reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhu wszystkiego najlepszego dla Kajusi z okazji urodzin!!!!
Ja mam za dwa dni i cieszę sie z tego jak dziecko:-)
Zakręciu Igorek będzie??? U mnie pewnie tez:-) ale jeszcze sie zastanawiamy:)
Mamuskamimi co u Ciebie? Jak sie czujesz?
Marchew odliczanie trwa....? To juz na dniach! Wow!
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki:-)
Potrzebującym wysyłam niebieskie fluidki~~~~~~~~~

U mnie 27 tydzień, piękna pogoda na dworZu a ja leżę bo tak bardzo bym chciała zeby to lozysko mi sie podniosło.
Buziaki:)

reklama
Mamakaja a jakie imie bierzecie jeszcze pod uwage? :-) kciuki za lozysko
powiem Ci ze u mnie tez jest nisko i na następnej wizycie zobaczymy czy poszlo do gory

Teraz czekam na siostre z Lenka i beda mi pomagac w pakowaniu :-) Lenka pewnie najlepiej będzie pomagać :-D

Zakręciu M mówi do brzucha Krzysiu, on chciałby dać to imię.no a ja Igor.

Mi się Igor dobrze kojarzy, M ma dobrego kolegę Krzysia. Ale jak tak sobie myśle o maluchu to mi ten Igor pasuje.
Wiesz mi sie podoba jeszcze Michał, Piotr - ale w rodzinie mamy kilku facetów i dzieci o tym imieniu wiec odpada.

Ale Ci Zazdroszczę przeprowadzki:-) !!!!!!!!

Mówisz ze masz nisko lozysko, ale jaka odległość od szyjki?
Masz jakieś zalecenia z tego powodu?

Jakoś chaotycznie napisałam to wszystko, obys zrozumiała:-)

Kevinka Próbowałam nawet do 15ml dawać 1ml soku z cytryny i nie wiem czemu dalej pokazuje niskie Ph..tyle że w granicach 3. Będę kombinować ;) Zleciałam też tą zagadke cioci która jest chemikiem, wiec moze w pracy mi sprawdzi to ;)

Zakrecona Bo my musimy myslec o własnym szczęściu i to ma byc na pierwszym miejscu- ja juz nie patrze czy kogos ranie tym że jestem szczesliwa czy nie, nauczyłam sie bycia egoistką. Gdyż do tej pory każdy był szczęśliwy moim kosztem. Niestety naszych mam nie zmienimy, tyle że musimy sie nauczyc je tolerować i ja taka taktyke obrałam. Tymbardziej teraz jak nosisz maleństwo pod sercem to spróboj sobie nie przybierac do głowy wybryków, bo wiesz sama..że to się raczej nie skonczy nigdy, staraj się pamietać i myśleć tylko o tych dobrych momentach, to wazne teraz dla Ciebie i dzidziusia :-) Zakrecia podaj mi na priv swoja date urodzenia ( pamietam tylko że 18 maj ;) ) i date kiedy Ci owlacja wypadła...bo chce przetestować kalendarz z in-gender że plec jest zalezna od biorytmu ;) A u Ciebie ma być synek i chce zobaczyc czy sie sprawdza

Roszpunka Oby, no oby się to sprawdziło że jak zobaczy dzidzie to się zmieni :tak: Choć tez wydaje mi się że wtedy inaczej się dziecku tłumaczy obecnosc nowego członka rodziny , bo juz jest, mżna go dotknąć, a na ten moment to działa jego wyobraźnia ;-)

Lilly81 Ja jak skoncze te antybiotyki to chyba wykupie pół apteki globulek :D Lilly ja jem głownie ryz i kurczaka, wafle ryzowe, inke z mlekiem i dzis mam ochote na kakao :) Zjadam tez codzien 3 kostki gorzkiej czekolady ( masakra jaka dobra jak się cukru nie je od kilku miesiecy hahah ) . Przemycam serek żółty w tostach, czyli wedlina przezroczysta ;) i do tego 3 plasterki serka ;) i zapiekam w tosterze. Przez ostatnie dni mam wrazenie ze jem za duzo tych rzeczy, bo nie jestem głodna, no chyba ze mi sie załadek skurczył :) Na obiad gotuje krupnik i rosoł czasem, jutro mam robic pizze, oczywiscie wedliny z dwa plasterki przezroczyste i mase sera zoltego.

