reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zakrecona ja nie chodziłam do szkoły rodzenia, ale koleżanka chodziła, bardzo zadowolona była,
bardzo jej to pomogło przy porodzie

reklama
Kate kurcze ja nie wiem jak obnizyc ten testoseron wiem tylko o miecie, ale dieta i suplementy powinny chyba cos pomoc, czasem trzeba troszke dluzej pobrac 6 tyg to niby minimum, a Ty ile juz bierzesz?

hej hej :***

aljul bo z Mel B na prawde fajnie sie cwiczy i sama wedlug siebie mozesz dobierac program cwiczen. Ja codziennie robie 10-minutowy trening abs i posladkow, do tego co drugi dzien dolaczam ramiona i klatke piersiowa, w piatek robie cardio 15-minutowy, w weekend tez cwicze to samo co w tygodniu :tak: Do tego ograniczylam slodycze do minimum, na prawde w ciagu trzech tygodni od kiedy jestem na diecie moglabym na palcach jednej reki zliczyc ile razy zdarzylo mi sie podjesc. Na drugie sniadanie ( w pracy ) jem najczesciej jogurt naturalny bez tluszczu i cukru z truskawkami, bananem, czasem dodaje brzoskwinie, troche migdalow, rodzynek czy ziaren zboz. Obiady jem normalne ale w mnejszej ilosci. Olej slonecznikowy zmienilam na rzepakowy, lub oliwe, makarony, ryz i pieczywo na pelnoziarniste. Slodkie napoje odpadaja, ucze sie pic wode ;-) Na kolacje jem roznie, czasem kromeczke chleba z konfitura, czasem, mleko odtluszczone z blonnikowymi platkami. Powiem Ci, ze przyzywczailam sie bardzo do tego trybu juz choc wiele jeszcze do udoskonalenia zostalo :happy2:

justi no na prawde nieciekawie, jeszcze jak codziennie slysze, ze przelew pojdzie dzis lub jutro to mnie juz krew zalewa, bo to jutro trwa juz ponad tydzien, jesli nie bede miec pieniedzy do konc tygodnia, w poniedzialek uderzam do szefowej i powiem jej jasno,ze chce zeby wyplacila mi do reki, bo moze, i czesci dziewczyn ktore pracuja u Nas na umowe zlecenie tak zrobila.

mamakaja a pewnie zesmy odpoczeli :D tylko pogoda byla do bani :no:zimno, mokro, a jak wyjezdzalismy to oczywiscie wyszlo slonce i tak swieci do dzis :-p to sie nazywa sprawiedliwosc:wściekła/y:

Airfix hah kochana moja :* gdziezbym smiala Was opuscic no co TY !!! :-p Archiwum X bedzie pewnie nieuniknione, wczoraj dodzwonilam sie wreszcie do gina i termin histeroskopii mam na 28-go lipca, na 8.00mam byc w szpitalu, zabieg bedzie dzien pozniej i zaraz po Nim wypisza mnie do domu. No wied pokisze sie dwa dni w tym przybytku chorych :cool2: Ale fajnie, bo gin akurat ma wtedy dyzur wiec powiedzial, ze zrobi histeroskopie sam.
Co do wyplaty...ach szkoda gadac kochana :no:CV rozsylam caly czas ale nikt sie nie odezwal jeszcze :-( A co do Ciebie, jeste pewna ze wszystko sie ulozy !!! zobaczysz !! Na pewnie zrobisz wszystko by mjec upragniona corcie, i bedziesz ja miala juz wkrotce,nie widze innej mozliwosci ! :-)

Przepraszam znowu nie zdarze odpisac kazdej ktorej chcialam. Postaram sie nadrobic.

Milego dzionka :*

Hej:)
Ale dziś piękna pogoda sie szykuję!!! Uwielbiam lato!!!
Nuuska, gratuluje wytrwałości:) ja nigdy nie musiałam prowadzić diety ale trzech tygodni bym nie wytrzymała!! Ojc przepraszam, miałam w wieku od 13-16 lat dietę bezsolna, brałam wtedy encorton i nie mogłam jeść niczego z solą zeby wody w organizmie nie zatrzymywalo:)
Zakręcia ja nie chodziłam do szkoły rodzenia wiec sie nie wypowiem, natomiast znajome były zadowolone, mówiły coś o oddechu przy porodzie, ze nauczyły sie go kontrolować w tych ciężkich dla nas fazach porodu!!!
Marchew jak sie czujesz?

Miłego dnia:)

cześć dziewczyny

Airfix
:D :* ...ale powiem ci że jeśli chodzi o bóle krzyżowe to chyba nie ma na to sposobu. Przed pierwszym porodem zdawałam sobie sprawę, że będzie bolało bardzo ale nie aż tak :) - ja darłam się przy takich bólach tak jakby mi ktoś siekierą kręgosłup rąbał brrrrr :)) ale kurcze jak to się wszystko zapomina. Kochana a sprawdziłabyś mi czy Jonas chociaż mi sprzyja gdyby owu była w ten czwartek/piątek?

