reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Marchew &&&&
Male liski mysle, ze moze pierwsza proba bedzie pod koniec lipca... jakos nie wydaje mi sie, ze pierwsza proba bedzie zarazem ostatnia... suplementy juz bierzemy od 10 tygodni.... aha jesli chodzi o diete to jem tylko maslo i troszke mleka do 1 kawy dzienni ogolnie dieta nie maksymalnie restrykcyjna, ale raczej jemy to co wskazane na chopca choc nie przeliczam ile co ma potasu i sodu

Ostatnia edycja:
Pozdrowienia z Polski ;)
Dopiero mam chwile żeby do Was zerknąć
Marchewka trzymam kciuki żebyś wytrzymała do niedzieli :) bo te bóle to już takie przepowiadajace :) nie ?

Buziaki i kciuki dla staraczek :)

Kate ja właśnie odebrała przed chwilą taką samą lukrecję z apteki. Kup trochę więcej opakowań bo jedno starczy tylko na 10 dni, chyba że będziecie brać nie 3 tylko 2 tabletki dziennie. Zapytaj jeszcze Piranhi czy możesz łykać (nie wiem czy dobrze myślę, ale żeby nie było takiego efektu że lukrecja obniży testosteron a estradiol wtedy pójdzie do góry?) - mąż na pewno może, mój łyka i myślę że dzięki temu ma właśnie niższy testosteron

Witam się na nowym wątku, podczytuję wątek raz na jakiś czas i przyznaje, że z pewną dozą nieśmiałości myślimy o kolejnym dzidziusiu. Z moich suwaczków wynika, kogo nam do szczęścia brakuje;-):-D

staranka o różowe sukieneczki planujemy zacząć pod koniec roku, zobaczymy co z tego będzie.
pozdrawiam wszystkie koleżanki:-)

Anna25 Witaj:-)
Mamy w bardzo podobnym wieku synków i też marzę o różowych sukieneczkach:tak:

Małe liski u mnie z dieta jako tako - dałam sobie czas na przyzwyczajenie się do nabiału a niebawem mam zamiar zacząć kompletować suplementy i zmienić dietę na rygorystyczną ale stwierdzam że to chyba muszę zrobić zimą - wtedy nie ma tylu owoców i warzyw:tak: które mnie tak nęcą
Ja też nie wiedziałam o tym że z bułki można zrobić kluski - mam zamiar ten przepis wypróbować - dam znać jak wyszło.
Powiem Ci że mnie tez przeraża okres wakacyjny ...jak ja go wytrzymam - u mnie też wchodzą w ten etap walk i prób sił ....brrr

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłego dnia

Anna25 Witaj :) Zostajesz z nami ?? ;)

Ogłaszam że chyba udało mi się zrobić roztwór doskonały :-D szkoda że nie mam miernika cyfrowego bo byłabym pewna. Z moich doświadczeń wynika że:
Dając 120ml wody destylowanej + 1ml soku z cytryny otrzymamy PH ok 4,4 ( z tym że Ono spada po jakims czasie niżej troszke, ale od razu w kontakcie z paskiem PH i mieszkaniu tym paskiem ok 20sec wyszło mi ok 4,4)
Dając 130ml wody i 1ml soku otrzymałam ok 4,5/4,6 z tym że też spada po wyjeciu paska z roztworu, ale nie jakos drastycznie , wiec chyba bezpieczny jest.
Dając 150ml i 1ml soku otrzymujemy 4,7 w zetknieciu z paskiem Ph, bo jakiejs minucie na powietrzu tez spada troszke nizej, ale raczej nie nizej niz 4,4.
Fajnie jakby któraś sprawdziła te proporcje u siebie, bo oczywiscie głowy sobie nie daje uciąć za te moje doświadczenia :cool2:.

A teraz z innej beczki.. Ma któraś do sprzednia paski PH?? hahah bo dla dobra nauki zużyłam z 50 szt na samo to doświadczenie

Airfix a wiesz ze ja chyba mam ? :p bo kupilam swego czasu 100, ale zuzylam na pewno mniej niz 20,zaraz zobacze i napisze :*

kate, mamakaja dzieki dziewczynki, powiem Wam ze chyba najgorszy byl pierwszy tydzien, noo w sumie to dwa tygodnie, bo fizycznie czulam sie oslabiona, na pewno glownie dieta bo skonczylo sie podjadanie miedzy posilkami, zredukowalam niektore rzeczy do minimum, choc powiem Wam ze czasem to masakra :-p ale byle do przodu, mam nadzieje w tym tygodniu nadrobic kilogram ktorego nie udalo mi sie zrzucic w poprzednim tygodniu dzieki wypadowi na wies i grillowaniu przez prawie 4 dni codziennie :wściekła/y:grzech !

