reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

justi - mi czop odszedł w sobote i nadal nic :p
kate - nie wiem czy bym wypiła ten koktajl :p wiem, że sam alkohol przyspiesza akcję porodową... ale jakoś nawet na wino bym się nie skusiła ;p

reklama
hej hej :)

U mnie nie dosc ze poniedzialek, to dzis z rana zawital @ co mnie cieszy, kurcze cykl trwal 30 dni wiec wow !! chyba wracam do zywych ze tak powiem :-) i przede wszystkim cykle zaczynaja sie regulowac ( odpukac ). Teraz tylko zastanawiam sie czy histeroskopia nie wypadnie w dniach kolejnej @...wtedy bede musiala przelozyc, bo gin pytal tez o to, ale myslalam, ze z racji ostatnich dlugich cykli na pewno jeszcze bede przed.

justi my jeszcze przed slubem, planujemy za dwa lata, ale planowac konkretnie zaczniemy na poczatku przyszlego roku. Po sobocie na prawde bardzo bym chciala wreszcie doczekac tego dnia :)

kate.. oj nie dalo sie hehe, pysznosci bylo na prawde wiele, w dodatku byly az trzy cieple kolacje, ostatnia po 1 w nocy ( pierozki z ciasta francuskiego, krokiety z miesem i barszczyk ) takze jadlam do upadlego, i wczoraj cwiczylam podwojnie :p:p

małe liski maja :D teraz a marcu konczyl rok - Filip :) przekochane dzieciatko, a do Marcina strasznie podobny :tak: Oni ogolnie sa swietna para, zaczynajac od wzrostu heh, bo Marcin ma prawie 2m, a Aneta kolo 180cm takze maly pewnie tez wyrosnie na sporego mezczyzne :-)

Ania_g oczywiscie ze mozesz !! zostawilam Cie, przenioslam ze starankami na 2015 rok i czekamy spokojnie :* !!

Katriina powiem ci, ze mi sie lezka zakrecila jak ogladalam ten filmik, zarowno na pierwszym jak i za drugim razem. Rozczulaja mnie takie rzeczy, zwlaszcza jak zobaczylam Filipka ( ich synusia ) :)
Slub tak, byl 21.06 :-) Co do mojej diety, pisalam ostatnio dokladnie co robie,tez mialam z tym problem i to duzy bo ciazgle zaczynalam ale efektow zadnych :/
W koncu powiedzialam dosc, i postanowilam sie wziasc za siebie. Zaczelam cwiczyc, ale nie z zadna Chodakowska, bo ona dla mnie kompletnie przereklamowana, poza tym cwiczenia sa sztywne i na jedno kopyto jak dla mnie, cwicze codziennie z MelB naprzemiennie 10minut abs/10minut posladki/10 minut ramiona nastepnego dnia 10minut plaski brzuch/10 minut posladki/10 minut klatka piersiowa i plecy, w piatki robie 15minutowy trening cardio a potem znowu naprzemiennie. Do tego oczywiscie ograniczylam jedzenie pewnych produktow,slodycze do minimum, olej slonecznikowy zastapilam rzepakowym lub oliwa z oliwek, makron i chleb z bialego na ciemny, pelnoziarnisty, odstawilam slodkie soki owocowe, ucze sie pic wode ( choc jednak nadal czesto pije smakowa ), mleko 1,5% lub calkiem odtluszczone, no i staram sie jesc 4 mniejsze posilki dziennie, 5 u mnie nie da rady. Sniadanie to czesto musli blonnikowe z owocami, potem drugie sniadanie - ostatnio robie koktajle z owocow sezonowych najczesciej truskawki/banany/brzoskwinie, obiad jem normalnie ale w mniejszej porcji, staram sie ziemniaki zastapic warzywami, kolacja - jogurt naturalny odtluszczony bez cukru, z owocami + troche migdalow, rodzynek, czasem dodaje troche otrebow. Jedzenie na prawde nieskomplikowane wiem ze do prawdziwej diety jeszcze wiele mi brakuje, ale nie chce rygorystycznie zmieniac calego swojego zycia, bo potem to tylko krok do efektu jojo - nie bede przeciez tak jesc do konca. Ale efekty sa, i czuje sie znacznie lepiej :tak:

piranha kochana kiedy dajemy pierwsze serducho w tym cyklu ? 6dc ? :) kiedy dokladnie jedziesz po Nono ??

