reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Katriina Zajmuje sie takimi sprawami z dobroci serca jak to ujełaś . Nie biorę nigdy pieniędzy :) a znam się troche na różnych rzeczach, bo temat sądów, prawa, resocjalizacji to mój zawód wyuczony i wymarzony ;) A czego się nie nauczyłam na studiach to doczytałam w domu ;) Z sądu u nas dostaje wszystkie nowe książki, broszury takie dla petentów co mają, jakie tylko im wychodzą .A kiedys bym chciała byc kuratorem albo mediatorem ;)

Marchewcia No nieee.. Ty jeszcze z nami hihi Przepis na koktajl położnych znajdziesz w necie ;) Kiedys natknełam się na to ... ogólnie chyba to wywołuje efekt przeczyczający, a tym samym powoduje skurcze...cos w ten deseń ;)) musisz poczytać ;))

Mam doła dziś znów....rozmawialismy z gosciem co ma nam dom budowac i mowi ze wszedl jakis przepis ze nie moge sie wprowadzic do nie wykonczonego domu, ze musze miec wpis w dzienniku budowy ze budowa zakoczona i dopiero moge wejsc...bo inaczej 15.000 kary i nakaz opuszczenia budynku jak nas ktoś zgłosi...a zgłosi - bo mamy tego sasiada ktory ze mna wojne prowadzi....a do tego rok budynek ma stac i sie suszyc, a dopiero mozna wykonczeniówke robić...i mąż mnie namawia zebysmy starania odłożyli znów do czerwca.... :frown: Ja nie chce trzeci raz zaczynać starań :(( A znów nie wiem czy ciotka sie zgodzi zeby jeszcze male dziecko doszło na mieszkanie...zreszta, ciasnota by była jak nie wiem... Nic mi sie nie układa w tym roku...a skad moge wiedziec czy przyszły nie bedzie jeszcze gorszy

reklama
Airfix pytałam meza bo on budowlaniec i mowi ze wcale tak nie jest jaki ci mowi ten gosc. Jezeli stoja mury i robia wiezbe dachowa tu juz wszystko schnie, jak juz wszystko masz zrobione to nawet po miesiacu robic w srodku. Mowi ze jak do zimy byscie sie wyrobili ze wszystkim i mieli ogrzewanie to przez zime smialo mozecie robic wykonczeniowke.Ale wazne zeby do zimy ogarnac stan surowy. Jak potrzebujesz jakis porad to pisz , zawsze pomozemy.

Sorki ze malo sie odzywam ale jakos weny brak. Staranka niestety odlozone na 2015 rok.Na wiosne. Kazdy grosz teraz w dom pakujemy bo musimy bardzo szybko skonczyc.
Nuska jezeli moge zostac na liscie to prosze bo bardzo mnie motywuje.

ania_g_21 Jej , ja mam nadzieje ze zimą się bedzie dało robic ta wykonczeniówke ...gorzej jak nic z tego...Obiecali ze do zimy budynek bedzie stał... Pytanie tylko czy ja sie wyrobie do konca maja jak by sie miało dziecko urodzić :( Tez mnie gryzie temat kasy na wykoczenie, ale wiem ze jak nie zaryzykujemy posiadania dziecka teraz to potem bedziemy co rok odkladac.... Aniu bardzo bym chciała zeby jednak mi sie to wszystko jakos poskładało .. A czy jesli budynek by stał w stanie zamknietym do kwietnia, i oczywiscie przez ime do kwietnia bysmy ten srodek dłubali..to czy to nie za wczesnie kłaść ocieplenie w kwietniu? Bez ocieplenia powiedzial mi architekt ze nie dostane wpisu o tym zakoczniu budowy... W tym roku to na prawde, wszystko jest przeciwko mnie.
Ja bede przez pare dni myslec czy jednak podejsc do staran we wrzesniu czy odłozyc na wiosne 2015..bardzo trudna decyzja

Airfix ocieplenie na zewnątrz robi sie na samym koncu. Tylko teraz tak , jak do zimy zrobicie mury itd i przez zime bedziecie robic w srodku wykonczeniowki to musisz miec normalnie wlaczone ogrzewanie zeby mroz nie wszedl na sciany Jak do kwietnia zrobisz wszystko w srodku ( tzn tynki, wylewki takie rzeczy mokre to najwazniejsze ) to mozesz robic ocieplenie.a najlepiej na koncu. Zamowcie sobie drewno na wiezby zeby schlo wczesniej. Marcin mowi ze jakbyscie zaczeli teraz to do listopada z tynkami powinniscie miec juz zrobione. A jak duzy dom macie? daj link do projektu to maz ci blizej okresli co i jak.

