reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej
czytam z doskoku ale nie mam kiedy spokojnie odpisac,
w niedziele byliśmy na pikniku w rodzinnym , było takie zimno, ze
średniak nam sie rozchorował, mam nadzieje,ze mu szybko przejdzie,
dzisiaj jest juz lepszy

Ostatnia edycja:
reklama
aljul Mi wychodzi z tego ze powinnam miec dziewczynke , zamiast synka ;)

maran-atha Tam dawalam tez stronke z wyjasniem...ale moze napisze tu raz jeszcze opis :

Niebieska linia to linia fizyczna, czerwony jest emocjonalna, a zielony jest intelektualna. Ignoruj zieloną linię.

Jeśli niebieska linia jest w strefie dodatniej i czerwona linia znajduje się w strefie negatywnej, to masz duże szanse na poczęcie chłopca.

Jeśli zarówno niebieski i czerwony są w strefie dodatniej, to jest chłopiec.

Jeśli czerwona linia znajduje się w strefie dodatniej i niebieska linia znajduje się w strefie negatywnej, to masz duże szanse na poczęcie dziewczynki.

Jeśli obie czerwona i niebieska są w strefie ujemnej, to jest dziewczynę.

Strefa DODATNIA to ta ponad linią z ksieżycami, strefa UJEMNA to ta ponizej lini z ksieżycami :) Na dole masz dni miesiaca :) wybierz dzien owulacji i o roku pamietaj i zobacz gdzie w tym dniu znajduje sie linia niebieska i czerwona :) I daj nam znac co wyszlo ;)

Hallo :-) wkoncu w domku bylo troche dzis biegania ale jakos dotarlam do domku.Bylam u ginka bo mialam jakies zle przeczucia narazie tragedi nie ma ale dobrze ze szybko zareagowalam bo zaczelo mi sie cos robic,jakies bakterie pewnie od podwyrzszania ph :sorry:

Marchew mam nadzeje ze Gabriel juz lada moment zrobi mamusi niespodzianke i zechce wyjsc i sie przywitac. Przeslij mi jeszcze niebieskie fluidki, najchetniej bym teraz pomacala cie po brzuszku zeby szybciej na niebiesko zaskoczyc. Podkradne od ciebie powiedzinko i jka wyjdzie dziewczynka to bedzie na meza ;)
Trzymam kciuki za ekspresowy porod ;)

Maran a ja juz opadlam z najdzieja ze w tym cyklu to juz doslownie wszytsko jest do dupy…

Male liski jak dobrze pamietam to antybiotyk podnosi ph ale jednoczesnie oslabia tez troche plemniki. Czyli ogolnie plus minus wychodzi na 0

Airfix ty bidulko, ale jest przeciez duzo produktow w sklepach ktore sa bez laktozy,moze bys sprobowala takich jogurtow? U mnie jest tego masa na polkach i kiedys probowalam nawet u siostry jak to smakuje i nawet dobre to musze przyznac.
Moze bys sprobowala naparu z niepokalanka moze by lepiej zadzialal niz castagnus? Ja przed zajsciem z corcia wlasnie go pilam trzy razy dziennie i nie wiem czy to przypadek czy tez nie ale jest corcia ;)
Strasznie wredna masz ta tesciowa… oj naprawde trzymam MEGA kciuki zeby jej sie nosek utarl!! Ja bym chciala tak mojej siostrze i mamie noska utrzec z chlopczykiem

Ilaczku fajnie ze jestes,a moze ci sie @ przeciaga bo fasolinka sie zadomowila,czy w tym miesiacu nie probowaliscie?