małe liski pytalas kochana o wyplaty. Powiem Ci, ze tu jest ciezka sytuacja o tyle, ze spolka nie dosc ze ma dwie poradnie ktore na prawde dobrze funkcjonuja, i pieniadze maja z Nim na pewno grube, to szef dwa lata temu wydzierzawil Szpital w Opatowie, ale niestety nie przewidzial tego, ze pewnych rzeczy nie przeskoczy i moze bardzo szybko wyladowac na dnie. No i niestety tak sie stalo...tu jest o tyle lepsza sytuacja, ze praktycznie nie widac, ze mamy problemy finansowe..szpital podobno nie ma juz czym pracowac bo nie maja nawet na nici operacyjne..wiem ze tu wine ponosi niestety rowniez komornik ktory bezprawnie zajal czesc kont przeznaczonych na wyplaty dla pracownikow, ale za to wszystko odpowiedzialna jest glupota i zachlannosc szefa...zyjemy w swiecie w ktorym najwazniejsze sa pieniadze jak sie okazuje :no: mam nadzieje, ze jakos uda sie to wszystko podniesc, choc wiem ze bedzie ciezko.

Poki co zyje juz mysla, o histeroskopii, ciesze sie ze termin ustalony, od przyszlego cyklu wracam z suplementacja Łukasza, a ja pozostane przy magnezie i kwasie foliowym :blink:

Jak Wam mija dzionek ?? U Nas piekne sloneczko !

liluś kochana powiedz mi kiedy ruszacie ze starankami ? Czy moge wpisac Cie juz wstepnie na ktorys miesiac z terminem @ ? :)

Odnalazlam wreszcie liste staraczkowa, prosze Was dziewczynki o aktualizacje,
ilaczku, Elle, Vivienka jak z Waszymi lipcowymi terminami @ ? Czy mozecie mi juz podac ? :) :*

attachment.php

Starających się : 11
Oczekujących na staranka : 8

CZERWIEC 2014 :

Matik2012 - termin @ 23.06 ( 14 cykl starań )
milla - termin @ 24.06 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 25.06 ( 13 cykl starań )

LIPIEC 2014 :

Roszpunka - termin @ 07.07 ( 2 cykl starań )
ilaczek - termin @ .07 ( 2 cykl starań )

małe liski - termin @ 04.07 ( 1 cykl starań )
Justi - termin @ 09.07 ( 1 cykl starań )
Vivienka - termin @ .07 ( 2 cykl starań )
Elle87 - termin @ 07.07 ( 3 cykl starań )

SIERPIEŃ 2014 :

maggie2205 - termin @ .08 ( 1cykl starań )
Dorcia - termin @ .08 ( 1cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

anias2 - ( czerwiec 2014 )
lilly78 ( czerwiec/lipiec 2014 )
gdusia_ ( lipiec/sierpień 2014 )
Annette ( sierpień 2014 )
Airfix ( sierpień 2014 )

kate.. (lato 2014 )

ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )

Ostatnia edycja:
iweet84 Ja wcale bym sie nie dziwiła gdyby po przytulankach w prezerwatywie Ph rosło, ja po każdym stosowaniu prezerwatyw czułam dyskomfort, podrażnienie i pieczenie kilka dni. I tez Ph było wysokie. Nie stosuje dlatego prezerwatyw, widocznie mam na nie jakies uczulenie.

Dziewczyny dziewczynkowe mam pytanie odnośnie tego tamponu z limonka ...
1. Czy Wam się nie wydaje że te tampony z Biedronki śmierdzą?? ( nie to że ja mam jakąś manie i wącham tampony:-D tylko tak mi jakoś zaleciało jak go odwinęłam z folii i postanowiłam powąchać )
2. Gdy stosowałam tampony OB w czasie @ to dostawałam infekcji, podraznień i dziwnych zawrotow głowy ( dlatego musiałam zrezygnować z ich stałego uzywania ) ..ale to dopiero po kilku dniach stosowania odczuwałam dyskomfort a dziś zmierzyłam PH przed wlozeniem tamponu z Biedronki i było 5,8 , stwierdzilam ze zrobie roztwor zeby obnizyc to PH i zobaczyc jak sobie radzi tampon nasiakniety woda z cytryną u mnie, miałam go godzine założonego, bo nie mogłam wytrzymać tak mnie zaczęło piec....wyjelam tampon z cytryna, a ja mam PH 8 !! Nawet jak OB wkladalam z roztworem z cytryny to tego nie było :/ Od czego to moze byc? Moze ja nie moge stosować tych tamponow z Biedronki... Nie moge na tyłku siedziec tak piecze:szok:

Ilaczek jak z Twoim plamieniem?

reklama
Hejka! Oczywiście nie doczytałam, coraz trudniej mi znaleźć chwilkę bo Kaja co jakiś czas chce sobie pograć na komputerze, jest bardzo zajmująca i czasochłonna, bez mamusi krótko się czymś zajmie ;-), kiedy skończyłam pisać tego posta to dzieci zamieniły dwa pokoje w prawdziwe pobojowisko na minimum godzinę sprzątania ;-)

gdusia, owulka pasuje mi w 29 dc, wówczas pik był prawdopodobnie w 28 dc a wtedy albo nie robiłaś testu albo nie zaznaczyłaś wyniku na wykresie :-) Życzę udanego wypoczynku.

