho super! Ciesze sie ze wkoncu swoja wiedze przelejesz na papier. Pomogłas i ponagasz juz tylu osobą i napewno będzie nie jedna kobieta chetna na ksiazeczke z regalu w księgarni :*
Piranho kiedy robi sie progesteron, 7dni po owu prawda?? A jezeli ten dzien przypada w niedziele to kiedy to zrobic najlepiej??

kirus kciukasy zaciśnięte!!!

zakrecia mam nadzieje ze sprawy sie niedlugo ułoża po waszej mysli :* juz niedługo godzina 0 wybije. Macie juz wszystko?

kate zdroweczka dla synkow ;-)

airfix jak tam wasza budowa idzie do przodu??

sle fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vivienka, Ty się nie stresuj. Tydzień to sporo. Poza tym moja lekarka nie oglądała nuba. Ona zrobiła najazd aparatem z gory. Dlatego taka ocena jest mniej wiarygodna.
Anette, trzymam kciuki, żeby szybko się udało spełnić Twoje marzenia. Możesz mi przypomnieć, o jaka płeć się starasz?
Dorcia, gdzie Cie wcielo?

Macy, dziękuję :tak: Zawsze chciałam mieć dwie córki i syna ale teraz chcę mieć po prostu zdrowe dziecko, nieważne jakiej płci.
Kate, w tym roku 40 :(

Anette tak pytam, bo ja też nie należę do najmłodszych niestety,
trzymam &&&& za zdrową ciążę
Vivienka na pewno synek bedzie u Ciebie

na chwilkę tylko, czuję się coraz gorzej

Vivienka jest między tobą a Macy prawie tydzień różnicy a to dużo - na tym etapie - jeśli chodzi o ocenę nuba. Nic się nie bój - synek jak nic będzie u ciebie :)

miłego dnia dziewczyny
trzymaj się Annette

Annette trzymaj sie kochana bo domyslam sie jak to musi bolec. Wierze ze teraz uda sie szybko ujrzec II kreseczki :tak:
Piraniu bardzo przykra historia Twojej kolezanki :-( oby tylko z Antosiem bylo wszystko dobrze
Male liski rozumiem ze mdlosci nie daja Ci zyc? Z chlopcami tez tak mialas? Powiedz mi przy ktorym z czynnikow masz odjete pol punkta? Opis staranek wzorowy :tak:

reklama
Hejka!

Annette, wg mnie (po poronieniu samoistnym na wczesnym etapie) można starać się od razu, podobno po poronieniu organizm jest "zaprogramowany" na ciążę i łatwiej zajść w kolejną, ja bym nie robiła przerwy, tak też uważa wielu lekarzy ...ale i znajdą się tacy, którzy będą twierdzić, że należy odczekać.

macy
, w 12+1 nie da się podobno ocenić płci dziecka z "potty shot", to dużo za wcześnie. No ale miała 50% by trafić dobrze z oceną płci ;-)

Justi, odpiszę Ci dziś w PW :-) Pomimo różnych utrudnień zainstalowanych na domu i klatki-pułapki na balkonie kuna nadal się z nas śmieje, wczoraj o 24:40 znów przebiegła nad Kai pokojem (wybiegła na polowanie) a potem na parterze pod oknem pogroziła nam strasznie nieprzyjemnym okrzykiem ;-) Martwię się bo idzie zima a zapewne ocieplenie dachu i folia wyglądają już jak sito. To już druga kuna, poprzednia złapała się zimą w klatkę, o to jej fotka:

Zobacz załącznik 645059

zakręcona, a może synek akurat spał? A czujesz często ruchy? Moje dzieciaczki najbardziej ruchliwe były kiedy ja szłam spać bo nie miały już kołyski w brzuchu podczas mojego chodzenia ;-) Na pewno wszystko jest w porządku, zobaczysz, trzymam mocno kciuki!

Kiraa, a może to jednak nie urojenia bo jeśli się udało to pasuje mi z Twojego wykresu, że to było w niedzielę? :-) Moim zdaniem owulka była w 14 dc.

Vivienka, progesteron sprawdzasz w połowie fazy lutealnej, jeśli zatem FL trwa 14 dni a 7 dpo wypada w niedzielę to można zbadanie progesteronu zrobić np. w sobotę, ewentualnie poniedziałek. Masz synka i już, koniec i basta :-)

Do góry