Ewelin my jeszcze nie mielismy mozliwosci sie przywitac ;)
Sliczna masz ta swoja coreczke,widac ze mala ksiezniczka ci rosnie ;) nawet widzisz glowe dla niej tracisz ;)

Piranho fajnie ze urodzinki sie udaly,dzieci pewnie tez mega zadowolone z imprezki. Pewnie teraz na kilka dni bedziesz miala spokoj z dziecmi wkoncu maja pewnie jakies nowe zdobycze ktorymi moga sie zajac ;)
Wczoraj nabylam tron nocknikowy ten co mi pokazalas tylko ze kupilam przyszlosciowo (mam nadzieje) i kupilam niebieski wkoncu dziewczynce wypada miec niebieski tron ale chlopczykowi rozowy nie za bardzo. Narazie jeszcze melodyjka nie zagrala ale niech sie narazie zaprzyjaznia z nocniczkiem zawsze to juz lepsze siedzenie na nocniku niz uciekanie gdzie pieprz rosnie na jego widok.Dziekuje ua podpowiedz.
Mam maly problem… a raczej chyba duzy! Bylam u lekarza bo troche juz plamie (oczywiscie nie wpomnialam ze staram sie o dzidzie i o tym ze mialam chyba ciaze biochemiczna bo by mnie pogonil) no i lekkie swedzenie znowu odczuwalam i okazalo sie ze mam jakies bakterie(pierwotniaki) i dostalam anybiotyk Arilin sie nazywa w pl tez jest do kupienia. Znasz go moze? Jak myslisz moge sie jeszcze starac w tym miesiacu czy juz spisac go na straty?Musze wziazc 6 tabletek takze moze do owu zdaze a moze wypadnie mi w trakcie.
Moge tymi bakteriami zarazic tez m bo byly serduszka w @ i boje sie ze moge mu narobic problemow i oslabic jeszcze bardziej chlopakow… a zapomnialam sie zapytac ginka co ona na ten temat mysli
Jezeli mam teraz takie problemy bakteryjne co zrobic z podwyzszaniem ph?Od kiedy zaczac,normalnie bym zaczela od dzis albo od jutra bo owu powinna mnie pod koniec tego tyg albo poczatek nastepnego nawiedzic? Ach walsnie czy po tym antybiotyku moge miec zaburzana temperature?

Nusia fajnie ze odpoczelas i nabralas sil,nieraz takie odciecie od siwta jest potrzebne dla kazdego.
Trzymam mocno kciuki za szybkie znalezienie nowego pracodawcy.

Justi ja bym poszla do innego ginka ja majac TSH powyzej 3 i jak powiedzialam ze sie o dzidzie starm odrazu mi od reki wypisal tabletki.Jakas glupia ta baba!! Ja tez robilam na wlasna reke Ft3 i 4 szkoda tylko ze nie mozesz dostac skierowania bo troche kosztuja te badania hormonow. Moze tak lekarze panstwowi dzialaja…jak sie nie wijesz z bolu to znaczy ze jeszcze nie jest zle.

Elmo gratuluje osiagniecia celu,fajnie ze juz masz wage przed ciazowa. A co do sportu to uwazaj moze by bylo lepiej jak juz wrocisz do normy zaczac od lekkiego joggowania albo wchodzenia po schodach.
Czesem wsytarczy jednak jeden glupi ruch i noga skrecona takze wracaj szybko do zdrowka!
My w tym roku tze sobie urlop odpuszczamy.. bylismy z corcia nad morzem i posiedzielismy az 30 min bo corcia zaczela marudzic i sie wkurzac ze nie moze sie w pasku taczac.. a mielismy muszelke taki namiot to wychodzila ciagle z niego. Po czaczie bylo jej za cieplo zaczelo ja wszytsko denerowoac lacznie z kapelusikiem. Takze stwierdzilismy z mezem ze jednak w tym roku ni bedzie urlopu bo bedzie to dla wszystkich meczarnia. Takze rozumiem ze w tym roku jestescie bez planow.

milego dzionka,lece bo mi poczte zaraz zamkna:laugh2:

vivienka - łap :) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja w pracy pomacałam koleżance brzuch... później ona mi przekazała fluidy i powiedziała "jutro będziesz w ciąży" - dużo się nie pomyliła bo implantacja nastąpiła 2 dni później ;p