Aljul potwierdzili się moi chłopcy i z twojego kalkulatora i z biorytmu Airfix :) Jak tam twoja dieta - pamiętam że pisałaś już dawno, że jecie teraz z mężem rano płatki na mleku. Kiedy zaczynasz łykać suplementy? Na razie odpuściłam sobie kluski leniwe, ale już za nim tęsknie :)) Powiem ci, że przetestowałam różne sery i mi najlepiej wychodzą kluski z sera półtłustego/tłustego firmy Rolmlecz (jest najmniej kwaśny, prawie suchy - mało wodnisty). Fajny ten przepis który ost podrzuciłaś - nie wiedziałam że kluski można z bułki robić :)

Maran a wy kiedy dokładnie startujecie ze staraniami? Hormony masz super, idealne, chłopczykowe - dziewczyny będą miały braciszka :tak:A jak sobie radzisz bez nabiału - bo wiem że zawsze jadłaś, lubiłaś? Ja staraczkom chłopczykowym tak zazdroszczę tego co jecie...ehhh macie o wiele lepszą dietę od nas :p :)

Elle, Roszpunka, Justi jak u was, kiedy startujecie w tym cyklu ze staraniami? Roszpunka jak ph?

Vivienka jak córcia? ...jak będziesz miała chwilę wrzuć nam jeszcze kilka nowych fotek twojej księżniczki

Piranha jak dzieci, dały ci teraz trochę odsapnąć? U nas niedługo rok przedszkolny kończy się, zostanę sama na cały dzień z chłopcami i już się zastanawiam czy nie osiwieje ze stresu przez wakacje ;-)moi to żywioły, do tego wchodzą w taki wiek, że najfajniejsza zabawa wspólna to zapasy i bitwa - nie mogę od nich na krok odejść, obydwaj bardziej żywi jeszcze jak są we dwójke, nakręcają się wzajemnie przy sobie :) I wiesz co mam takie wrażenie że kiedyś było mi o wiele łatwiej jak byli mniejsi, niż jak jest teraz, a starszy synek nie chodził wtedy do przedszkola, byłam cały czas z nimi - zawsze wydawało mi się, że z roku na rok będzie łatwiej! Zastanawiam się co tu z nimi robić przez wakacje, może jakieś zajęcia sportowe lub inne - coś muszę wymyślić, trzeba będzie czymś ich zająć. A jak Krzyś z Kają - bawią się razem, potrafią się pokłócić o coś :)?

Kate
Pirahna pisała że zestaw z wit b6 100 mg pomaga podwyższyć progesteron a obniżyć estrogen, mięta obniża testosteron (ale nie wiem jak jest w końcu z tym estrogenem przy piciu mięty, bo może podobno też podnosić poziom?) lukrecja obniża testosteron ale nie wiem czy my też możemy łykać ją. Sama dieta dziewczynkowa też sprzyja obniżeniu estrogenów. Podobno bieganie, chyba też areobik obniża estrogeny. Na pewno z Pirahnią ułożycie dobry plan i uda się ustawić hormony na idealne dziewczynkowe! przepraszam cię, dopiero teraz przypomniało mi się, że prosiłaś żebym napisała co dokładnie jem w ciągu dnia. Może powiem ci co ost zjadam - tyle że nie wiem czy warto naśladować mnie, bo ta dieta codzienna jest teraz naprawdę uboga, mąż na mnie krzyczy już, jak widzi co jem. Wcześniej jadłam to co napiszę plus trochę jajek, kurczaka, zielonych warzyw. Rano głoduje niestety :) i po 4 godzinach od pobudki jem jogurt naturalny wzbogacany Ca, na obiad ryż z samymi truskawkami, znów jogurt, kolacja - ryż lub makaron z truskawkami/ lub pieczywo z ogórkiem. Na wieczór kawa inka z dużą ilością mleka. Pije mięte i sok żurawinowy. Trochę coli.

miłego dnia. Lecę za chwilę do apteki po lukrecję - kupiłam m. w tabletkach w aptece doz i żałuję że nie wziełam opcji wysyłki, tylko odbiór osobisty w aptece, a mamy niezły kawałek do niej. No nic będzie przy okazji spacer

ta tylko na chwilkę...
kochane ellee, roszpunka i resta starających sie w tym cyklu trzymam za Was kciuki ..oby teraz sie udało...przesyłam fluidki ~~~~~~~~
sprawdzałam biorytm z ciekawosci i wychodzi w czasie owu..dwie ujemne czyli na dziewczynke...ale jak juz ktos powiedział ze nie jest to wiarygodne...tylko zabawa..nie biore tego pod uwage..~.pozdrawiam i sciskam...

kevinka jak tam???

ps. dziekuje kochane za wiare...koło sierpnia sie okaze co tam mieszka...

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny. co jakis czas sprawdzałam sobie ph śluzu i było zawsze ok. 4 najwyżej 5. a wczoraj postanowiłam sprawdzić po przytulankach (w prezerwatywie bez orgazmu) a tu ph 7 :( lekko sie podłamałam bo przecież za niecały miesiąc staranka a ja nie mogła zbić go sylkiem, dopiero zaaplikowanie witaminy c 500mg zbiło mi od razu na 5 a dziś rano było 4 (lub mniej). Czy to możliwe że to przez jakieś substancje nawilżające z prezerwatywy? Kurcze bo jeśli bez plemników ph było tak wysokie to jakie bacie w staranka ;(

reklama
mamakaja - powoli biorą mnie jakieś bóle... czasem brzuch się stawia i ćmi jak na okres... bardzo chciałabym urodzić w niedziele lub poniedziałek :) może wytrzymam ;p

Do góry