maran-atha Dam Wam znać co mi wyszło i co osiagnełam, w boze ciało ciocia przyjedzie, przywiezie mi zapas papierkow lakmusowych :D i ma pomyslec nad roztworem zeby mialo odpowiednie Ph. A co do stresu...ja jestem bardzo nerwowa, przez ostatnie miesiace to juz sięgnełam szczytów :D A na staranka tez szykuje się stres ;)
A powiedz mi ile zjadałaś dziennie tego sera zóltego ? I kakao normalnie z mlekiem piłaś? Ja sie musze wreszcie przerzucić na 0%, a jakos zapominam..

Ostatnia edycja:
witam sie i ja..
Kewinka ...u mnie 6 tc..i jest ok...czuje sie dobrze bez zbednych objawów typu mdłosci..jeszcze:tak:...poza tym odrzuciło od jedzenia jem bo wiem ze musze...bardziej smaki mam na mięcho...i tolerancja ma słodkie mi zmalala ..wczesniej mogłam jeszc i zrec bez końca teraz jedno ciacho i ble...no a tak okej...wizyta na 3 lipca umówiona ...
...kurcze tak was czytam z tym zakwaszeniem po straniach...tez sie bałam ...ale ten pierwszy strzał to naprawde tyle tego wcisłam..replens jakos tak mnie nie bardzo obnizyc ph chciał i poszedł rephresh jego to calego zaaplikowałam ale nie wciskalam tylko na paluchu takie grochy i mieszałam tam:tak:az ph było 4-4,5...potem tampon...i ph było poniżej 4 bo pasek ph był zółciusieńki...i sluz grudkowaty i sucho ojjj a i tampon ponieważ starania były o 14 w dzień wiec do 18 sprawdzałam ph ale tampon włożyłam wczesniej i zmieniałam go ale juz do konca dnia i jeszcze przez noc i potem dzień w pracy tez miałam(a ph niziutkie)....wiec mówie sobie napewno wybiłam wszytskie zołnierzyki a drugi dzień starań to juz ...sluz był kremowy i szyjka twarda więc napewno po owu było...i ph spadło do 4,4 ..po staraniach tez wymieszałam tam sporo lubrykanta sprawdzałam co 15 - 30 min ale ph nie podwyższyło sie ale dawałam jeszcze...potem zasnęłam i rano ph 4,5 pasek ładnie jasnutki był ...wiec sama sie dziwiłam ze sie udało ... i tak sobie mysle ...ze albo szybki jak błyskawica Y albo wytrzymały X dał rade przeczekac i dostac sie do jajeczka...na dwoje babka wrózyła...ostatnio moj m. przychodzi z pracy i mowi ze znajomi oczekuja córki a maja juz 2 chłopaków..i mówi cóz z moim pechem to pewnie pisiolek bedzie:-(...lekko sie podłamał...mówi tyle zrobiłem tyle wyrzeczeń...tabsy, zero soli, miecha, sam nabiał praktycznie przez tyle miesiecy, kapiele gorące i bedzie pisior...ehh szkoda mi go...a juz ostatnio powiedział ze wszytsko mu jedno byle zdrowe...a jednak mu zalezy na córeczce tatusia...:tak::-(...ja dalej mam przeczucie ze bedzie pierogarnia...i jakas tak spokojna jestem...a jak nie to trudno i tak to ono juz kocham bo jest moje...
....ale sie namarudziłam ..przepraszam Was ale jest mi lzej...pozdrawim i sciskam kazdą z osobna

...zakrecia ...pokoik cudny...

Airfix ja jadłam bardzo dużo sera zółtego bo ja kupowalam w kawałku I kroilam sobie na kawałeczki mysle, że jakby to na plasterki pokroic to by z 10 albo I wiecej wyszło... :zawstydzona/y:kakao piłam z mlekiem 2% minimum 2 kubki dziennie... ja to poprosu lubiłam :zawstydzona/y: nie wiedziałam, ze takie jedzenie jest na coreczke, owoców nie jadlam prawie w ogóle, z miesa to wiadomo to co najszybciej sie robiło czyli piersi z kurczaka, schabowe... surówki zwykle były do obiadu, ale to była jedyna forma warzywno - owocowa w ciagu dnia :zawstydzona/y: do tego pilam ze 3-4 duże kawy z mlekiem, ale to było latte lub cappuccino z eksperu ciśnieniowego wiec mleczne na maksa... ja poprosutu żywiłam sie maksymalnie na córki :zawstydzona/y: zupy czasem robilam, ale bardzo rzadko I głównie krupnik, rosół bo to najszybciej... do tego pilam cole light

czarna perła ja wierze, ze sie udało I córeczka bedzie :)

dziewczyny, a powiedzcie czy gin może przepisać coś na zmniejszenie tego nieszczesnego TSH czy takie leki dalej tylko lekarz endo ?