Marchew jak się czujesz?
Piranhiu kciuki żeby szybko sytuacja u was się wyprostowała, na pewno tak będzie
Vivienka jak u was? już po staraniach?
Elle i ja trzymam za ciebie kciuki. Pik lh był około 11-12:00 w piątek, a ból owu tego samego dnia wieczorem o 22:00. Według lekarza, obrazu usg, owu miała być z piątku na sobotę, więc chyba się zgadza chociaż kto wie :) Zadziałaliśmy o 10:00 rano następnego dnia. Mam wątpliwości czy dałam w ogóle szanse i tak mocno osłabionym plemnikom - działaliśmy po prawie 14 dniach przerwy, a do tego zrobiłam przed irygacje z roztworu o ph poniżej 4 i zapomniałam odczekać chociaż pół godziny/godzinę, staraliśmy się może 15 minut po, a po starankach 1 ml tego roztworu a potem 2,3 razy zastosowałam trochę replens'u. Zaszalałam z tym zakwaszaniem :)

Justi jak u ciebie? już po starankach?
Gdusia trzymam kciuki żeby staranka się udały. Dobrze zapamiętałam - martwi cie chyba wyższy poziom tsh tak?
Nusia widziałam filmik - piękna z nich para! Mają synka :) podobny chyba do taty.
Zakręcia jak fajnie że już jesteście w swoim mieszkaniu! czekamy na fotki, wrzuć koniecznie :)
Airfix nie znam się na budowie domu, ale trzymam kciuki żebyście nie musieli odkładać starań. Rozumiem, że chodzi o to, że chcecie dzieciaczka mieć w nowym domu, bo u mieszkając u cioci nie macie na to warunków. A może jest jakieś inne rozwiązanie - np wynajem mieszkania, jakbyś była w ciąży a budowa domu przesunęłaby się?
Ania_g szkoda że musieliście odłożyć starania. Niech ci szybko czas zleci do 2015 roku, a do tego czasu będziesz mogła idealnie zaplanować sobie staranka, będąc tutaj z nami :)

Witajcie :-) Zaglądam lukać jak się Marchew trzyma. Widzę,że Gabryś uparcie siedzi! Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :-*

Dorcia- śniło mi się,że jesteś w ciąży!

A u nas ok. Byliśmy 8 dni nad morzem. Dziś ciężki powrót do pracy po urlopie.... Na ostatniej wizycie poltora tygodnia temu Antek miał już 2kg. Lekarz wróży poród na koniec lipca. Ja do 20.07 muszę pracować,a 26.07 mamy wesele w bliskiej rodzinie,więc dopiero po nim mogę rodzić. Dziś robię pierwsze zakupy szpitalno- kosmetyczne. Pozdrawiam Was!

Cześć dziewczyny po dłuższym weekendzie :)

mi również ciężko jest dziś wrócić w wir pracy ehh

Małe liski cieszę się ogromne , że udało wam się tak wstrzelić w metode O+12 :) teraz trzymam z całych sił kciukasy za dwie kreseczki i wymarzoną Agniesie ;)

u nas starania chyba jutro:) piszę chyba , bo mam stresa jak cholera, a jednocześnie gdzieś tam czuję z tyłu głowy, że przez te moje TSH nic z tego w tym cyklu nie wyjdzie ...
miały być starania z osłabionymi żołnierzykami, a jednak będą z 8-9 dniową przerwą. . . 2-3 dni przed owu... :)
mężasty codziennie gotuje żołnierze śmieje się, że mu jeszcze na chwile przed godziną zero termofor zafunduje ;)

wszystko jest inaczej niż zaplanowałam :)

Airfix ehh to się porobiło z budowa domu i przeprowadzką :( wierzę, że podejmiesz dobrą decyzje dla Was Jaka by nie była mocno trzymam kciuki by udało ci się zaplanować córeczkę prędzej czy później by małe sukieneczki zawitały u was w szafie

Vivienka dziękuje :)postaram się myśleć pozytywnie :)
a Wy już po staraniach ?

Piraniu przykrasprawa z pracą m. Eh nigdy nie może być w życiu spokojnie zawsze ktoś/ coś rzuca kłody pod nogi :( trzymam kciuki by szybko wszystko wróciło do normy i m. znalazł stabilną pracę i przynosił mnóstwo $$$ do domku :)

Nono już za kilka dni bedzie u was w domku :) domyślam się jaki to jest stres głównie dla ciebie , ale na pewno wszystko będzie dobrze, a dzieciaki tylkona tym cudownym futrzaku skorzystają :)

Ania_g mówią co sięodwlecze to nie ucieczę ... przez najbliższe miesiące będziesz tylko teraz chłonąc wiedzę od nas i później już będziesz przygotowana w 100% do starań o córcie ... &&

Nuśka cieszę się,że weselę się udalo :) pewnie ślub-wesele i te wszystkie pyszności to nie jest dobry dzień na dietę :)
filmik bardzo fajny :) a wyz Ł. jesteście po ślubie, bo tego nie wiem :( czy ten wielki dzień jest dopiero przed wami ?:)

Katrina wszystkiego najlepszego dla was mnóstwo miłości i spełnienia marzeń o córci

Marchewka jak to mówią do trzech razy sztuka :)
to ci się uparciuszek trafił, ale Ja Wojtusia przenosiłam też o 6 dni :) dzien wcześniej wypadł mi czop z krwią i w nocy ok 4 byliśmy na porodówce

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix nie znam się kompletnie na budowie, ale ja jakbym była na Twoim miejscu to bym chyba nie odkładała staranek. Nawet jakbyscie musieli z miesiąc czy dwa pomieszkać jeszcze w starym mieszkaniu to dacie radę. Moja znajoma urodziła na początku roku trzecie dziecko a wprowadzają się dopiero teraz. Do tej pory mieszkali w 3 pokojowym mieszkaniu razem z teściami z czego oni mieli dwa małe pokoje, łatwo nie mieli ale da się przetrzymać.

Do góry