Arfix sprawdzilam i z Ala zadna nie byla totalnie dodatnia w okresie owulacji a z Maja byla niebieska maksymalnie dodatnia a czerwona ujemna ;)

Hej kobietki

Aljul sprawdzalam i mi wyszedl synek :-) to Ci sie tesc trafil ale nie przejmuj sie i rob swoje a na pewno sie uda :-) ja jak czasami posłucham swojej mamy i rodziców K to mam ochote ich w kosmos wyslac ;-) to fakt czuje sie dobrze i wszędzie mnie pelno

Vivienka ja Ci kochana przesylam cale mnóstwo ~~~~~~~~ niebieskich :-) my tez w tym roku urlop odpuszczamy ze względów na nowe mieszkanie Moze jedynie jakis biwak (oczywiście w domkach) :-) kciuki zeby infekcja szybko minęła Ucaluj swoja księżniczkę i wierzę ze utrzesz nosa mamie i siostrze :-)

Airfix moja data urodzin to 18 maja 1986 a owulka byla 29 styczna Czekam na wieści jak sprawdzisz :-) To rodzina M mila niw ma co Kciuki zeby sie udalo i zeby im kapary opadly :-) Airfix ja mam suszarke z jonami ujemnymi ale i tsk wolalam nie suszyć wlosow w okolicy owulki ;-) lipa z ta nietolerancja laktozy :-( ale Twoje marzenie spelni sie :-* glowa do gory i koniec smutkow kto jak nie my musi vyc silny :-) dziekuje za mile slowa jeśli ktos przejdzie lub przechodzi podobne rzeczy rozumie drugą osobe :-*

Elmo super.ze udalo sie juz wrocic do wagi przed ciaza :-) oby kontuzja szybko minela Buziaki dla maluszka. :-*

Ewelin ale masz słodką księżniczkę Gratuluję :-) fajnie ze sie odezwałas :-) nie obwiniaj sie Najważniejsze ze nic sie nie stalo

Piranhu to najważniejsze ze dzieci byly szczęśliwe i zadowolone Fajny ten odcień capucino Pokoj malujemy na braz i beż Przedpokój ten wiekszy na szary a,druga część przedpokoju ta mniejsza na czerwono A sypialnie z pokojem Igora na żółto. + ta tapeta waniliowa Kuchnia po nowym roku a łazienka jest względna wiec narazie musi byc Wszystkiego naraz nie damy rady finansowo ogarnac :-)

Nuuska juz zaczełam sie martwić jak sie nieodzywalas ale przypomnialo mi sue ze mialas wyjechac na wies :-) kurcze to lipa z ta praca :-( mam nadzieje ze mino to otrzymasz juz niedługo wyplate I mega kciuki za nowa prace Mam nadzieje ze wypoczelas czasami jest potrzebna taka odskocznia od codzienności Jeszcze mieszamy w tym wynajmowanym a tu robimy remont :-) zdjęcia oczywiście wrzuce jak juz wszystko będzie gotowe :-)

Katrina oby migreny juz Cie nienawiedzaly &&&& :-)

Powiem Wam ze wczoraj bylam zla na siebie wieczorem i jeszcze niezle boruty dostałam od mojego K i siostry Jak wróciliśmy z tego nowegi mieszkania przed 22 ti tak mniw rozbolal brZuch ze myslalan ze bede juz do szpitala jechać :-( ale wzięłam nospe, polezalam i przeszło Chyba mueze troszke zestopowac bo wczoraj sporo rzeczy popakowalam a później pare raxy na 4 piętro weszlam i troche ogarnialam w tamtym mieszkaniu i wyszło Wiec dziś moj K robi z tata a ja leze i pisze do Was :-)
Mam do Was pytanko czy chodzilyscie do szkoly rodzenia? jsk tak to przydalo sie to?:-)

Zakręcia mieszkanie na pewno będzie super wyglądało, jeju dla mnie to frajda wielka była jak sobie przypomnę jak wybieraliśmy farby, materiały, później jak urządzałam - ty też się na pewno cieszysz urządzaniem waszego gniazdka. Odpoczywaj! niech teraz chłopaki działają. ja ci polecam szkołę rodzenia - ja czułam sie bardziej przygotowana do porodu, trochę bardziej spokojna.