siedze w pracy i myślę :( co tu zrobić żeby było dobrze ...
dzwoniłam do swojego ginka , a on odesłał mnie w pierwszej kolejności do lekarza ogólnego :confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja po weekendzie:-)

Justi moj poziom TSH byl powyzej 3 jak poszlam do endo a nawet 4 bo pierw wyniki robilam w DE miesiac przed i z tymi pojechalam do endo do PL a w Pl okazalo sie ze jeszcze bardziej mi do gory skoczylo takze w sumie maiala powyzej 4 TSH. Chodzilam caly czas zmeczona nawet szlam spac z corcia zarac na przed obiednia drzemke… i tu dalo mi bodzca zeby jednak isc do lekarza i mialam racje.
Daj znac jak pojdziesz do lekarza.

Male liski jak ja bym chciala zeby moj m mial takie nastawienie na te cale starnka jak twoj m. Moj sie ze mnie smieje i mowi ze nawet glupio by mu bylo komukolwiek o tym powiedziec co ja w domu wyprawiam.. nie wspominajac juz o dniu strankowym,kadzidla,zimny prysznic,podlaczone laptopy,komorki,prostownica do wlosow,wlaczona mikrowela
Super ze jednak mozecie podjac w tym cyklu stranka!! A wiec nic tylko czekac na owu ;)

Marchew trzymym kciuki za dzisiejszy masaz szyjki zeby wkoncu synus sie skusil na wyjscie z 6 gwaizdkowego hotelu mama. Powiedz jak sie staralas tak dlugo o ciaze bylas caly czas na diecie i suplementach czy juz odpuscilas po jakims czasie?
Twoj m tez tak jka ty byl caly czas na diecie czy pozniej odpuscil?

Kevinka na bol glowy w ciazy bardzo dobra jest mala czarna z dodatkiem siezo wycisnietego soku z polowy cytryny.lepsze niz tablteki przeciw bolowe i w ciazy duzo bezpieczniejsze
Moj ginekolog mi poradzil jka maial czeste bole glowy w ciazy.

Piranho spoznione ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla corci z okazji urodzinek.Kiedy bedziecie swietowac, jak dobrze pamietam to beda podwojne uroszinki ;)
dziekuje za twoje cenne rady.W takim razie zostawie ten cream of tartar. Chcialm troche sobie potas podreperowac bo przyznam sie ze po ostaniej owulce troche poluzowalam pas z dieta i boje sie ze moze moj super wynik potasu mi za bardzo spadl dlatego chcialam go tym proszkiem podreperowac. Nawet pokusilam sie prawie zeby isc dzis na badanie ale maz zostal w domku wiec nie poszlam bo jka by sie dowiedzial tob y mnie chyba z domku wywalil :p
Poweisz prosze czy ta witamine b-comlex 100 po owu codziennie lykac? Dodac do tego jeszcze niepokalanka i magnez tak jak to zrobila marchew w szczesliwym cyklu?

Matik udanego urlpiku!!

Roszpunka a co tu sie z toba dzeje prosze nie tracic wiary!!! Wkoncu to podstawa miec dobre nastawienie ;) bedzie dobrze zobaczysz!!

Mamakaja mam nadzieje ze lozysko juz niedlugo sie podniesie zeby spokojnie dochodzila do konca ciazy , oj to ja lapie niebieskie fluidki prosze mega dawke zeby doleciala

Zakrecona sliczny bedzie mial Igorek pokoik!

Czarna perla zobaczysz ze twoje przeczucie cie nie myli!!Wkoncu nie bez powodu mowi sie kobieca intuicja

Ilaczek co tam u ciebie? Jak tam czerwcowe stranka?

Nusia ​gdzie ty sie podziewasz?

Do góry