Nuuuśka, super, że odpoczęłaś i mega brawa za takie zdyscyplinowanie. Trzeba było zadzwonić bo martwiłam się już o Ciebie :-) Dobrze, że termin zabiegu już wyznaczony, nareszcie będziesz mieć to już "z głowy". Nono odbieram w przyszłym tygodniu w sobotę. U M też mega problemy z pracą i tak sobie czasem myślę, że trzeba było poczekać z wzięciem koteczka :-(, M też będzie musiał w trybie natychmiastowym zmienić pracę, co to się dzieje. Ja mam kontakt smsmowy z Kirą, mogę na grupie zamkniętej napisać bo tu nie chcę, niech Kiraa sama napisze gdy będzie gotowa by do nas wrócić.

Justi, no właśnie nie wiem czy to nie jest jakiś mit z tym co drugim pokoleniem. Mi się zawsze marzyły bliźnięta, najbardziej w pierwszej ciąży :-)

Airfix, być może tyle wystarczy, wapń można zapewne dość szybko podbić tylko musi byc odpowiedni poziom D3, wydaje mi się, że 300 mg Ca (jedna tabletka Calcium Citrate) możesz jednak nadal łykać, w końcu Twój poziom D3 nie jest tragiczny. W FL łykałabym Duphaston, a sprawdzałaś wcześniej wynik progesteronu? Może jednak tendencja jest rosnąca ale trzeba dłużej poczekać? Przydałoby się też odrobinę obniżyć testosteron bo jest mniej więcej w połowie a dobrze gdyby był bliżej dolnej granicy. Jak długo już B-100 łykasz? Niestety przy przyjmowaniu B-100 są spore straty B6, najlepiej byłoby łykać rano i wieczorem B-50 z formułą slow/timed release Timed Release Vitamin B 50 Vitamin B Complex | eBay. Może i masz trochę pod górkę ale za to pomyśl - przynajmniej wiesz dlaczego masz synka i dzięki temu możesz bardzo zwiększyć szanse i utrzeć nosa co po niektórym :-) (aż żałuję, że nie zobaczę miny teściowej, zrób zdjęcie :-p). Dobrze, że synkowi nic się nie stało, zabrzmiało groźnie, Krzyś na szczęście miał tylko jednodniowy kryzys, zapewne z nudów niestety. Mega brawa za roztwór doskonały :-D

aljul
, dzięki kochana, Krzyś w sumie jest już prawie bezproblemowy, sam sobie czas organizuje, Kaja to typ marudy uczepionej mojej spódnicy :-D, ale Krzyś kiedyś tez taki był, trzeba przetrwać.

Vivienka, antybiotyk jest Ci na rękę, sprzyja bardzo poczęciu syneczka: They sway boy BIG TIME. They raise pH very quickly. Jednak brany przez M osłabi trochę żołnierzy a to nie będzie Ci na rękę. Lek, który masz łykać zawiera metronidazol (swoja drogą niejednokrotnie metronidazolem leczyłam ryby :-)), czytałam, że metronidazol może (choć nie musi) mieć negatywny wpływ na jakość nasienia. Myślę, że na temperaturę ten lek nie a wpływu.

małe liski, takie plamienia mogą być od spadku estradiolu lub progesteronu, może być, że pęcherzyki nie zaczęły jeszcze dobrze rosnąć i stąd poziom estradiolu jest wciąż niski (a to wzrost estradiolu hamuje @). Na pewno niełatwa sprawa znaleźć ciekawe zajęcie znudzonym i pełnym energii dzieciom, Krzyś i Kaja w 90% się kłócą a w 10% bawią, oby ten układ procentowy się nieco zmienił w najbliższej przyszłości ;-)

kate, z tego co rozmawiałyśmy to Twoja dieta jest wysokoproteinowa i wysokotłuszczowa, niestety podnosi to poziom testosteronu. Kobieta nie powinna łykać Licorice Root: lowers testosterone and raises estrogen (this is good for dh not for dw). Niektore dziewczyny biorą Saw Palmetto by obniżyć testosteron i estrogen a podnieść progesteron, należy brać tylko do owulacji, należy przyjmować 320 mg dziennie, natrafiłam jednak na informację, że SP może podnosić prolaktynę, mogłabyś jednak spróbować. Na pewno B-Complex też Ci pomoże.

Co do biorytmu, Kaja poczęta była 30 września 2011 (zaznaczyłam ten dzień żółtą kropką na wykresie) a więc wynik wybitnie chłopięcy i wybitnie niedziewczynkowy :-)

Zobacz załącznik 629826

Do góry