reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ewelin no właśnie wiem że orgazm podwyższa, ale aż tak?

wyczytałam ze prezerwatywa właśnie obniża ph, więc to na pewno nie przez t. nie wiem jak zbić ph, nic nie zbija mi go natychmiast tylko po kilku godzinach spada. jedynie witamina c i teraz się zastanawima, bo codziennie daje pół tabletki witc-500(czyli 250mg)i zbija mi świetnie i szybko, tylko po starankach to bym wybiła wszystkie plemniki pewnie taka dawką. a gdybym tylko ociupinkę sobie wydłubała tej witaminy c i zaaplikowała to też wszystko wybije?

reklama
Kate cieszę się że testy doszły bo u mnie owulka lada dzień a ja tu żadnego teściora w domu nie mam i już się stresowałam kiedy dojdą ;-)
Roszpunka a Ty co tak ciuchutko siedzisz? widziałam na wykresie że wczoraj miałaś pik i działaliście :-) dziś też działacie czy tylko raz w tym cyklu? jak tam Twoje ph?
Pirania kotek cudo :tak:

Piranha Nono śliczny - dzieci będą za nim szalały! Moje też ze szczęścia skakałyby gdybym do domu przyniosła małego szczeniaczka lub kotka. Dziękuję za kciuki :)

Iweet próbowałaś replens, rephresh? te śródki chyba najczęściej pomagają dziewczynom z wyższym ph, obniżyć je. Również woda destylowana plus sok z cytryny/limonki bardzo szybko obniży ph. Zazwyczaj dziewczyny przygotowywały taki roztwór - 16 ml wody destylowanej i 4 ml sok z cytryny/limonki. Airfix udało się przygotować roztwór o trochę wyższym ph ale nadal bardzo dziewczynkowym

Dając 120ml wody destylowanej + 1ml soku z cytryny otrzymamy PH ok 4,4 ( z tym że Ono spada po jakims czasie niżej troszke, ale od razu w kontakcie z paskiem PH i mieszkaniu tym paskiem ok 20sec wyszło mi ok 4,4)

Dając 130ml wody i 1ml soku otrzymałam ok 4,5/4,6 z tym że też spada po wyjeciu paska z roztworu, ale nie jakos drastycznie , wiec chyba bezpieczny jest.
Dając 150ml i 1ml soku otrzymujemy 4,7 w zetknieciu z paskiem Ph, bo jakiejs minucie na powietrzu tez spada troszke nizej, ale raczej nie nizej niz 4,4.

Wystarczy za pomocą strzykawki zaaplikować sobie 1 ml - 3 ml roztworu by obniżyć do właściwego poziomu ph. Z roztworu można zrobić irygacje przed staraniami, albo nasączyć w nim tampon i zastosować 4 godziny po staraniach

Ewelin
dziękuję :*

Nusia super, że cykle normalizują się - przypomnij - tak samo z siebie to się stało, czy nowy lekarz zalecił jakieś leki..? Jak dobrze że zmieniłaś lekarza, a dałaś sobie spokój z poprzednią babką

Elle kciuki za O+12 :) czyli staranka już za chwile

Vivienka co u ciebie?

Zakręcia jak się mieszka na nowym miejscu :)?

Kate zdrówka dla synka

miłego dnia!

witam...:-)
noo nie...małe liski ale sie pieknie wbiłas noo pozazdrościć:tak:..takich objawów...cóz nic tylko czekamy na pozytyw...no i z tego to musi być piękna dziewczynka jak nic...
elle, vivienka trzymam mocno kciuki za starania oby owocne w tym cyklu...
roszpunkia mysle o Tobie kochana...własnie nic sie nie odzywasz...mam nadzieje ze teraz sie uda...ze to Twój cykl...

ja tez mało co sie odzywam ...ale podczytuje Was namietnie...jestem jakos taka ostatnio rozbita...ogólnie dobrze sie czuje...jakbym nie była w ciązy...czasem to sama sie zastanawiam czy zaskoczyło czy moze cos sie innego podziało...ale co...
powiem wam ze im blizej usg tym więcej watpliwości...jak czytam Was jak działacie..to moze ja tez powinnam jeszcze cos więcej zrobic...ale co??? i tak juz zrobiłam co było w mojej mocy...wiec niczego juz nie zmienie......ehhh...zaa duzo mysle...chyba hormony...pozdrawiam wszytskie i sciskam...
ps. witam nowe staraczki i powodzenia

Czarna perła kiedy idziesz na usg? ...dzięki :) ty zakwasiłaś się pięknie i chyba maksymalnie jak było można :) napisz więcej jak się czujesz w tej ciąży - są jakieś mdłości, jesteś bardziej senna..?

hej hej :)

małe liski gin zalecil odstawienie wszystkich lekow na 3 miesiace, zeby do histeroskopii miec czyste pole ze tak powiem. Powiedzial,ze jesli ma cos zaczynac to chce zaczynac od poczatku, dlatego Ł. powtarzal badanie nasienia, i ja z jakimkolwiek leczeniem chce zaczac od poczatku :tak: ale tez ja sama chcialam odpoczac, glownie psychicznie od mierzenia, obliczania co chwila wszystkiego i przede wszystkim od suplementacji bo jednak tak dluga wiele rzeczy pozmieniala w moim organizmie, glownie te pieronskie cykle :/ Mam nadzieje, ze teraz bedzie dobrze, swiatelko w tunelu jest, choc z moimi cyklami Archiwum X i tak murowane :p

Nusia brzmi to bardzo sensownie z rozpoczęciem wszystkiego od początku, chyba bardzo dobrze trafiłaś z tym lekarzem. Musi się teraz udać. Mówisz od suplementów trochę cykle się rozregulowały? a podejrzewasz od czego konkretnie?

male liski ale z tego co czytałam replens i refresh nie można od razu po staraniach bo wszystko wybija, to samo limonka z wodą. A ja przed starankami mam ph 4-4,5 a po tak idzie w górę. :( nadal trzymam kciuki za pozytywny test i różowe sukienki :)

reklama
Iweet dziękuję :) chociaż mam przeczucie że nic nie wyszło z naszego działania w tym cyklu. A co do zakwaszania, zawsze ph mierzone po staraniach będzie wyższe i jeśli staramy się o dziewczynkę należy je zbić do poziomu 4-4,5. Różnie to wygląda jeśli chodzi o zajście w ciąże, ewelin, czarna perła zakwasiły sie mocno i to zaraz po starankach, zaszły w ciąże. Wydaje mi się, że jest to zależne od nasienia - jeśli słabsze to i z zakwaszaniem nie należy szaleć. Kiedy zaczynacie starania?

Do góry