Byłam dziś na usg, pęcherzyk dojrzewa sobie w lewym jajniku, owu piątek/sobota. Dziewczyny wszystkie kalendarze są przeciwko mnie i przygotowaniom moim :) - Aljul, Airfix mi wszędzie wychodzą chłopcy.

Piranhu
plamię cały czas lekko krwią, podpytałam lekarza, powiedział, że któregoś hormonu może być za mało. Miałam rok temu takie cykle - wtedy podobno miałam problemy z progesteronem, ale teraz progesteron mam bardzo dobry. Estradiol po owu też był wysoki. Jakbyś mogła zerknąć na mój wykres temp - tempka skacze i dochodzi najniżej nawet do 36,25 stopni - czy to może być związane z lekkimi krwawieniami?

maran-atha " z Ala zadna nie byla totalnie dodatnia w okresie owulacji " to czyli było cos na minusie ?? ;) bo najlepiej zeby obie byly na minusie, albo jedna niebieska :) Czyli z Maja Ci sie nie sprawdziło..a z Alą ktora była na minusie? ;) Pewnie jak we wszystkim 50/50 sie sprawdza ;)

zakrecia A u Ciebie z biorythmu wypada dziewczynka ;) Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia bo najblizej mialam 46km dojezdzać, ale bardzo żałowałam potem... bo tam pokazują jak sobie radzić np. z bólem krzyżowym który zmienił mój porod w koszmar...na ten moment sobie bede zyczyc przynamniej gazu rozweselającego jak by mnie drugi raz nawiedzić chciał przy porodzie :) Zakrecia dbaj o siebie, nie dzwigaj...bo nam sie wydaje ze co to takiego, pare pudełek.. wiesz co? ja w niedziele wniosłam 2 !! pudełka z ubraniami...nie jakies ciezkie, ani nie lekkie...na 3 pietro...Ty wiesz jak mnie do wczoraj nogi bolały? I od niedzieli czuje ze @ dostaje, a tu nic. Teraz najwazniejsza jestes Ty i dziecko :)

male liski Ja czasem mam takie plamienia przed owulacja... rzadko bo rzadko ale nie wiem z czym to jest zwiazane ;) A Ty to zmiażdżysz wszystkie kalendarze swoim przygotowaniem i bedziesz tulic wymarzoną córunie :) Zobaczysz.. ja to czuje:)

No czyli się raczej nie sprawdza biorythm ;) a na zagranicznych forach szaleja na punkcie tego i sie sprawdza im bleee.... moze powinno tam pisac- nie dotyczny Polek heheh

małe liski ale jesteś super przygotowana wiec musi być po Twojej myśli. Powiem Ci że u mojej siostry też się nie sprawdziło i wychodziła córka a urodziła synka.
A Twoi chłopcy też się potwierdzili według tego kalendarza?

Zakręciu
oszczędzaj się kochana bo ja jak Ci pisałam też w 1 ciąży robiłam wszystko a potem docierała do mnie informacja że "ja przecież w ciąży jestem i pasowałoby zwolnić tempo".
Tez podobnie jak małe liski poleciłabym Ci szkołę rodzenia - sama z niej nie korzystałam a potem żałowałam bo można się tam wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć i przygotować się troszkę na to co tam nas czeka.
Jeszcze raz kochana proszę oszczędzaj się - ja wiem nowe mieszkanko kusi ale Ty i Igorek jesteście też bardzo ważni - a mieszkanko nie zając - nie ucieknie - korzystaj ze swojej uprzywilejowanej sytuacji i więcej wydawaj rozkazów - teraz jest na to najlepszy moment;-)

reklama
Do góry