Lece dziewczynki, musze jeszcze ogarnac dom i zbieram sie do pracy :)

attachment.php

Starających się : 12
Oczekujących na staranka : 7

CZERWIEC 2014 :

Matik2012 - termin @ 23.06 ( 14 cykl starań )
milla - termin @ 24.06 ( 1 cykl starań )

LIPIEC 2014 :

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
lilly78 - termin @ 07.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Elle87 - termin @ 13.07 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 23.07 ( 14 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )
Dorcia - termin @ .08 ( 1cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

anias2 - ( czerwiec 2014 ) ??
gdusia_ ( sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Airfix ( sierpień 2014 )

kate.. (lato 2014 )

Katriina ( sierpień 2014 )

ania_g21 ( wiosna 2015 )

Ostatnia edycja:
Heja :)

Zaglądam co tam u Marchewki :-) Marchewko tak czy inaczej napewno juz blizej niz dalej ;-) Trzymaj sie :*

Kate zdrowka dla syna!

Nuska ja tez na diecie ale mialam Bozo Cialowy dlugoweekendowy kryzys ;-) ale od dzis zaczynam znowu i wracam do cwiczen bo pozbylam sie kontuzji ale teraz juz bede ostrozniejsza.

&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wszystkie staraczki i buziaki przesylam :*****************

Pozdrawiam!

Cześć wszystkim :happy2:

Airfix - z Ciebie taka dobra duszyczka skoro pomagasz tym wszystkim ludziom pro bono:tak: co do Twojej sytuacji dotyczącej staranek, to zrób to, co Ci serce podpowiada. Ale zwróć uwagę, że z każdym rokiem będzie ciężej się zdecydować - i ze względu na przybywające lata i ze względu na przyzwyczajanie się do wygody (bo przecież małe dziecko, to początkowo wiele wyrzeczeń). Sytuacja z mieszkaniem u cioci nie jest faktycznie komfortowa, ale tak jak piszą dziewczyny - dom naprawdę można wybudować w niecały rok. Jestem pewna, że podejmiesz jedyną słuszną decyzję - odpowiednią do Twojej sytuacji :happy2:

Ania_g - wielka szkoda, że musieliście odłożyć starania, ale w przyszłym roku przystąpicie ze zdwojoną siłą ;-)

Justi - dziękuję :tak: trzymam mocno kciuki za Twoje jutrzejsze starania &&&& Czyli jednak zdecydowaliście się na 8-9 dniową przerwę? Będzie dobrze! Nie stresuj się! :happy2:

Kate - zdrówka dla synka! w takim razie oczekuję na przesyłkę :-)

Nuuuśka - dzięki za wyczerpujące objaśnienia dot. ćwiczeń i diety :tak: jestem na diecie dziewczynkowej, więc z pewnością jem mniej niż normalnie i nie jem słodyczy ani nie piję żadnych słodkich napojów, ale jakoś nie mogłam znaleźć sensownych ćwiczeń dla siebie - spróbuję tą MelB :happy2:

Marchew - ale "domator" z tego Twojego synusia ;-) trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród &&&&

Marchewka to juz lada moment i będziesz tulić Skarba, duzo zdrówka.
małe liski- trzymam kciuki, az mi ciarki przechodzą na wspomnienia moich. A jak u Ciebie stres był? zakwaszenie b. dobre, ja tez tak ostro szalałam, bardzo duze szanse na córeczkę. wierze że sie uda, cieszę sie ze zaryzykowałaś z metoda O+12 ja myślę ze warto. Strzał O+12 to jak strzał 3 i 3,5 lub 4 dni przed O.Nawet lepiej bo wtedy wiadomo ze nie wskoczy sie juz w okres płodny bo po O ph gwałtownie spada. Jestem z Tobą mała.
hej elmo ciesze sie ze ju lepiej.całuski dla rodzinki.
iweet z tym wysokim ph to - wiem ze orgazm również podnosi ph
Aljul masz racje chyba to ze mam tamoja corcie daje mi tyle siły do karmienia
kate zawsze podziwiałam kobiety karmiace, a teraz ciesze sie ze i mi sie udało. Dodatkowym plusem karmienia jest to ze chudne, juz waze mniej niz przed ciążą, nawet mniej niz przed pierwszym dzieckiem wiec nawet dlatego warto. zbędny tłuszczyk przeszedł w mleczko. Jak to mowi moj szwagier - po trzecim porodzie a tu talia osy.
Anna25 witaj
vivienka chyba nie miałyśmy okazji sie przywitać więc cześć. A przez ta ingerencje w ph niejedna juz narobiła sobie jeszcze gorzej-także trzeba uważać.

