reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ilaczek własnie mialam pytac co z Toba :) ja dzis chyba myslami ściagam wszystkich :) Najpierw Nuusia, teraz Ty sie odezwałaś :) Ilaczek , a myslisz ze nic z tego cyklu nie będzie?? :)

reklama
Airfix wysłałam Ci właśnie PW. Doczytałam przed chwilą - ale masz wredną teściową, że tak powiem wprost :) trzeba jej konieczne utrzeć nosa ;)

male liski, aljul Wiec teraz widzicie, że trzeba temu babsku utrzeć nosa ;) I dlatego zalezy mi bardzo zeby zrobic wszystko , zeby spełnic moje marzenie ;)) Tak samo jak szwagierce ktora twierdzi ze dziewczynke to sobie trzeba umiec zrobic i dlatego ona ma dwie.... No , a ja potem sie bede smiala z niej, ze syna to sobie trzeba umiec zrobić, bo ja mam parke ;) Oj jak ja bym chciałam zobaczyc ich bezcenne miny.....

Airfix a więc kciuki za twoja córeczkę, a tesciowa to normalnie wrr - ominę epitety na jej temat bo usuną moja wypowiedz.
Aljul i kciuki za Ciebie abys utarła nos tesiowi. Moj tato tez mi ciagle mowila ze jak cos to trzeci chop bedzie, denerwowałam se na niego starsznie. On jest bardzo kochany wiec nie wiem o co mu chodziło-chyba chciał mi oszczędzić rozczarowania.
Moj syn tez własnie juz chce iec takie odppwiedzialne zadania ale ja widze ze jeszcze za wczesnie na przechodzenie samemu przez ulice( moja kolo domu jest bardzo ruchliwa, samochody nawet na pasach które sa koło sklepu sie wyprzedzają)
marchew jejku juz twój termin sie zbliża, pamietam jak ja z elmo czekałysmy na ten moment.
elmo kochana ciesze sie ze sie nie martwisz karmieniem butelka, ja dwoch miałam na butli a teraz jakos sie zaparłam-chyba chciałam sama sobie uddowodnić ze potrafie. I bardzo sie z tego cieszę ze mi wyszło.Właśnie każda powinna znaleźć sposób odpowiedni dla siebie i dziecka.wklej zdjęcie Michałka. Ja 28 wyjezdzam do rodziny i zaczynamy remont tzn 28 czerwca maja w domu stać tylko sciany więc teraz wszystko pakuję itd. dodatkowo dalej na kilka godzin jezdze do pracy(dlatego moge cos napisac do was).
A co do zabawek to u mnie juz rozumieją ze prezenty tylko na swieta i urodziny(zreszta przewazanie i tak to sa pieniądze, chłopcy zbieraja na komputer)a zabawki to sporadycznie bo i tak sie nimi nie bawia. A jeszcze jedno czy dokarmiasz juz małego ja wczoraj dałam małej troche marchewki, smiesznie bo potrzasa nia jak ja przełyka a potem sie smieje. Wogole wzieła sie na sposob i wystawia język jak widzi łyzeczke do niej podązajaco zebym nie mogła jej włozyc nic do ust.haha
małe liski jestem z Tobą, kciuki zaciskam juz teraz. Ja tak sie wstrzeliłam O+12(tak przynajmniej mi sie wydaje). Rano ok 10 owu a strzał o 23 wieczorem. Tak przypuszczam,ale napewno było po owulce.

Ostatnia edycja:
Ewelin też mi się wydaje że teść może też chce troszkę oszczędzić nam rozczarowania bo wie że nam zależy na córce ale z drugiej strony sposób w jaki to robi....
Powiem Ci że czasami mam chwilę zwątpienia czy dam radę z 3 dzieciaczków bo czasami nad 2 trudno zapanować.
Brawa dla Ciebie za wytrwałość w karmieniu a może to dlatego że tak czekałaś na tą córcię to znalazłaś w sobie tyle siły żeby teraz karmić piersią - ja naprawdę podziwiam mamy karmiące i chciałbym i ja kiedyś karmić tak na 100%.
Co do karmienia łyżeczka to ja zawsze u moich chłopców zaczynałam od tartego jabłka (ale gdzieś czytałam że zanim się wprowadzi owoc to należy najpierw wprowadzić kaszkę a później owoc np. przed wprowadzeniem jabłka kaszkę jabłkową), banan, jabłko z biszkoptami też około 4 m-ca no i mały Danonek też coś koło tego

małe liski zobacz na co się przypadkiem natknęłam:
kluski z bułki :tak:- według mnie są ok w diecie dziewczynkowej (oprócz soli) - oceń sama
Moja kulinarna przygoda: czerwiec 2012

Dziewczyny korzystałyście kiedyś z tego typu kosmetyków - mi ostatnio koleżanka bardzo zachwalała mydło z tego sklepu:
Naturalne eko kosmetyki organiczne i mineralne, bio - Sklep internetowy Organeo

Ostatnia edycja:
airfix mi w lipcu na staranka z tego biorytmu wychodzi chłopak :/ dopiero we wrześniu dziewczynka. ale sprawdziłam jak było z synkiem i licząc że owulke miałam wtedy ok 10 kwietnia to od 7 do 18 kwietnia obie linie są strefie negatywnej czyli prawdopodobnie dziewczynka, więc nie bardzo się sprawdziło.

iweet Fajnie że sprawdziłaś :) Wiadomo, to kolejna zabawa... trzeba wszystko traktowac z przymróżeniem oka ;) U mnie sie akurat sprawdziło, wiec mam nadzieje tfu tfu ze mi sie uda we wrzesniu trafic w córcie , tak jak tam wypada ;) Bo inne kalendarze oczywiscie klapa ;) Chłopak wszedzie

Któraś jeszcze sprawdzała?

Airfix a sprawdź tutaj - ciekawe czy potwierdzi się u mnie ten jako jedyny potwierdził w obu przypadkach synków
Kalendarz chiński płci - Zaplanuj płeć swojego przyszłego dziecka - *-spam-*

reklama
Do góry