reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tylko na chwilkę, wybieram się zaraz z chłopcami do lekarza,

ja niestety cały czas lekko krwawię :( zaczęło się od przedłużonej miesiączki, nie mogła się skończyć, potem 2 dni przerwy i znów śluz z krwią, pomyślałam że te ost to może plamienie okołoowulacyjne, ale krwawię nadal Piranhiu o co może chodzić?

reklama
małe liski mi dziś koleżanka która m-c temu urodziła córcie powiedziała że na początku ciąży krwawiła i lekarz do niej "będziesz miała córkę - zobaczysz - bo dziewczynki się zazwyczaj w ten sposób zagnieżdżają"...więc może i u Ciebie coś jednak zaskoczyło:tak:

piranha może coś ja źle zrozumiałam ale podnosi estrogen a do estrogenów zalicza się estradiol.
cytat z tej strony CYNK+MAGNEZ pobudza wydzielanie TESTOSTERONU u KOBIET??? "A co do cynku i magnezu...Mówiąc najprościej: oba te pierwiastki są niezbędne do pracy enzymów ze szlaku syntezy hormonów płciowych. Szlaki te zawsze prowadzą do produkcji testosteronu - zarówno u mężczyzn, jak też u kobiet. Jednak u kobiet - niemal cały ten testosteron przekształca się od razu w estrogeny. Jednym z etapów tego szlaku jest też produkcja innego żeńskiego hormonu płciowego - progesteronu. Tak więc suplementacja obu tych pierwiastków będzie prowadziła u kobiet głównie do wzmożenia syntezy żeńskich hormonów płciowych. Ogólnie promowane informacje kierowane są do facetów-pakerów, dlatego mówią tylko o testosteronie."
a ile godzinprzed staraniami aplikujecie represh i potem odrazu po czy trochę trzeba odczekać?

Male liski to ciekawe co to może być... może Pirania coś doradzi bo ja nigdy nie miałam takich plamień w ciągu cyklu. za to tym razem mam na zmianę albo rozciągliwy śluz albo pełno białego kremowego i tak od paru dni... też myślę co to... jak dostanę testy to od razu robię bo może coś jest na rzeczy a boję się że przeoczę owulkę w tym cyklu :sorry2:
W ogóle odebrałam dziś swoje i m wyniki i moje bez zmian... za to mój m ma dosyć wysoki wapń bo 9,9 a zaczynał od 9,2 ;-) dziwi mnie fakt że ma wyższy ode mnie bo ja mam znów 9,6 a ostatnio spadł nawet do 9,2 ale ja jem od niego więcej nabiału i biorę więcej wapnia w tabletkach bo on ostatnio trochę odpuścił a tu proszę taki ładny wynik. już się śmiałam że chyba wyniki podmienili :-D

Airfix ja kupiłam Swansona wapno cytrynianowe w proszku 227 gr gdzie jedna miarka 350mg za 50 zł ale już tego nie kupię i szukam czegoś w tabletkach bo nie idzie tego pić, nie rozpuszcza się i uczucie jakbyś piła piasek, mąż w ogóle tego nie pije i czeka na tabletki. Mam też Swansona magnez jest kwaśny ale idzie to wypić

ja znów na szybko
ściskam kciuki za wszystkie staraczki, a chorutkom dużo zdrowia!!

Nusia, kurcze, trzymam kciuki, żeby ten gin był mądry i żebyś raz dwa zaciążyła Kochana. a cykle może wrócą do normalności, chociaż jakie cykle, zaraz zaciążasz i będzie 9-miesięczny cykl!

małe liski, może idź do gina z tym plamieniem, trzymam kciuki, żeby to była wczesna zagnieżdżająca się dzidzia

kurcze, dziewczyny, ostatnio nawet nie mam czasu żeby doczytywać forum, pojutrze wyjeżdżam o siostry na tydzień, więc w ogóle będę bardzo z doskoku.

Lilli81 Mialam kupic Swanson ale wlasnie drogo troche jesli chodzi o dawke :) Ja Ci powiem ze dla mnie lepiej byłoby wypic cos z efektem piasku niz jak mam gryźć te wielgie tablety wapnia ;) Bo serio, ja potrafie juz wymiotować tym...nie służy mi jak nie wiem

Ja znów niestety na chwilkę :-( bo muszę dzieciaczki zagonić do łóżek, być może za kilka dni będę mieć komputer w innym pokoju a wtedy będę mogła Was na spokojnie poczytać i coś napisać wieczorami gdy dzieci zasną :-)

Airfix
, forma NOW sprzedaje też cytrynian wapnia i cytrynian magnezu w proszku w osobnych preparatach, można to sobie fajnie porozkładać by pić te preparaty 3 x dziennie (lepsza wchłanialność) i by Ca:Mg wynosiło 2:1, kate będzie się właśnie tymi preparatami suplementować.

aljul
, trzymam jutro mocno kciuki za synka!

małe liski, może to być spowodowane np. niskim poziomem progesteronu i estradiolu (gwałtowne spadki czy niskie poziomy tych hormonów mogą powodować plamienia), może to tez być spowodowane np. pęknięciem torbieli, która powstała z pierwszego niepękniętego pęcherzyka Graafa, plamienia mogą też wynikać z obecności nadżerki, może idź na USG na wszelki wypadek? Może tak być, że pęcherzyk nie pękł i nie doszło do owulacji (na USG powinno być już widać czy jest już po owulacji) co spowodowało gwałtowny spadek estradiolu i plamienia. Według mnie na zagnieżdżenie jest jeszcze za wcześnie.

iweet, ten artykuł jest niejednoznaczny, skoro cynk u mężczyzn zwiększa poziom testosteronu a zmniejsza poziom estrogenów (a tak właśnie jest) to wskazuje to na to, że faktycznie hamuje on aktywność aromatazy a tym samym konwersję androgenów w estrogeny, nie powinien zatem zwiększać poziomu estrogenów u kobiet gdyż u nich estrogeny też powstają z androgenów - z testosteronu i androstendionu (ta synteza zachodzi w jajnikach). W każdym razie na in-gender Tamara pisze, że cynk łykany przez kobietę nie ma wpływu na płeć a wpływa na jakość komórki jajowej i ułatwia zarodkowi implantację, ja tam bym łykała :tak:

kate, tak mnie jeszcze naszło, dieta o niskim indeksie glikemicznym i niskotłuszczowa powinna pomóc gdyż pierwotnym materiałem do syntezy androgenów jest cholesterol, który to z kolei jest syntetyzowany z glukozy i kwasów tłuszczowych, jestem pewna, że dieta (a Twoja była wybitnie chłopczykowa) i suplementy zrobią swoje :tak:

reklama
Do góry