dziewczyny dzisiejszy masaż nie był taki zły ;p i mam rozwarcie na 2 cm więc to też jakiś postęp :) póki jeszcze mogę przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hej! Ja dosłownie na chwilkę, M zabrał dzieci na zakupy więc mam kilka minutek. Niestety coraz trudniej mi do Was zaglądać bo Kaja wciąż chce mojej uwagi (nie jest z tych dzieci co się same sobą dłużej zajmą ;-)), gdy tylko widzi, że mamusia zasiada do komputera to chce sobie na komputerze zagrać ;-), gdy się nie zgadzam to marudzi a w atmosferze marudzenia ciężko mi się skoncentrować na tyle by przeczytać Wasze posty ze zrozumieniem :-D

Nuuuśka
, jeszcze nie miałam okazji podziękować za te słowa które napisałaś, zrobiło mi się strasznie ciepło na serduchu czytając je, wielki buziak dla Ciebie! Myślę, że działania w 6 dc to dobry początek :-) Po Nono jadę w sobotę o 11-tej, wstawiam Ci jego fotkę:

Zobacz załącznik 630395Zobacz załącznik 630396

Airfix, Tobie również dziękuję za pokrzepiające słowa, dajecie mi naprawdę niejednokrotnie większe wsparcie jak najbliżsi. Saw Palmetto bierzesz raz dziennie w dawce 320 mg :tak: Należy brać tylko do owulacji i NIE MOŻNA w cyklach stymulowanych. No jasne, że będziesz mieć teraz córeczkę, ja w to nie wątpię. Udało Ci się coś wymyślić z kwasem mlekowym? Może zrób po prostu roztwór o pH w okolicy 3,8? Doczytałam właśnie o budowie, będę mocno trzymać kciuki byście jak najszybciej mogli wprowadzić się do własnego domu, to musi być niesamowite uczucie, jedno z moich większych marzeń.

Marchew
, meta tuż tuż, ale emocje, trzymam kciuki za szybką i bezproblemową przeprowadzkę synusia.

Vivienka
, widzę, że jednak nie było piku, ależ Ci cykl znów zawirowania funduje, testuj codziennie a pik na pewno lada dzień będzie, może sprawdź poziom estradiolu by zobaczyć na jakim etapie jest pęcherzyk?

zakręcona
, dzięki kochana :-* Jak się Wam mieszka na swoim?

małe liski
, kciuki zaciśnięte!

Justi
, dziękuję Ci kochana :-*

kate, dużo zdrówka dla synka, straszne to co opisujesz, oby jutro było już lepiej.

Więcej nie doczytałam, dzieci właśnie wróciły więc koniec laby ;-), idę im kolację szykować.

reklama
witam sie wieczornie :)

piranha alez chlopak rosnie w oczach :-) super, ze juz w sobote, w domku juz wszystko naszykowane na przybycie nowego domownika ?? acha zapomnialam Ci napisac wczesniej, koniecznie kup sobie w sprayu kocimietke, mozesz tez kupic pare zabawek z kocimietka, rewelacyjnie dziala na wszystkie koty jakie znam, uspokaja i rozluznia ;-)
Co myslisz o ostatnim cyklu ?? kurcze ciesze sie, ze cos zaczelo wracac do normy, cykl 30-dniowy zdazyl sie w zeszlym roku :)

katriina ach no przeciez Ty jestes na dietce dziewczynkowej wiec pewnych rzeczy nie mozesz stosowac, ale cwiczenia z mel B na prawde polecam, na youtube jest cala stronka :tak:

Do góry